GRZECHU I JURAS Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Adrian dzięki za odpowiedź, ale jest problem bo mam takie żelazko, ale regulowane termostatem elektronicznym od taka przeróbka i muszę w nim ustawić dokładnie temperaturę jaka mnie interesuje, tak więc powiedz mi ile to jest w przybliżeniu stopni te dwie kropki na twoim żelazku :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Teraz jestem w pracy jak będe w domku to zmierze miernikiem temperaturke i odpowiem Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Sfaldowała mi sie właśnie folia pakowa na skrzydełku ,i mam pytanko.Jakiej temperatury użyć aby te fałdki naciągnąć?Prosze o zprecyzowanie temperatury. Takie coś możesz naciągać opalarką nie ważne czy folia pakowa jest na balsie, depronie czy też styropianie. Ważne by robić to z wyczuciem. Pytanie dot. precyzyjnie podanej temp. jest istotnie bez sensu! Nawet przemysłowa folia przeznaczona do zgrzewania, formowania posiada podany zakres temp. przez producenta a rzeczywista temp. pracy może się różnic o klika stopni w przypadku tej samej folii tego samego producenta. Wykonaj próby na swojej folii. Jeśli dalej będziecie mieli problemy to załóżcie nowy temat a ten zostawmy w temacie przenoszenia planów na depron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 sledze wątek kopiowanie i wychodzi mi naciąganie tasmy panowie nie potraficie czytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Taka chwilowa zmiana tematu wystąpila.Ale wróćmy do tematu.Sorry :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_w Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Zdobyłem klej "guma arabska". Ma on tę cudowną właściwość że jest wodorozocieńczalny. Więc papierowy szablon przyklejam do płyty z której będę wycinał i wycinam nożem. Po wycięciu pod kran, kej się ładnie zmywa, papier "odchodzi" i śladu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekb Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Cześć jestem nowy na tym forum/pozdrawiam wszystkich zapaleńców Co do przwnoszenia planów niestety nie pracuję na tym materiale/tradycjanolista Ja do przenosząc planów na sklejkę i balsę robie tak, drukuje dany element na papierze samoprzylepnym/do nabycia w papierniczym (etykiety samoprzylepne A4) ważne bo przez nieuwagę można kupić sieczkę, następnie wycinam z 1cm naddatkie przyklejam do sklejki i tnę ,wierce, frezuję na koniec odrywam i po problemie. Powodzenia jacekb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 A ja używam szpilek :-) Próbowałem kilku metod, ale z tą mi idzie najlepiej. Jest ku temu kilka powodów: nic się nie przykleja, nie zostają żadne ślady na depronie, ani balsie, i szpilkę zawszę mam pod ręką. Gorzej jest za to jak papier się lekko przesunie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 nie zostają żadne ślady na depronie, ani balsie, a dziury po szpilkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 nie zostają żadne ślady na depronie, ani balsie, a dziury po szpilkach? Jaki problem? Przecież tnę po liniach i śladów po prostu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Jaki problem? Przecież tnę po liniach i śladów po prostu nie ma. aaa. tak. myslalem ze przyszpilasz szablon szpilkami i obrysowujesz, a ty po prostu zaznaczasz katy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ja wycinam szablon i przylepiam go do depronu za pomocą taśmy samoprzylepnej dwustronnej i odrysowuje delikatnie długopisem żelowym .Później odklejam szablon , wycinam skalpelem i na końcu wilgotna szmatka zmywam pozostałości po długopisie żelowym który idealnie schodzi z depronu niepozostawiając najmniejszego śladu pod wpływem wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ja przytrzymuje szablon jedna reka, a trzymanym drugiej pisakiem do plyt odrysowuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 no tak tylko pisak do płyt to już nie schodzi a długopis żelowy idealnie schodzi pod wpływem wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam. Mam mała prośbę, czy mogli byście dokładnie opisać metode przenoszenia planów na depron czy balse za pomoca denaturatu oraz acetonu? Z góry dzienx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A może próbował ktoś z was kiedyś najpierw wydrukować plany potem linie na wydruku poprawić normalnym flamastrem i potem przenieść na depron. Przy pomocy jakiegoś alkoholu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.