Grzechu RC Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Po testach w Bierutowie, muszę napisać że, do walk się nadaje. Choć przy gwałtowniejszych manewrach robi dziwne rzeczy, to udało mi się zdobyć kilka cięć. . Powstaje wersja rozwojowa, która nie będzie bardziej skomplikowana, ale bardziej nastawiona na kombat. W końcu nauka szybko mija i każdy chce wypróbować maszynę w walce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 A proszę bardzo. Na złość Wojtkowi za kąśliwy komentarz moja wersja Kurtisa jeszcze tylko odrutować serwa, zamontować śmigiełko troche farby i sruuu Lidka będzie Ci cieła tasiemki razem ze statecznikiem Jeżeli nie podniesie to zbytnio kosztu modelu to proponuję dodatkowy pasek z epp o grubości 5mm i szerokości 4cm który po zwinięciu i nałożeniu na "dziubek" będzie imitował silnik gwiazdowy. Prostota wykonania zbytnio nie ucierpi a podniesie się walor estetyczny, moim zdaniem ważny argument przy budowie pierwszego modelu. Może to być opcja....dla zaawansowanych :-) Bardzo fajny model i jeszcze raz gratuluję pomysłu, malując go "bardziej na wojskowo" młody adpept modelarstwa może nie tylko samodzielnie zbudować i potrenować latanie ale też sprawdzić się w sztuce dekoracji i bez obaw o regulamin wystartować w zawodach ESA :-) ms Mirolek mógł byś mi to narysować. Pomysł mi się podoba a że jestem na etapie budowy jeszcze to może coś dołożę. Tylko nie wiem czy wszystko dobrze rozumiem a jak zrobie źle to zasłonie cały wiatr ze śmigła. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 schematyczny rysunek pokazuje o co chodzi .... taki pierścień można też dobrać z butelki PET po napoju i polakierować potem na kolor modelu. Cienka ścianka pierścienia = mały opór czołowy. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Dzięki. Bardzo ciekawe. Przemyślę temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi