Grzechu RC Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Opublikowano 22 Marca 2019 Po testach w Bierutowie, muszę napisać że, do walk się nadaje. Choć przy gwałtowniejszych manewrach robi dziwne rzeczy, to udało mi się zdobyć kilka cięć. . Powstaje wersja rozwojowa, która nie będzie bardziej skomplikowana, ale bardziej nastawiona na kombat. W końcu nauka szybko mija i każdy chce wypróbować maszynę w walce. 1
spiderok Opublikowano 14 Maja 2019 Opublikowano 14 Maja 2019 A proszę bardzo. Na złość Wojtkowi za kąśliwy komentarz moja wersja Kurtisa jeszcze tylko odrutować serwa, zamontować śmigiełko troche farby i sruuu Lidka będzie Ci cieła tasiemki razem ze statecznikiem Jeżeli nie podniesie to zbytnio kosztu modelu to proponuję dodatkowy pasek z epp o grubości 5mm i szerokości 4cm który po zwinięciu i nałożeniu na "dziubek" będzie imitował silnik gwiazdowy. Prostota wykonania zbytnio nie ucierpi a podniesie się walor estetyczny, moim zdaniem ważny argument przy budowie pierwszego modelu. Może to być opcja....dla zaawansowanych :-) Bardzo fajny model i jeszcze raz gratuluję pomysłu, malując go "bardziej na wojskowo" młody adpept modelarstwa może nie tylko samodzielnie zbudować i potrenować latanie ale też sprawdzić się w sztuce dekoracji i bez obaw o regulamin wystartować w zawodach ESA :-) ms Mirolek mógł byś mi to narysować. Pomysł mi się podoba a że jestem na etapie budowy jeszcze to może coś dołożę. Tylko nie wiem czy wszystko dobrze rozumiem a jak zrobie źle to zasłonie cały wiatr ze śmigła. 1
mirolek Opublikowano 15 Maja 2019 Opublikowano 15 Maja 2019 schematyczny rysunek pokazuje o co chodzi .... taki pierścień można też dobrać z butelki PET po napoju i polakierować potem na kolor modelu. Cienka ścianka pierścienia = mały opór czołowy. ms
Rekomendowane odpowiedzi