robertus Opublikowano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Cześć Kupiłem na Banggoodzie model F-35. Zważywszy na cenę 585PLN z przesyłką opłacało się. Model jest typu PNP, wstawić swój odbiornik i baterię 4S i w górę. Wymiary: Rozpiętość: 916mm Długość: 1095mm Zamierzam go przerobić, czyli jak zawsze u mnie... Na początek pozbędę się tego lichego podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Cena za pusty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Cena za pełny, tylko dodać odbiornik i pakiet. Trochę zdjęć jak to wyglada z bliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Omg dasz linka?! Bo w tej cenie to jakaś bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 No na Banggoodzie: https://www.banggood.com/Nicesky-F35-C-916mm-Wingspan-EPS-Jet-Warbird-RC-Airplane-PNP-With-70mm-EDF-Unit-p-1564151.html?rmmds=buy&cur_warehouse=CN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Trochę liczb Poważyłem trochę i całość waży 876 gram, gdzie: stery płytowe 26 g 2 skrzydła 126 g rakiety, owiewka, nos 28 g 2 stateczniki 28 g kadłub 670 g I teraz tak...wywaliłem całe podwozie, mechanizm, serwa kabelki - 111 g, a potem wywaliłem całą elektronikę i kable z kadłuba. Sam kadłub waży 303 gramy. Całość pianki samolotu waży 483 g. Przyłożyłem skrzydło i ster płytowy, w sumie to trochę przypomina wersję C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Jak postępy? Przemalujesz na barwy PSP ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Na razie projekt wstrzymany, bo na tapecie mam Pipera PA-28. Ale malowanie będzie pewnie hipotetyczne z szachownicą. Czarny na pewno nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Trochę do przodu Wymieniłem serwa na takie z metalowymi trybami. Pociągnąłem kable od nowa Dopasowałem nowy EDF z kołnierzem 12 łopatek od FMS. Zamknąłem wnęki podwozia. Popróbowalem malowania przy okazji W związku z tym, ze mam większy pakiet niż w oryginale 3000mAh zamiast 2200mAh musiałem wyciąć przedział dla baterii pod kokpitem aby się dobrze wyważał. Teraz waży 1260g z baterią. Powinienem się zmieścić ostatecznie w wadze do 1300g. Jakiś pilot w kokpicie, malowanie itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 8 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 A co z podwoziem? Zrezygnowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Tak, nie ma podwozia. Moje modele nie mają z reguły podwozia. Nie mam dla nich lotniska, dla mnie to zbędny balast. Takie może pytanie natury filozoficznej. gdzie na F-35 umieścilibyście szachownice. Zobaczcie dla porównania innych operatorów tego samolotu. jest trochę inaczej niż na F-16. A tak wyglądała makieta w Łasku. NIe wiem skąd pomysł szachownicy na gondoli silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Bez dwóch zdań na stateczniku pionowym i na dole skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 A taki eksperyment. Szachownica zwykła, low-vis, czy low-vis w stylu przedwojennym (ciekawie wygląda). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Jakiś czas temu miałem pomysł by "zwaloryzować po polsku" plastikowego F35. Wymyśliłem coś na wzór Migów 29 z Mińska w barwach 303, czyli wielkie godło 303 low vis na grzbiecie kadłuba. Ale latającego F35 nie planuję przynajmniej na razie, więc możesz skorzystać z pomysłu (jeśli uznałbyś że warto) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Stan na dzisiaj. Prawdziwe malowanie F-35 jakieś takie nudne jest. Mój jest stylizowany na F-16 5 godzin temu, Viper napisał: Jakiś czas temu miałem pomysł by "zwaloryzować po polsku" plastikowego F35. Wymyśliłem coś na wzór Migów 29 z Mińska w barwach 303, czyli wielkie godło 303 low vis na grzbiecie kadłuba. Ale latającego F35 nie planuję przynajmniej na razie, więc możesz skorzystać z pomysłu (jeśli uznałbyś że warto) Och już trochę się zmęczyłem okolicznościowymi malowaniami, trochę z nimi roboty jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 6 godzin temu, robertus napisał: A taki eksperyment. Szachownica zwykła, low-vis, czy low-vis w stylu przedwojennym (ciekawie wygląda). Mnie się podoba, tylko czy proporcjonalnie nie jest zbyt mała. Powiększenie jest spore i trochę zaburza efekt końcowy. Osobiście to właśnie ta szachownica najbardziej mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 4 minuty temu, Konrad_P napisał: tylko czy proporcjonalnie nie jest zbyt mała. Starałem się zrobić je podobnie jak mają nasze F-16. też są takie jakby mniejsze niż np na MiG-29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Teraz już widzę o co kaman. Jak dla mnie to rewelacja. Własnie takie, że tak się wyrażę, skromniejsze bo te na Migach to wielkie takie jakieś. No i oczywiście na pionowy też taki delikatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Fajnie to malowanie wygląda bardzo; co do szachownic ja głosowałbym za wersją przedwojenną, bo bardzo oryginalnie wygląda. Pzdr, m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 A może pod kabiną okrągłe logo NTM 2018 a na statecznikach pionowych tygrysy ? https://archiwum-2slt.wp.mil.pl/pl/62_404.html Czy tym razem do malowania użyłeś aerografu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi