TommyTom Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 A Antek już nie junior, czy już nie lata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Już nie junior. No i opuścił MP niestety (szkoła). Głupie punkciki nie zawsze wybierają najlepszych. Szczególnie gdy głównie bazują na zawodach krajowych. Chociaż w tym roku i tak jest to dość dobry wybór. i chyba jedyną osobą którą mógłby tu zastąpić Antek, jest Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 No dobra Jurek gratuluje powołania całej ekipie i trzymam kciuki aby doszło do skutku.. Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Nowym trzeba gratulować. Ja jadę przekazać jakąś tam wiedzę organizacyjną którą posiadam i pokierownikować - mam nadzieje że ostatni raz. Oni to przyszłość, a staruchy na emeryturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Jurek o jakich staruchach piszesz, staruchy to ja. Ciebie z twoim zapałem do młodzieży trzeba zaliczyć. Wiemy oboje że młodzi mają potencjał. Tylko jednego im brak kasy kasy jeszcze raz kasy i czasu. Te staruchy jak Ty mają kasę są ustabilizowani zawodowo i mogą pozwolić sobie na wiele czego młodzieży brakuje, Chyba że tata załatwi wszystko kasę, czas na treningi, zorganizuje treningi, wyjazdy na zawody i sam jest na tyle dobry aby wiedział co jest nie tak w lataniu i modelach. ilu takich mamy ?????? A i naj ważniejsze synkowi musi się chcieć. Kiedyś mieliśmy dobre kluby bardzo dobrych instruktorów i wiele młodzieży zainteresowanej modelarstwem . Ale nie mieliśmy dostępu do sprzętu, nowych technologii i dzisiejszej wiedzy. Dzisiaj mamy to wszystko tylko z młodzieżą mocno zainteresowaną jest całkiem do dupy. Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 I tak i nie. Wojtek to instruktor który ma wiele młodzieży zainteresowanej modelarstwem. Drugi Wojtek to jeden z jego wychowanków, a ma i kolejnych. Rokujących. Młodzi modelarze z masą tytułów MP czy pudeł MP Juniorów w różnych klasach. Na wschodzie kraju bywa jeszcze po bożemu. Są chęci, jest i pomoc. A te gówniarze są a na pewne będą lepsi ode mnie. Zapał nie zastąpi talentu i koordynacji jaką mają młodsi. A i w kraju wśród aktualnych zawodników jest wielu znacznie młodszych ode mnie lataczy, którzy przy większej odrobinie pracy i zaparcia powinni być też lepsi ode mnie. Pomoc rodziców też jest ważna - ona pomaga wykuć młode talenty. Zarówno finansowa, mentalna no i oczywiście poświęcenie wiele czasu dziecku, które nie jest samodzielnie mobilne. I nie jest to nic negatywnego. Czasami (a może głównie) to od rodziców "zależą" chęci dzieci. Najpełniejszymi przykładami są nasz Antek i Adam Koszałka. I mam nadzieje że do tego grona doszlusuje np. Wojtek. W sumie wszyscy już w oficjalnych czy nie oficjalnych klasyfikacjach byli na podium różnych MŚ w klasie Juniorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Jakieś dziwaczne i irracjonalne wpisy pojawiają sie na forum dotyczące naszych Mistrzostw Świata ale pewnie dotyczy to też innych klas zabawowych To tak po prawdzie, to do czasu gdy nie zostaną ogłoszone NOWE Mistrzostwa, to aktualne nominacje do reprezentacji są i będą aktualne. Nawet jeśli tegoroczne Mistrzostwa zostaną PRZEŁOŻONE na inny termin czy to w tym czy w kolejnym roku czy nawet na 2022 ? to skład reprezentacji nie ulega zmianie. Oczywiście chyba, że ktoś z tych czy innych względów nie będzie mógł jechać. Analogiczna sytuacja jest w "dużym" sporcie z IO czy innymi zawodami klasy Mistrzowskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 A może jednak coś z tego będzie ???? 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Wszystko wskazuje na to, że MŚ F3F zostaną zorganizowane w 2021 roku. Jest już wstępna akceptacja CIAM. Co oznacza (po ostatnich decyzjach Komisji Modelarskiej), że skład kadrowy na Mistrzostwa nie ulega zmianie. No i git!!! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 No i mieliśmy już sobie siedzieć we Francji i zjadać żaby, popijać wino i wylizywać foie gras z talerzyków A tak siedzimy w domu i jemy schabowe. Z jednej strony szkoda że MŚ zostały odwołane - w tym roku naprawdę fajnie mi się modelami latało, Marcin też mocno przyspieszył a Wojtek trzyma swój stabilny dobry poziom. Z drugiej strony - były by to mistrzostwa ścigania sie z deszczem Bo prognozy mówią że prawie każdego dnia miało by coś tam padać lub coś sie dziać. Poniedziałek z fajnym wiatrem, potem albo wiatr i deszcz albo niewiatr Wiec z tego względu może lepiej, że zostały przełożone, bo mogło sie znów skończyć na 4-5 kolejkach dość loteryjnych i z podziałami na grupy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi