Matijus Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Witam. Zakupiem od kolegi mały samolocik w którym był odbiornik Simprop Gigascan 5 ( ten z w linku ) https://www.lindinger.at/de/rc-elektronik/empfaenger-und-zubehoer/empfaenger/simprop-gigascan-5-2-4ghz-empfaenger-futaba-fasst-kompatibel który jest niby kompatybilny z Futaba. Problem w tym że jak próbuje połączyć go to łączyczy się tylko w trybie na aparaturze FASST-MULTI, ale problem polega na tym że wariuje co parę sekund, nie łapią serwa lub silnik sam się włączy na pół sekundy. Dodam że wszytko jest sprawne 3 godziny temu gościu latał tez na futabie innej chyba 10tce ale nie było żadnych problemów. Jak to zrobić? Czy jest coś co muszę wiedzieć o bindowaniu tej aparatury z innymi odbiornikami? W necie ciężko coś znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 UŻYJK TRYBU FASTT 7 O ILE PAMIETAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 W ogóle nie chce się połączyć w tym Fasst 7. Na tym odbiorniku jest przycisk bind ale zamiga na zielono i dalej nic. Chyba że coś źle robię... Ps. udało się połłaczyć w trybie fassst 7 ale chodzi to tragicznie.... sekundowe zawiasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Spróbuj najpierw włączyć odbiornik i trzymając przycisk dopiero włączyć nadajnik. Pamiętam, że te nietypowe niby kompatybilne ciężko się bindowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Futabę w oryginalnym odbiorniku binduje się naciśnięciem przycisku na około 3 sekundy przy włączonym nadawaniu w radio. Niektóre nieoryginalne przez wciśnięcie przycisku na włączonym odbiorniku i wtedy trzymając wciśnięty przycisk należy włączyć nadawanie w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Niestety wszystko jak opisaliście spróbowałem i dalej te sekundowe wariacje. Dodam że podłączone gyro jest nie wiem czy to różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Czy to ostrzeżenie ze strony sklepu, do którego link podałeś ma zastosowanie w Twoim przypadku? ..."not FASST LBT compatible for transmitters from 2015!+++++++"... Osobiście polecam ten odbiornik FrSky: https://www.mhm-modellbau.de/part-FrSky-TFR6-A.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Czy to ostrzeżenie ze strony sklepu, do którego link podałeś ma zastosowanie w Twoim przypadku? ..."not FASST LBT compatible for transmitters from 2015!+++++++"... Osobiście polecam ten odbiornik FrSky: https://www.mhm-modellbau.de/part-FrSky-TFR6-A.php hmm a gdzie to sprawdzić kiedy była produkcji mojego egzemplarza nadajnika bo tak to rozumiem ? chyba że chodzi o oprogramowanie jakie mam w aparaturze? Szkoda było by odbiornika jak działa ponoć w z futabami to można powalczyć. Jak nie to wtedy będę myśleć nad kupnem innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Myślę że chodzi o oprogramowanie. Musisz zobaczyć którą wersję masz. To pewnie gdzieś w menu informacyjnym będzie. Jak będziesz miał numer wersji to na stronach Futaby można sprawdzić, chyba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Mam najnowszą wersje chyba nawet z tego roku. Zeszłego miałem napisać 2018rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Czyli radio po 2015. Podany odbiornik będzie wobec tego niekompatybilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Czyli radio po 2015. Podany odbiornik będzie wobec tego niekompatybilny. Tzn ja osobiście go aktualizowałem chyba z 4.0 (ale nie dam sobie głowy obciąć t którego dokładnie ) tzn mam zejść z oprogramowaniem do przed 2015 rokiem tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Mateusz nie wygłupiaj się z tym downgrade. Moim zdaniem wystaw ten odbiornik na eBay a sobie kup kompatybilny. Nie ryzykował bym z oprogramowaniem ponieważ nowsze zazwyczaj jest, lub ma być , lepsze od starszego. Tanich dobrych i w pełni kompatybilnych jest sporo. A tu prawdopodobnie chodzi o starsze nadajniki Futaby takie jak 9CAP, T10 itp. Dla 14, 18 jakie byś pewnie nie wgrał oprogramowanie to nie będzie prawidłowo działał ten odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 No własnie znalazłem nie jedną informację że niby kompatybilne z 14stką. No ale ok , skoro lepiej nie kombinować to kupię nowy odbiornik Dziękuję za pomoc wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Dziwna sprawa. Zawsze mi się wydawało, że Fasst to Fasst. Co ma z tym wspólnego oprogramowanie nadajnika czy odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Norma unijna wtedy chyba weszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Z ciekawości zrobię dzisiaj downgrade i zobaczę czy będzie działać, ale tylko w celu sprawdzenia, potem wrócę znowu do 8.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Drogi nie jest, ale drogo może mnie kosztować spotkanie z kimś lub autem bo jest to mały pocisk zrobię downgrade tylko dla sprawdzenia, latać tak nie będę. Kupię nowy odbiornik poszukam może ktoś sprzeda używany oryginalny Futaby. PS. Żeby nie było że latam w mieście itp, latamy dosłownie w polu ale auta od innych modelarzy stoją tak więc ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Nie rób downgrade bez upewnienia się ze Futaba to dopuszcza bo możesz stracić nadajnik. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi