dimmus Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Szukam jakiegoś sensownego rozwiązania zasilania serw HV w małym modelu. Czy ktoś zna jakieś niewielkie BEC z napięciem wyższym niż 6V? Studiuję temat od 3 dni i nie znalazłem niczego sensownego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Dowolna przetwornica regulowana step down Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Cześć Sensowny to Castle Creations 10A Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 można zastosować np. układ LM1084-ADJ i ustawiać napięcie jakie potrzeba. Duży wybór na BG różnej mocy https://www.banggood.com/search/boost-converter.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Castle creation 10A i 20A mają regulowane napięcie do 9v ale wymagają dodatkowego programatora. W przypadku przetwornic napięcie ustawisz na potencjometrze a ostatecznie lepiej potem wstawić rezystor o odpowiedniej wartości aby od drgań nie było skoków napięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Przetwornice mam taką i kilka innych. Nie testowałem, ale kilka osób twierdzi że za bardzo sieją i może być problem z linkiem RC. Drugie to waga tego rozwiązania, o ile w większych modelach nie bedzie to problem, o tyle w metrowej piance sylwetkowej to już dużo bagażu. Zamówiłem sobie teraz bec 3A, 6V, 8g wagi. Trochę mnie dziwi że przy tak dużym wyborze małych serw HV nie ma małych beców ktore to obsłużą. Regulatorów z reszta też za wiele nie ma. Na Castle nie trafiłem, a faktycznie dobre rozwiązanie, tym bardziej że mam programator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 10 A wszelkiej maści i po taniości: https://www.aliexpress.com/af/step-down-10a.html 20 A trochę droższe: https://www.aliexpress.com/af/step-down-20a.html 3A za grosze: https://www.aliexpress.com/af/step-down-3a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 A jak to jest z zagłuszaniem RC przy stosowaniu takiej przetwornicy? Testował ktoś? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zawsze możesz zrobić BEC liniowy za parę zł. Stosuje te układy od x lat w reglach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Liniowe są dobre ale niestety bardzo gorące. A jak to jest z zagłuszaniem RC przy stosowaniu takiej przetwornicy? Testował ktoś?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Castle dostaniesz tu ale cena powala. https://www.scorpio-polska.pl/katalog/castle-creations/programowany-uklad-bec-10a-p37284.html Co do siana zastosuj filtr ferrytowy na przewodzie OUT, dodaj kondensator dużej pojemności na wyjście i powinno być ok. Mała przetwornica 2A zasilała mi drona z powodzeniem i problemów nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 A propos BEC, kupiłem i zamontowałem takie oto ustrojstwo w mojej extrze. Serwa dostały kopa, ale co bardzo mnie niepokoi, odbiornik łapie fail safe. Co prawda na polecenia aparatury caly czas reaguje, ale dioda sygnalizacyjna zaczyna mrugać (odbiornik orange dsm2). Testowałem w małej piwniczce, ale nigdy wcześniej nie zaobserwowałem takiego czegoś w innych przypadkach. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jak za blisko nadajnik moze się zatykac Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Ostatnio też miałem problemy z tymi odbiornikami, też mi migają ale latam dalej na nich. Także to nie wina BEC-a. Nigdy więcej tanich orange nie kupię, lepsze i pewniejsze są zamienniki na aliexpress. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Właśnie przewód zasilajacy jest naciągnięty ile się dało. Jutro spróbuję wywalić ten pierścień ferrytowy, wlutować kondensator i przenieść bec na sam przód modelu. Co do odbiornika, to mam go od roku i nigdy nie miałem z nim takiego problemu, a często sprawdzam czy nie łapał FS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Moze za blisko nadajnika Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Jutro spróbuję wywalić ten pierścień ferrytowy, Ten feryt to właśnie filtr przeciwzakłóceniowy. Ja bym go zostawił. A dodatkowy kondensator czyni cuda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Pierścień został, dałem kondensator 1000mF, urządzenie przenioslem na sam przód modelu I dioda odbiornika już nie mruga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Ja jeszcze daje ze 100nF do szybkich pikow Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Może następnym razem, teraz już nie chce mi się znowu pruć kabli w modelu . Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi