jarek996 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 18 minut temu, paweln7 napisał: Witam Stanął na własne koła RWDziaki dwa? ciekawe jak by wyglądało spotkanie tych Dwóch w realu ? CDN Nie wygladaloby to dobrze dla RWD ........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam Z kątownika AL wydziergałem dźwignie sterów po zamocowaniu w między czasie zrobiłem popychacze do sterów wysokości RWD CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Witam Uporałem się z napędami sterów na ogonie , to zabrałem się za boki kadłuba, musiałem zmodyfikować troszkę plany aby było gdzie przykleić płótno, wkleiłem brakujące rozpórki zostało tylko wkleić sklepikowe wzmocnienia i można zamykać kadłub. CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Wyzel kiedy ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 8 minut temu, jarek996 napisał: Wyzel kiedy ? ? Jak kwarantanna potrwa do końca roku to w tym roku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Witam napędy steru wysokości zrobione, serwa zamontowane (ciekawe gdzie pilot będzie trzymał nogi )? napęd steru kierunku linkowy zostało zrobić docelową dźwignie pośrednią i będzie gotowy a tak poza tym to niewiele zrobiłem przy RWD bo składałem "konkurencje " CDN 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Pozazdrościć projektów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Witam Zrobiły się napędy sterów ogonowych dzięki temu można było zamknąć tył kadłuba i zabrać się za przejście kadłub -skrzydło klei się ? CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Nienawidze robienia napędów sterów ogonowych, miałeś szczęście, że Ci się same zrobiły, teraz tozumiem dlaczego tak pedzisz z projektami. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 19 godzin temu, Grifon napisał: Nienawidze robienia napędów sterów ogonowych, miałeś szczęście, że Ci się same zrobiły, teraz tozumiem dlaczego tak pedzisz z projektami. Pozdrawiam. Dobre ?? dwa tygodnie "dumania " i robienia aby jakoś to zagrało , ale dałem radę proste napędy to w Zero godzinka roboty i gotowe. Wracając do RWD dolna częśc oprofilowania gotowa wiec wziąłem się za oprofilowanie kadłub - skrzydło , wręgi oprofilowania i pokryte balsą , początek będzie "strugany " z pełnej balsy Stan na dzisiaj. CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Witam oprofilowanie tyłu kadłuba zrobione przejście skrzydło -kadłub gotowe CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Jak tam RWD? Coś długi czas cisza w temacie... Pawle, przy Twoim wcześniejszym tempie prac to trochę dziwne... A my tu ciągle czekamy na aktualności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 55 minut temu, merlin71 napisał: Jak tam RWD? Coś długi czas cisza w temacie... Pawle, przy Twoim wcześniejszym tępie prac to trochę dziwne... Witam W pracy od miesiąca mam taki zapierdziel że nie ma sił na nic innego ? W miedz czasie uszkodziłem jeden model trzeba było naprawić , złożyć koledze model aby miał czym latać i skończyłem to: Zostało oblatać Ale teraz wracamy do RWD dzisiaj skończyłem jedno skrzydło jest gotowe do laminowania zostało drugie skrzydło i parę pierdół przy kadłubie i będziemy laminować CDN 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Musze zadac to pytanie Pawel : KIEDY WYZEL ? ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Jarek, jesteś niemożliwiec! Hehe... Paweł, świetnie że budowa RWD nie utkneła. Bardzo ładny model. Powolutku ale ważne że do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Mecze go tak dlatego , ze sam mam ochote na wyzla ( nawet z tego samego planu ) . Teraz jak mam po dwa silniki Enya R120 i Enya 155 to pozna jesienia MUSZE zaczac cos dlubac. Pawla tempa to ja nie mam , ale moze za 5 lat ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Witam W dniu 24.05.2020 o 22:12, jarek996 napisał: Musze zadac to pytanie Pawel : KIEDY WYZEL ? ? Kiedyś na pewno powstanie . Wracamy do RWD Pięć kilo balsy sosny i sklejki wygląda tak jedno skrzydełko waży drugie są gotowe do laminowania ale mam pytanie ,mam na skrzydłach kilka w gniotek i nierówności szpachlować teraz ( przed laminowaniem ) czy wszystko po laminowaniu ? CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 2 godziny temu, paweln7 napisał: Witam Kiedyś na pewno powstanie . Wracamy do RWD Pięć kilo balsy sosny i sklejki wygląda tak jedno skrzydełko waży drugie są gotowe do laminowania ale mam pytanie ,mam na skrzydłach kilka w gniotek i nierówności szpachlować teraz ( przed laminowaniem ) czy wszystko po laminowaniu ? CDN Ja wolę szpachlować po laminowaniu , ponieważ powierzchnia jest twarda i łatwo szpachlować i szlifować nie uszkadzając powierzchni . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Ja bym zaszpachlował wstepnie teraz, lepsza lekka szpachla wypelniajaca ubutki niż ciężka żywica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Paweł - teraz, najlepiej czymś takim: https://riku.pl/towar/deluxe-materials-bd06-szpachlowka-do-drewna/p/kontekst/4123/ https://sklep.modelarnia.pl/p4777,model-lite-szpachlowka-do-drewna-lekka-brazowa-240ml-deluxe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi