Paweł Rzedzicki Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Darkarll, swietne 3D!! Napisz jaki masz silnik, pakiet i smiglo. I ile wazy model do lotu oraz gdzie masz CG!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 silnik AXI2814/20 Gold śmigło 11/4,7 pakiet Fullymax 1350 SC okolo 1,5cm za dzwigarem , wkrotce zamieszcze filmik z "normalnego" latanka z tym samym SG ,extrimek Ładnie wykonuje wszystkie figury F3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 waga 650 gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Ja mam CG w 1/3 cieciwy przy kadlubie- troche bardziej do tylu niz Ty. Cofalem do momentu gdy tracac predkosc model zaczynal zadzierac dzioba i dalem pol cm do przodu. Wydaje mi sie idealnie. Pytam o CG bo pieknie wisi Twoj Extrimek (ale teraz to sobie mysle ze to pewnie nie on tylko Ty ) Czy to Ty przypadkiem rozpalasz grilla wiszac modelem nad paleniskiem 8) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 no faktycznie ,kilka lat wstecz na pikniku w Lubartowie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Pioter vel Skorpion wspominal o Tobie wlasnie w kontekscie zawisow, dlatego zapytalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 jeszcze krótki filmik z "normalnego " latanka z niektórymi figurami F3A filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ja dziś doprowadziłem swojego Extrima do ładu. Nowe łoże silnika, wymieniona owiewka silnika i serwo kierunku. Jak patrze jak latasz to dostaje wstrząsu i niechęci do latania. A może organizujecie szkolenia w takim lataniu ??? z chęcią bym wpadł i się długo szkolił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Czyżby naszemu moderatorowi aż tak zmieniła się buzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ano teraz mam szerszy uśmiech i pokazuje jaki jestem :ass: pilot . A poza tym mam chandrę na głupie posty i musiałem odreagować . :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Jak patrze jak latasz to dostaje wstrząsu i niechęci do latania. Tomku, widzisz Ty zobaczysz raz na jakiś czas filmik jak lata Darkarl, dostaniesz wstrząsu ale potem zapomnisz o filmiku i latasz dalej a ja to muszę oglądać przy każdej wizycie na lotnisku:p ale powiem Ci, że idzie sie do tego przyzwyczaić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Chyba zainwestuje w takim razie w symulator ,bo ileż modeli można rozbić ?! A może jest jakaś inna droga do nauki akrobacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 latać latać i jeszcze raz latać innej drogi nie ma...wytrwałość i systematyczność...i efekty na pewno sie pojawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Tak efekt dziury w portfelu. No dobra jutro idę katować Extrima ,oby tylko wrócił cały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Dzisiaj odbylem poranne loty extrimkiem Niestety wszedobylskie muchi wygonily mnie w 2 minuty z lotniska, dosłownie NIE DAŁO SIE LATAĆ!!!!! rzuciły się na mnie jak głupie, o tyle o ile łażenie po nogach i rękach jakos tam wytrzymuje to jednak włażenia do oczu, uszu i nosa nie dałem rady zdzierżyć... Pojawilem sie na lotnisku poniewaz zmieniłem extrimkowi silnik na ten ktory kupilem na początku: na smigle 1047 GWS hmmm powiedzmy ze - lata. na 3/4 gazu musze poczekac na dostawe gotówki i kupie mu jakies wieksze smiglo bo to jest poprostu za małe Generalnie - model jest lodzio-miodzio. Jeszcze pare godzinlotu i kupie sobie jeszcze jednego extrima (ze starego extrima zostaly mi tylko tylne stery, skrzydło i kabinka). tzn - kupie jedynie kadłub bo w zasadzie wiecej mi nie trzeba skrzydła sa w dobrej formie Ciagle mam w pamieci jak latał nowiutki extrimek mam wrazenie ze lepiej niz to co teraz lata po niebie Aha, silnik zmienilem poniewaz chinczyk TP od Skalenia zjada pakiet w 2-3 minuty, no moze w 4 max. Skaleń ostrzegał mnie uczciwie przed tym ale ... no cóż... JA wiem lepiej, no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Zainteresowanych informuję, że jest już dostępny exTRIM 3D ver. 2 :jupi: Info na stronie producenta (w tym instrukcja do pobrania): http://www.artexint.com.pl/pl_zestawy_modele.html Tu znalazłem model (v.2) chyba w rozsądnej cenie: http://rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=170_235&products_id=2289 Ech, ciekawe kiedy Wilga pojawi się na półkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Extrim 2 ma poprawioną półkę na pakiety ,lżejszy ogon i kilka innych innowacji .generalnie zachowane świetne własności lotne a poprawione tylko bolączki które najczęsciej pojawiały się przy " za ciężkim " lądowaniu. Oczywiście pionowego kreta nadal nie przeżyje ,ale za to miejsca o szczególnie narażone na wyłamanie są teraz wzmocnione sklejką(0,8 lub 1mm) A pomimo to na pewno nie jest cięższy ,a chyba nawet lżejszy od poprzednika. Zmiany generalnie poprawiły to wszytko o czym pisaliśmy na forum. Więc model można polecić wszystkim lataczom. A i mogę dodać od siebie ,że po zmniejszeniu wychyleń może poradzić sobie z nim nawet nie wprawiony "latacz" . Taki trenerek dolnopłat ,ale trzeba zadbać o wagę modelu. (lżejszy pakiet i cienka folia i takie tam inne odchudzające triki) Co do wilgi to ciągle się rodzi Może już nie długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Tak jak zapowiadalem jakis czas temu, powstal model w oparciu o extrima, powiekszony o 60%. Oto efekt dwumiesiecznej pracy najlepszego modelarza jakiego znam. Wymiary to 160 rozpietosci, 156 dlugosc, powierzchnia skrzydel okolo 49 dm kw. Masa z paliwem do 3 kg. Silnik magnum 15 ccm 4suw, smiglo 15x4 Zinger. Mam nadzieje ze sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Teraz czekam już tylko na filmik z oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jak tylko pogoda dopisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.