Ghandi Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 WOW! Dzieki Tomku teraz to juz codziennie bede meczyl listonosza zeby mi paczke oddal Moj extrim przezywa wlasnie totalną odbudowe, po ostatnim krecie został mi w całości w zasadzie kawałek ogona Wlasnie w tej chwili patrze na nowiutki kadlub (od a-z całkowicie mojej roboty), mialem go dzisiaj oklejac ale ide juz spac.... Jutro pewnie zamieszcze jakies fotexy Czekając na paczuszkę popełniłem pełną odbudowę extrima. W zasadzie odbudowalem caly kadlub + 30% skrzydła, zmieniłem folię, w paru miejscach wymaga 'suszenia' ale ni emialem juz dzisiaj dostepu do opalarki. Po odbudowie prezentuje się następująco: Extrim ma znacznie większe koła bo tylko takie obecnie mialem, podwozie z drutu stalowego 3mm. Waga - 700 gram ale - miejmy nadzieje ze jakos poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 No i poleciał Lało, wiało jak nie wiem co ale stwierdziłem ze niestety nie dam rady opanować drżenia kończyn i MUSZĘ polecieć. Najpierw kołowałem po lotnisku żeby sprawdzić jak sie spisują wielkie koła (nie wiem one mają ze 50-70mm?) dały rade oczywiscie drutowe podwozie nie jest tak eleganckie jak węglowe ale... kiedy w kieszeni pusto to podwozie jesem skłonny zrobić z czegokolwiek Anyway, lata fajnie, mysle ze większa waga nie specjalnie mu wadzi W zasadzie model lata, nawet fajnie ale... no własnie jest jedno ale. Model nie ustawia się ładnie w linii prostej tylko ciut zadziera dziób. Jest wyważony dobrze. Poniewaz odbylem tylko dwa krótkie loty trudno mi jest powiedziec czy to wina wiatru czy ... no wlasnie - czego? Mam wrażenie ze model lekko zadziera dziób kiedy dodaje gazu - czy to wina skłonu silnika? Jesli tak to jak powinienem go 'pokłonić' ? Kiedy lądowałem pod wiatr i zmnieszałem ciąg model ładnie szedł po linii. Lądowanie na duzych kołach i wyzszym podwoziu to czysty relaks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 A silnik ma jakiś skłon w dół bo ze zdjęcia wygląda jakby miał ale w górę :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 A silnik ma jakiś skłon w dół bo ze zdjęcia wygląda jakby miał ale w górę :shock: dzisiaj sprawdzę podkładekpare mam wiec skłonie silnik ku dołowi conieco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Z tym sklonem w dol to nie przesadzaj. To nie trenerek wiec sam zadzierac nie powinien. W prawo kolo 2 stopni jest tu idealnie a pochylenie w dol czy w gore na zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 O ile silnik nie ma konta dodatniego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Tomku - bingo, silnik jest ciut w górę ( w stosunku do linii: kąt zaklinowania skrzydeł-statecznbik poziomy), dzis odpowiednie ustawienia, jutro o ile aura dopisze - w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 O ile silnik nie ma konta dodatniego Jak ma dodatni to nie jest na zero, chyba ze cos mi umknelo 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Pawle Mi chodziło o realne kąty w modelu Bartka ,tak wynikało to ze zdjęcia,że jest na + i powinien dać go w dół. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie Bartek pogoda do :ass: Mój Extrim chyba pójdzie na allegro ,bo myślę cały czas nad nowym modelem i szukam ucieczki z kosztów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Tak na marginesie wtrace, ze Extrim jest opisany najnowszym numerze (05.2007) RC PRZEGLADU. Nie mam go co prawda, ale widzialem w zapowiedziach. Z ciekawych artykulow jeszcze jest jak przygotowac plany pod ciecie laserem. Chyba warto kupic, jutro zajrze do empiku i ocenie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Z tego co wiem to lada moment wytwórnię świetnego Exrima opuści 1,3m Wilga2000 elektryk. mozesz opisac cos wiecej albo jakies zdjecia?? a moze juz jest gdzies dostepny ten model?? bardzo lubie wilgi PS. Przepraszam ze zasmiecam temat o Extrimie. :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ech, ja też się napalam na tę Wilgę, jak nastolatek na fotki w Playboy'u Niestety, na stronie producenta cały czas wisi jedynie anons tego modelu, żadnych nowych informacji : http://www.artexint.com.pl/pl_zestawy_modele.html Miałem nawet pisać PW do Zbyszka_ oraz Tomka, czy mają jakieś nowe info nt. Wilgi - ale skoro temat został znowu przywołany tutaj, to ja również pozwalam zapytać się: CZY SĄ JAKIEŚ NOWE WIEŚCI O WILDZE??? Tomek, w razie czego przenieś nasze wypociny do nowego wątku - potem uzupełnimy go opisami z budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Na razie nie będę tego ruszał bo i Wilgi jeszcze nie ma. Ale.... To nie długo się zmieni. Z ego co się orientuję to zostało tylko przygotować maski silników i wilgę można będzie zakupić. Ponieważ będę (chyba) miał jedną z pierwszych to oczywiście sie tu nią pochwalę. Być może jutro będę widział się z Bogdanem to przekaże najświeższe wiadomości. A no i jest to Wilga 2000 czyli trochę inna niż to co większość zna (ale bardzo podobna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Po dlugich cierpieniach udalo mi sie zamiescic fotke !!!! Extrimy gora .pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 To jeszcze poczekam na promocyjna cene i tez sobie zakupie takowego Bo widze coraz fajniejsze modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Ten granatowy wygląda extra !! Też może kupię jak kiedyś będę miał kasę ... trzeba wspierać udane polskie produkcje :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 extrimki Jacka sliczniutkie, no a mi w końcu udało się nakręcić filmik z moim extrimkiem , co prawda to dopiero czwarty lot tym modelem ale myśle że niewyszło tak źle http://www.salvepolska.com.pl/rcwings/images/do_pobrania/extrim.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 O teraz rozumiem dlaczego niektórym wyważenie fabryczne pasuje. :shock: Po za tym niezłe latanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 darkarll widziałem filmik i jestem pod wrazeniem modelu oraz Twoich umiejętności pilotażu. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.