darkarll Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 witam tyle się naczytałem pochwał o tym modelu że postanowiłem sprawdzić jak to coś lata, model z silnikem AXI 2814/20 i lipolkami 1350 waży 650 gr , do tej pory wykonałem dwa loty (model cały ) no i mogę powiedzieć że napewno nie jest to model dla początkującego pilota , potrafi latać bardzo szybko i błyskawicznie reaguje na stery,no i pytanko jak wyważacie extrima , bo u mnie środek ciężkości jest na dzwigarze a po oblocie stwierdzam że powinienem przesunąć do tyłu i to sporo,kilka fotek z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 No do takich zawisów to SC na pewno nie na dźwigarze tylko jak piszesz bardziej do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Po waszej realcji tak sie napalilem ze musze ten model zrobic... poczekam na przyplyw gotuwczki 1-ego i zamawiam Jaki pakiet dac ?? - no i silnik ( 120zl silnik max) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 witamtyle się naczytałem pochwał o tym modelu że postanowiłem sprawdzić jak to coś lata, model z silnikem AXI 2814/20 i lipolkami 1350 waży 650 gr , do tej pory wykonałem dwa loty (model cały ) no i mogę powiedzieć że napewno nie jest to model dla początkującego pilota , potrafi latać bardzo szybko i błyskawicznie reaguje na stery,no i pytanko jak wyważacie extrima , bo u mnie środek ciężkości jest na dzwigarze a po oblocie stwierdzam że powinienem przesunąć do tyłu i to sporo,kilka fotek z oblotu. PIEKNY :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: wyszedl ci super zanim ja tak bede latał to chyba bede musial zbdowac extrima z aluminium albo z laminatu zeby sie tak szybko nie łamał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A ja z tytanu i to może nie pomóc :jupi: A przy okazji to gdzie można kupić samą owiewkę. Czy tylko u producenta ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A ja z tytanu i to może nie pomóc :jupi: A przy okazji to gdzie można kupić samą owiewkę. Czy tylko u producenta ??? Z tego co wiem - chyba tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_ Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Oj chyba ktoś nie przeczytał tego co napisałem wcześniej, a wspominałem że wszystko można nabyć od ręki u producenta. Z tego co wiem wszystkie części można dokupić wystarczy jedynie wejść na stronę www.artexint.com.pl i napisać maila lub po prostu zadzwonić a gwarantuje że nikt nie zostanie odprawiony z przysłowiowym kwitkiem. Pozdrawiam zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zbyszku Ja właśnie dlatego pytam bo czytałem to co napisałeś. Jednak Scorpion czy Majsterklepke mam pod ręką i mógłbym kupić na miejscu. A tak muszę czekać na przesyłkę. I pewnie trochę poczekam bo mamy okres długiego weekendu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 To jak będziesz wracał z Lublina to zachacz o lubartów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 I co mi to da .We wtorek i tak wszystko zamknięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek_ Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Witam Teraz muszę przekazać słowa które usłyszałem od producenta czyli: Serdecznie Zapraszam nawet we wtorek bo każdy MODELARZ będzi mile widziany Wystarczy wcześniej wykonać jeden telefon aby upewnić się że ktoś jest w firmie. Pozdrawiam zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Ooooooooooooooooo! :shock: No to mnie zatkało. Trochę. Tylko tel. coś nie chcą odbierać. Ale to już inna bajka, mogą robić w tym czasie osłonę silnika dla mnie. edit: Z tym tel. nie aktualne . Bardzo miał rozmowa z sympatycznym właścicielem i jestem umówiony na wtorek lub środę na odbiór + niespodzianka ,ale o niej to już w osobnym wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 mowiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Dziś razem z Arturem odwiedziliśmy kolegów modelarzy z Lubartowa oraz zawitaliśmy do producenta Extrimów. Wizyta u Bogdana właściciela firmy Artex była niesamowicie ciekawa. Bogdan to przemiły człowiek o bardzo przyjaznym usposobieniu i olbrzymiej wiedzy modelarskiej. Śmiało mogę powiedzieć że poczułem się jak człowiek pierwotny w pracowni komputerowej :devil: Cała masa świetnie przygotowanych modeli od 1m Extrima po 3 m Extry (laminat) oraz olbrzymi dwupłat. Jak dostanę zgodę autora to wrzucę jego zdjęcia. Mogliśmy obejrzeć z bliska nowy model z oferty firmy Wilga 2000. Szykuje się piękny model do zrobienia i to w bardzo fajny sposób. Kto składał Extrima to wie jaki. Nie da się wszystkiego opisać. Dodam tylko ż przy okazji poznałem kilku kolegów znanych mi dotychczas tylko z forum. W sumie to przeszedłem mały szok i po długo jeszcze po wizycie miałem rogala na ustach,Artur zresztą też. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 olbrzymi dwupłat. on nie byl olbrzymi on byl jeszcze wiekszy, i mial silnik jak rodem z Subaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Nie miałem czasu zrobić zdjęcia ,ale dodatkowym efektem pobytu w Lubartowie . był prezent jakim zostałem obdarowany w postaci 12 owiewek silnika do Extrima. Co prawda nie są to pełno wartościowe owiewki , ale w/g mnie w zupełności zastąpią tą oryginalną w razie jej połamania czy zniszczenia. 2 pojadą do Bartka (Ghandi) 2-3 zostaną u mnie ,a reszta dla braci modelarzy w/g potrzeb. Oczywiście wymagane jest posiadanie Extrima w postaci minimum pudełkowej (czyli zakupionej,może być nie złożony jeszcze). Z tego co wiem to lada moment wytwórnię świetnego Exrima opuści 1,3m Wilga2000 elektryk. Pomimo znacznej rozpiętości model bardzo leki i na pewno świetnie się prezentujący . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ten dwuplacik jest napedzany zdz-tem 420tka. Podobno jak przywiazali go podczas pierwszego odpalenia do drzewka to na wolnych obrotach lub troche powyzej, to drzewo zostalo wyrwane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 ile taki zdz moze miec ciagu? : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Dziś u nas na lotnisku miałem okazję porozmawiać a właścicielem "Artexu", naprawdę sympatyczny człowiek.Odbywały sie zawody F3M i latały "produkty" w/w firmy .Fotek nie mam ale "moi ludzie" chyba coś pokażą. A na Wilgę zaczynam się napalać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 wilga ładna ogladolem ja w szegółach, widac ze projekt osoby z bardzo duzym doswiadczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.