BRoman Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Proponuję tuleje gumowe rozprężne jako mocowanie silnika. Działa to jak nito- nakrętka .Kołnierz od strony silnika, nakrętka po drugiej stronie wręgi. Przykręcamy silnik (łoże?), guma ściskana nakrętką rozpręża się i..gotowe. Cena tych 5 sztuk 7,40 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Na takie gumki M5 mam wkręconą szybę w motocyklu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Znam to do dawna i używam. Pozdrawiam Lucjan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Panowie w znacznym stopniu to pochłania drgania silnika? Jak się sprawdzi przy silniku 2t 55ccm benzyna? Mogę link do sklepu gdzie to kupowałes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Nitonakrętek używam od bardzo dawna, i te gumowe, czy neoprenowe też mi są znane ale do montowania w łodce moich zespołów napędowych (silnik+ łoże z przekładnią) nie odważyłem się ich użyć, choć myślałem nad takim rozwiązaniem. Jak dla mnie zbyt "rachityczne" są i w razie jak by się któraś nakrętka "wyrobiła" jest problem z wymianą Zwykłe porządne wibroizolatory z Elesa Ganter w zupełności się sprawdzają . A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Nazwa sklepu na etykiecie Zadzwoniłem i zamówiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Szukałem w całym forum pod różnymi tagami - "mocowanie silnika", "gumowe podpory pod silnik" itd a znalazłem w temacie "Znacie i używacie?" -prośba o bardziej fachowe nazywanie tematów. A swoją drogą to nie wiem czemu Elesa Gante omija typoszereg z M5. Mają M3, M4, a potem M6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Z tymi gumkami uważajcie, amatorsko serwisuję trochę motocykle i używam tych gumek zamiennie go oryginalnych, są nie tylko stosowane w szybach ale także owiewkach w niektórych markach. Jest dość duża różnica pomiędzy jakością tych produktów. Kupuję je na allegro i różnie jest z ich wykonaniem. Niektóre potrafią po ściśnięciu wyglądać okej, a w środku guma pęknie bądź się zwulkanizuje od tulejki i jest kicha. Problem wychodzi dopiero przy ponownym odkręceniu. W przypadku motocykli to pół biedy bo można wyłapać to w dość prosty sposób i raczej nie zagraża to użytkowaniu, jednak w przypadku silnika modelarskiego, który ma dość duże drgania może być różnie. Osobiście proponuję aby po przykręceniu śruby do takiej gumki zastosować dłuższą śrubę tak aby wystawało z 5mm gwintu i dla bezpieczeństwa dać jeszcze nakrętkę samohamowną (oczywiście jak jest dojście). Po tych gumkach sprawdza się m.in czy motocykl nie był składakiem (oryginalne gumki ciężko jest kupić, a już na pewno nie kupują ich handlarze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi