Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnia prosta jest najdłuższą ?

Ale już widać metę , kadłub i skrzydła gotowe do malowania

kończę osłonę silnika , zostało dokończyć chłodzenie silnika i nitowanie maski

IMG_2215.thumb.JPG.d42d3707f369ad7b2d38fdb1e0f7801b.JPG

IMG_2216.thumb.JPG.7e5442acb82df434894da91236861aea.JPG

pojawiły się kolorki

IMG_2217.thumb.JPG.683503126daec757a7be4bc61564ba71.JPG

na usprawiedliwienie  żółwiego tempa budowy powiem że oprócz  RWD kończę KI 61 oraz zacząłem następny model (polski szkolny samolot z okresu miedzy wojennego )

zacząłem od podwozia

IMG_2218.thumb.JPG.a2fbf4679cad2e971c6899214ad24e19.JPG

CDN

• Lubię to 2
Opublikowano
23 minuty temu, Bojan napisał:

może się tak nie rozpraszaj ?

nie rozpraszam się  nie potrafię ciągnąć jednego projektu szybko się znudzę tym projektem a praca przy modelach minie odpręża i wtedy odpoczywam

5 godzin temu, merlin71 napisał:

Wyżeł!  :D

gratulacje!!! Będzie relacja?

Tak

PWS 33 Wyżeł  2,8m rozpiętości 2x Saito FG 30 relacja będzie ale szczątkowa

w kolejce  czekają PZL M 18 i RWD 25

Opublikowano
12 godzin temu, paweln7 napisał:

nie potrafię ciągnąć jednego projektu.....

Paweł, nie tylko Ty tak masz :)

Godzinę temu, Grifon napisał:

macie jakiś patent na kończenie

z racji tego że  ( od) budowa modeli w skali  1:1  jest praco i czasochłonna  a pewne czynnosci monotonne , to jako motywację robię coś  co moge skończyć szybko i efekt wydoczny jest od razu np .deske rozdzielczą

Opublikowano

Niebawem też rozpoczynam budowę WYŻŁA ciut mniejszego bo w skali 1:4....Rozmawialiśmy Adam na Bobrownikach....Temu samolotowi poświęciłem przeszło 45 lat życia....he,he,he.Podwozie w twojej wersji bez siłownika chowania  ..było zablokowane i tak został oblatany prototyp...Widzę,że robisz je chowane...co nie jest zgodne z prawdą.Ale to tylko takie moje spostrzeżenie....bo TY go budujesz...Rysunki z monografii też nie są do końca poprawne...wyszło wiele lepszych fotek i też swoje rysunki musiałem aktualizować do budowy swojej makiety...Pozdrawiam i powodzeniaw budowie życzę....Kazik.R

• Lubię to 2
Opublikowano
12 godzin temu, Kazik.R napisał:

Niebawem też rozpoczynam budowę WYŻŁA ciut mniejszego bo w skali 1:4....Rozmawialiśmy Adam na Bobrownikach....Temu samolotowi poświęciłem przeszło 45 lat życia....he,he,he.Podwozie w twojej wersji bez siłownika chowania  ..było zablokowane i tak został oblatany prototyp...Widzę,że robisz je chowane...co nie jest zgodne z prawdą.Ale to tylko takie moje spostrzeżenie....bo TY go budujesz...Rysunki z monografii też nie są do końca poprawne...wyszło wiele lepszych fotek i też swoje rysunki musiałem aktualizować do budowy swojej makiety...Pozdrawiam i powodzeniaw budowie życzę....Kazik.R

Napisz cos wiecej o tych nowych rysunkach etc.  Mamy nadzie, ze zaczniesz watek.

Opublikowano

Witam

My tu gagu gadu a ?

IMG_2219.thumb.JPG.a7efa379e3a29217840fcfbca67bc3ea.JPG

IMG_2220.thumb.JPG.f37607c78853a17d42f0c3374844c605.JPG

Kolorki te same co w małym?

CDN

• Lubię to 2
Opublikowano

Hej...sorry Paweł pomyliłem imiona...Andrzeju zobaczymy jak będzie.....ja nie produkuję"tartaku",ale mam nadzieję,że kolega mi to zrobi...jak już mieć będę tartak to pomyślę....

Rysunki robiłem w spółce z kolegą...podkładki moje zbiory i fotki...kolega rysował-bo miał odpowiednie oprogramowanie...Do ostatniej fotki z marca na E-bay...upłynęło  45 lat mozolnego poprawiania rysunków......Myślałem  o PUBLIKACJI....ale moja praca też ma wartość i nie będę tego publikował komuś w wydawnictwie  dla reklamy itp...Ja tego nie potrzebuję!!!!...i nie składam darowizn...Model zbuduję dla własnej przyjemności ...no i latka lecą....Narka.Kazik.R

Opublikowano
1 godzinę temu, Bojan napisał:

Piękny to jest również samochód na którym stoi model, co to za auto?

daimler sovereign xjc 4,2  1977r

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.