robertus Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 O jakie fajne malowanie, nie widziałem tych zdjęć. dzięki Rafał! 11 minut temu, RAFALR30 napisał: Czy tym razem do malowania użyłeś aerografu? Nie. Ciągle wachluję pędzlem lub małym wałkiem gąbkowym , coś nie mogę się zebrać do kupienia sprężarki i aerografu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 I po oblocie. Lata super, jak po szynach. Film z oblotu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 No i pięknie, gratulacje To jeszcze pomyśl o wektorowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 GRATULACJE.?? jest moc z typ setupie. Podaj proszę zestawienie całej elektroniki i ustawień jakie zastosowałeś na regulatorze. Ten model w cenie 640 zł chyba jest tego wart? Dla porównania model F-35 firmy Freewing kosztuje 1380 zł (przy obecnym kosmicznym kursie euro). Czy to wiatr czy zbyt duże wychylenia sterów spowodowały, że lot trochę wg. mnie "nerwowy" z początku był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Dzięki. Elektronikę wymieniłem całą. Model ma oryginalnie wszystkie serwa 9g, jakies no name. Wstawiłem na stateczniki poziome serwa 4kg Corona CS238MG, na lotki TPMG90S. EDF to 12 łopatkowy napęd FMS na 4S Pakiet 3000mAh 4S SLS regulator ZTW 70A Wyciąłem mały wlot dodatkowy przed turbiną, który również pomaga mi go wyrzucać. Oryginalny napęd miał 1050g ciągu, nowy setup 1400g. To przy wadze modelu ok 1350g powoduje, że start modelu jest bezproblemowy. Regulator jest ustawiony domyślnie, ustawiłem tylko manetkę gazu. Zakres wychylenia sterów zrobiłem na wyczucie z expo na 30%. Dlaczego go kupiłem? W sumie dlatego, że jest duży. Większy niz F-35 70mm od Freewinga. Cenowo też szokująco nisko, bo za kompletny model dałem mniej niż 600zł - przesyłka zero. Model Freewinga przede wszystkim jest na 6S co dla mnie jest dużym minusem. Jest tez bardzo ciężki i z ręki nie pójdzie, a szkoda by mi było kupować drogi model i tak go wybebeszać jak tego. Tak jakbym miał policzyć to dołożyłem do niego 300zł, ale serwa latają już w innym mniejszym modelu, a resztę spróbuję sprzedać. Nerwowy jest przez moje wychylenia, to taki urok wyrzucania moedelu prawą ręką gdy lata się na mode2. Po rzuceniu modelu szybko łapię drążek i czasem nie trafie dobrze i wtedy tak nieładnie szarpie modelem. Tu np widać jeszcze bardziej gdzie F-35 był moim testerem nowej kamery PS>Oryginalny setup EDF i podwozie mam do sprzedania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Taki filmik z bliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Super to wyszlo gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Po roku przerwy znowu w powietrzu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Dzisiejszy lot, zapomniałem jak fajnie brzmi ten EDF ? Super się latało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zbuduj sobie katapulte taką jak moja. Można ją poskładać do plecaka a start masz spokojny bez nerwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Myślę nad tym cały czas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.trzaskowski Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Katapulta to duzo roboty. Moge polecic moje rozwiazanie, uzywam gdy nie da sie modelu zlapac od spodu: D Drewniany klocek z droma wystajacymi pretami. W modelu dwie rurku o wew srednicy takiej jak srednica pretow. Umieszczamy rurki tak, zeby lapac reka pod srodkiem ciezkosci. Rzucamy jedna reka, druga trzymajac nadajnik. Klocek sam odpada. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Tak to ja mam już. W modelach mam dziurki na palce lub wgłębienia. Nie w tym problem. Ja latam na mode2 i jestem prawo ręczny. Zawsze jest stres gdy rzucam duży model czy zdążę złapać drążek dłonią. Prze tą sekundę gdy samolot leci jak chce to jest szansa że się rozbije zanim zacznę sterować. Miałem tak parę razy.Z kolegą który rzuci jest łatwo i bez stresowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Z wizytą w Turleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Dzisiejsza kompilacja z lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Taki locik, bo wiosna za pasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi