zipp Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Prościej byłoby jakbyś podłą symbol z tego ECS-a jeśli jakiś jest, jeśli nie próbuj wdł. tego przepisu który podałem. Ustawianie hamulca jest prawie zawsze jako pierwsza grupa dźwięków (3-4 powtarzające się sekwencje) przy programowaniu z aparatury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Zipp Wielkie dzięki !!! W weekend spróbuję. Konrad_p Tobie również dziękuję, że początkujący modelarz może liczyć na Twoją pomoc. Tu nie ma nic do rzeczy początkujący modelarz. Wystarczyło napisać co to za regulator lub zrobić zdjęcie regulatora. Nikt nie czyta w myślach a podpowiedź pewnie padłaby dużo szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Wtrącę, mój nie posiadał żadnych napisów , jedynie czarna koszulka!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Wtrącę, mój nie posiadał żadnych napisów , jedynie czarna koszulka!? Cóż w tym wypadku to faktycznie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therapy Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Problem hamulca rozwiązałem podmieniając regulator od innego modelu. Podumowjac Oriona to nie ma lepszego motoszybowca w tej cenie 300 zł ARF. Jest bardzo sztywny, skrzydła nie mają luzu na mocowaniu dzięki temu jest bardzo stabilny przy dużym wietrze. Zaskoczeniem jest moc. Jest bardzo silny zrozumiałem to latając Alphą, Vento, Gammą 2100 i SZD 54 Efun. Idzie ostro w górę a drozsze modele ledwo się wspinają. Można nim spokojnie szybować albo poszaleć na pełnym ogniu. To fenomen w tej cenie. Fakt ładny nie jest ale jak lata to rekompensuje wygląd z nawiązką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoZ Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Kontynuując temat oriona mam pytanie do szanownych kolegów. Czy ktoś z Was posiada informację na temat wymiarów zastosowanego w tym modelu śmigła? W instrukcji brak informacji, a oryginał niedostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Wymierzyłem swoje oryginalne śmigło i ma średnicę 256m/m to coś ponad 10". Na śmile jest tyko napis X-UAV. Nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsen1969 Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 w swoim orionie latam na lopatkach 11x6.... spisuje sie pieknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoZ Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Zmierzyłem swoje ma 265 mm. Czy u kogoś producent zostawił naklejkę z parametrami silnika? U mnie została tylko z regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 2 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Orion pilotowany przez początkującego pilota. Zestaw stockowy z pudełka. Jest to pierwszy model kolegi Syna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 29 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2023 Pilotuje Oriona kolegi mayster8405 ( niestety + ) Przy pierwszym delikatnym locie wszystko był OK. W drugim locie po szybkim wspinaniu się na pułap – przestał mnie słuchać i …. pikowanie pionowo w ziemię. O dziwo prawie nic się nie stało (świeżo zorane pole). Miał gorący regulator – wymieniłem. Ponowny lot po przeglądzie – pierwszy spokojny ,wszystko ok, drugi – powtórka , znowu kret. Po przeglądzie w domu okazało się że silnik ma jakieś zwarcie na jednym uzwojeniu. Normalnie kręci bez problemu , ale bez obciążenia ( śmigła ) pobiera 5A . Prawdopodobnie tego powodu grzał się regulator i odcinał napięcie do serw. Do wymiany. Niestety przód kadłuba do remontu. Może nie lata jak Easy Glider, bo trzeba go troszkę pilnować ,ale myślę że można nim będzie poćwiczyć latanie. Piszę dla tych ,który będą szukać rozwiązania swoich problemów z Orionem. Modele jak ludzie - mają swoje choroby genetyczne, które lubią się powtarzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi