przemo Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Po zdjęciu widać że ten quadzik to już istny weteran Byłeś nim na off road'dzie ? Oczywiście żarcik ... nie miej za złe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 9 godzin temu, przemo napisał: Po zdjęciu widać że ten quadzik to już istny weteran Byłeś nim na off road'dzie ? Oczywiście żarcik ... nie miej za złe Ostatnio ćwiczyłem obroty i trochę za nisko byłem i wylądowałem na mokrym polu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MopsX Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Witam, nie chcę zakładać nowego tematu dlatego też spróbuję swojego szczęścia tutaj. Latam copterami już od jakiegoś czasu, jak do tej pory były to typowe konstrukcje od DJI i Yuneec, takie jak Q5004k, Mavic Air, Spark czy M 2 Pro. Od jakiegoś czas noszę się z próbą swoich sił z FPV... tutaj od razu zaznaczę, że interesuje mnie FPV pod kątem współpracy z GoPro 7 Black i wciąż produkcji materiałów filmowych... Odziedziczyłem po teściu aparaturę Turnigy TGY 9X wraz z nadajnikiem RF 9X V2. Nie ukrywam że chciał bym jej użyć do sterowania mojego przyszłego coptera FPV. Stąd moje pytanie, czy mogę na tej aparaturze coś zbudować/kupić, a jeśli tak/nie to co proponujecie. Wyciągnąłem pewne wnioski z tego postu, nie chcę wydać na start nie wiadomo jak dużych pieniędzy, bo nie wiem czy się wkręcę w FPV, ale z drugiej strony nie chce żeby to była po prostu najtańsza opcja :). Dodam że nie jestem elektrykiem/elektronikiem/automatykiem choć mam z tym wiele wspólnego :D... jestem inżynierem mechaniki maszyn, schematy niestety są mi obce :D, ale się nie poddaje i jak trzeba próbuję aż do skutku !!! Za podpowiedzi, sugestie bardzo dziękuje i obiecuję nie stawać okoniem i sprawdzić wszystkie możliwości Pozdrawiam PS. moja przykładowa produkcja poniżej a więcej na kanala YT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Następny zarażony .... kopterozą. Mój setup: 1. Rama - Martian 215 Anniversary. 2 .FC - Matek F7 SE. 3. ESC - HGLRC T-Rex 60, BLHeli_32 - wgrałem firmware do pracy z telemetrią. 4. Silniki - BrotherHobby Returner R6 Rainbow 1750kv. 5. VTX - TBS Unify Evo. 6. Kamera - RunCam Eagle 2 Pro. 7. RX - TBS Crossfire Nano + Immortal T V2. Z uwagi na to, że w moim skrzydlatym modelarstwie używam nadajnika Graupner a on nie bardzo nadaje się do nieskrzydlatego modelarstwa więc zaopatrzyłem się w Taranisa QX7S + TBS Crossfire Micro TX. Pragnę dodać, że nadajnikiem jestem zaskoczony w sensie pozytywnym. Nadajnik wykonany na bardzo przyzwoitym poziomie. Porównując do mojego MC-32 za którego dałem ponad ......!!!! EURO jakość wykonania oraz użyte materiały są na podobnym poziomie. Jednak różnica cenowa jest znaczna ponieważ za nowego Taranisa dałem w kraju 750zł. Open TXa się nie boję ponieważ bardzo długo latałem na Multiplexie MC-4000 (podobna filozofia programowania) a poza tym sama przyjemność w poznawaniu czegoś nowego, innego, nowoczesnego. Tak tak, nowoczesnego ?. Kopter jest złożony i wstępnie zaprogramowany. W tej chwili lutuję pakiety LiIon 6S z ogniw polecanych przez Patryka. Ogniwa lutowałem po dwie sztuki na styk starym sposobem za pomocą grota "młotkowego". Na dobry początek zrobiłem 7 pakietów aby maksymalnie przyśpieszyć naukę latania ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Dobrze to wygląda, będziesz zadowolony. Pamiętaj tylko o skonfigurowaniu dwukierunkowego Dshota. Przy takim sprzęcie śmiało możesz oba suwaki w filtrowaniu przesunąć całkowicie na prawo. PIDowanie zostaw sobie na później, jeszcze zdążysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 W końcu udało mi się przysiąść i skończyć robótkę. Pakiety gotowe i jak będzie ocieplenie będzie również ulotnienie ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi