Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego kogokolwiek krzywdzić Minim OSD w tych czasach to ja nie pojmę.

Szczególnie, że kolega chce to pożenić z mikro quadem, na korym wozi kamerkę all in one...

Ogólnie - do tej kamery nie da się w prosty sposób dorzucić OSD. OSD wpina się między kamerę a nadajnik video, wtedy na sygnał video nakładane są literki. W tej kamerze którą masz nadajnik video jest zlutowany z kamerą i nie ma prostego dostępu do linii.

Żeby wpiąć tutaj OSD musiałbyś znaleźć we którym miejscu idzie sygnał AV, przerwać ścieżkę na płytce, albo (bardziej prawdopodobne) pin łączący płytkę kamery i nadajnika i tam wpiąć OSD.

A jakbyś się na taką chirurgię zdecydował, to i tak polecam użycie dowolnego FC w mikro formacie z wbudowanym OSD. Zdecydowanie lepsze i prostsze w komunikacji, niż MWOSD.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedż.

Chociaż płytka nadajnika jest z kamerką na wtyczkach i jest rozłączalna, to i tak jak na latanie "koło nogi" OSD chyba jednak zbędne.

OSD wpina się między kamerę a nadajnik video

Rzeczywiście, teraz sobie to przypomniałem. Miałem kiedyś w szybowcu OSD remzibiego (i sprzedałem  :(  )

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.