Gość Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Kurde, Spektrum nie ma opcji rewersu? 6 kanałów jest wystarczające do takiego szybowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 A jak to liczysz że wystarczy, może ja coś nie kapuje. 2x lotki, 2x klapy, 1xSW, 1x SK, 1x silnik = na moje to 7 EDIT Faktem jest że to Vka i można byłoby ewentualnie, ale tylko ewentualnie zrezygnować z SK ale .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Odnośnie zamówień z Chin są już w Holandii. Co do naszych sklepów to jest różnie na stronie jest dzwonię nie ma☹️ Spektrum ma rewersy ale klapy będą na Y-kablu, a chcę aby serwa były tak samo ułożone w obydwu połówkach skrzydła. Próbowałem odwrotnie ale orczyk serwa w jednej połówce ociera o osłonkę tegoż serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 gdzie tu widzisz silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Odbiornik ma 7 kanałów. W tym modelu nie ma silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 co to za radio ? klapy na Y w szybowcu to ograniczenie potencjału modelu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Spektrum Dx7s. Zdaję sobie sprawę że w pewnym stopniu jest to ograniczenie tzw. "potencjału" ale jest to pierwszy model jakim mam nadzieję będę latał wyposażony w klapy i lotki. Na lotkach już latam ale z klapami jeszcze nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Masz dobre radio więc nawet się nie wygłupiaj w jakieś y kable. Przeglądając instrukcje do twojego radia masz tam gotowy program pod taki układ modelu. Żaden rerwers sprzętowy nie jest Ci potrzebny masz wszystko w nadajniku To jest twój pierwszy szybowiec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Z klapami tak ten jest pierwszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Nie traktuj klap jak jakieś utrudnienie bo to ułatwienie lotu. Ustawiając prawidłową mechanikę płata uzyskasz klapy i dodatkowo hamulec który bardzo ułatwia lądowanie. Serwa możesz mieć zamocowane wszystkie w jedną mańke a kierunki ich pracy ustawiasz w nadajniki dowolnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Powoli ogarniam radio. Jest to spadek po zmarłym koledze, niestety. Co prawda nie latał a pływał, używał raptem max 4 kanałów, ja miałem Spektrum Dx5 bez komputera. Więc dla mnie jest to jakiś tam nazwijmy to przeskok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Wykorzystaj zimę i ogarnij model się odwdzięczy w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Powoli, powoli na razie jak po gruzie ale mam nadzieję na pozytywny efekt końcowy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguslaw Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 W dniu 7.02.2020 o 22:53, Daniel1978 napisał: Spektrum Dx7s. Zdaję sobie sprawę że w pewnym stopniu jest to ograniczenie tzw. "potencjału" ale jest to pierwszy model jakim mam nadzieję będę latał wyposażony w klapy i lotki. Na lotkach już latam ale z klapami jeszcze nie. Moje pierwsze radio to DX6i dało się oprogramować bez problemu, po prostu trzeba trochę pomyśleć, klapy podłączałem na 1 kanale, zamiast silnika na drągu, a silnik na 7 na przełączniku. i działało. Latałem tak między innymi na Blade, ale to było jakieś 15 lat temu, zupełnie inna konstrukcja, ale zawiasy nadal na górnej powierzchni co? i jeszcze jedno. Mój Blade przepięknie świszczał, nawet przy niewielkiej prędkości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Jeśli tak bardzo świszczał, to źle o nim świadczyło. Pewnie miałeś coś źle wykończone. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 16 minut temu, bubu2 napisał: Jeśli tak bardzo świszczał, to źle o nim świadczyło. Pewnie miałeś coś źle wykończone. A czemu niby źle? Z modeli wyścigowych którymi latam te co świszczą, a szczególnie wyją jak organy, latają szybciej od tych co nie świszczą.... Ja nie widze żadnego problemu w tym że model hałasuje Efekty dźwiękowe są fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Niech świszczy ile chce. Ważne abym dał radę nim polecieć ?. Na razie latam Kvantem ale to po płaskim. Zbocze to na razie dla mnie wielką niewiadoma. Jedyne zbocze to na symulatorze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Tak też latam zakręt od zbocza. Staram się latać na symulatorze około godziny dziennie, na ekranie komputera jakoś to wychodzi czasami gorzej z lądowaniem. Symulator to Realflight 4.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 W dniu 12. 2. 2020 o 15:33, cZyNo napisał: Prečo je to zle? Z pretekárskych modelov, ktoré lietam s tými, ktorí pískajú, a najmä vytie ako orgány, lietajú rýchlejšie ako tí, ktorí sip, .... Nevidím žiaden problém v tom, že model spôsobuje hluk. Zvukové efekty sú v pohode Gwizdanie przyczyną aerodynamicznych „zanieczyszczeń”. Aerodynamicznie czysty model, który nie istnieje, byłby absolutnie cichy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguslaw Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 umieszczenie zawiasów na górze a rozcięcia płata na dole, oraz pozostawienie szczeliny bez wargi np. z żywicy albo z taśmy powodowało takie zawirowania właśnie generujące gwizd, jak butelka na wietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi