Zaquadnik Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 Szanowni forumowicze, czy wiecie może co się dzieje z silnikami ASP, a raczej z firmą je produkującą, że ostatnio tak słabo jest z dostępnością owych silników? W sklepach modelarskich większości typów tych silników brak, na allegro pustki.
Lech Mirkiewicz Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 Szanowni forumowicze, czy wiecie może co się dzieje z silnikami ASP Niestety ,elektryki wypierają nitro do tego dochodzą benzyniaki w większych pojemnościach więc firmy zamykają produkcję. Tu jeszcze możesz coś kupić: https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190718015800&isPremium=y&SearchText=engine+asp+engines
Grzesiek Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 Jeszcze troche i paliwa żarowego nie będzie można kupić,świat sie przewraca do góry nogami.Szkoda tylko że nie biorą pod uwagę tych którzy nie należą do bateryjkarzy i wolą prawdziwe modelarstwo jak śmierdzi i warczy. 3
japim Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 Tak jak napisał Lech. Mała rozmiarówka nitro zastępowana jest elektrykami. Wchodzi nowe i ludziom nie chce się już babrać w paliwie itd. Zostają leżaki magazynowe i używki.
Qzyn Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 Hej, Ponoć przenoszą się do nowej fabryki, Wyraźnie coś słabo im to idzie i zapasy się wyprzedały na całym Świecie, Nowej produkcji ciągle nie ma.... JD
Zaquadnik Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Opublikowano 19 Lipca 2019 Dziękuję za informacje. Jednak wolałbym myśleć o tym jak o chwilowych problemach niż o zmierzchu silników żarowych. OS MAX są dostępne w miarę normalnie.
d9Jacek Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 Dziękuję za informacje. Jednak wolałbym myśleć o tym jak o chwilowych problemach niż o zmierzchu silników żarowych. OS MAX są dostępne w miarę normalnie. No widzisz , T y tak na to patrzysz , ja i paru innych Kolegów na naszym Forum ....ale .......... generalnie Panie to teraz "bateryjki" , "bateryjki " rządzą
Marcin K. Opublikowano 20 Lipca 2019 Opublikowano 20 Lipca 2019 Do 3s to warto zostać przy elektryku. Powyżej to już lepiej dać 4ccm. I ja wolę napęd zarowy. Dla mnie elektryki dawno odeszły. Liczę że wróci produkcja bo puste pułki przerażają.. 1
Rekomendowane odpowiedzi