paweln7 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 18 godzin temu, RobertK napisał: Podczas rozruchu (gorący start ect.) proponował bym stosować osłonę z rury np taką : https://selectdigitals.com/articles/jet.html . Warto też pomyśleć o Aerogel-u Robert dzięki za patent na pewno zastosuję . Co do zbiornika paliwa to 2L po przesunięciu do tyłu ,tak aby można było zrobić namiastkę kabiny środek zbiornika mam 2-3 cm przed rurą skrzydeł . Mam też zbiornik 1,5L i taki ma kolega w Turbinatorze ,więc pytanie czy jest sens pakować 2L Na razie tyle idę lepić RWD CDN
RobertK Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 4 godziny temu, paweln7 napisał: Mam też zbiornik 1,5L i taki ma kolega w Turbinatorze ,więc pytanie czy jest sens pakować 2L Zależy jak dużą turbinę zastosujesz.
paweln7 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Opublikowano 7 Marca 2020 34 minuty temu, RobertK napisał: Zależy jak dużą turbinę zastosujesz. Jetpol 8 kg ( z Kangura) Wy laminowałem rury dolotowe i osłonowe turbiny . zabrałem sie za zdejmowaną część kadłuba To co na ostatnim zdjęciu waży 1600g CDN 1
RobertK Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 34 minuty temu, paweln7 napisał: Jetpol 8 kg ( z Kangura) Dałbym min 2L Niezłe tempo prac , tylko brać przykład.
solainer Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 1,5 litra do 8 kilowrgo silnika to stanowczo za mało. Pomyśl raczej o 2,5 litrach.
paweln7 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Opublikowano 8 Marca 2020 Witam W Kangurze jest 2 L to i tak dam do do Yaka przymiarka rury wlotowej i osłonowej turbiny. no i wklejone CDN
paweln7 Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Opublikowano 15 Marca 2020 Witam Złożyłem skrzydełko na sucho. Nie odmówiłem Sobie aby poskładać Yaczka w całość CDN
wojtek-a Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 1 minutę temu, paweln7 napisał: Nie odmówiłem Sobie aby poskładać Yaczka w całość Tak moze troche na wyrost powiedziane??...
paweln7 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam Ogonek wklejony ? Przyszły kolorki CDN
d9Jacek Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 to Ty ten model folią będziesz psuł ? ???
paweln7 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 3 minuty temu, d9Jacek napisał: to Ty ten model folią będziesz psuł ? ??? To jedna z opcji jak się skończy i zważy to się zadecyduje pierwsza opcja to tkanina 25g ( +newralgiczne elementy grubsza tkanina ) i malowanie akrylem dwuskładnikowym druga zalaminować dół kadłuba tkaniną a reszta folia .
mecenas Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Cytat To jedna z opcji jak się skończy i zważy to się zadecyduje Decyzja godna pochwały?.
paweln7 Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Opublikowano 24 Maja 2020 Witam Żeby nie było że nic się nie dzieje ? Miałem problem z podwoziem , płat został zaprojektowany pod ich retraki a ja mam z HK . Problem polegał na tym że goleń podwozia jest pod kątem w stosunku do osi retraka ,więc dorobiłem formę do gięcia drutu łączącego retrak z golenią ( pręt fi 10 ) aby można było to wszystko upchnąć w płacie ,tak wygląda podwozie Rozwiązanie problemu podwozia pozwoliło ruszyć z robotą dalej ,szkielet skrzydeł sklejony zabrałem się też za dół kadłuba i nie omieszkałem sobie poskładać w całość Kadłub ma 350 mm wysokości przed kabiną pilota nie licząc owiewki. CDN 1
paweln7 Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Opublikowano 17 Lipca 2020 Witam O dawno mnie tu nie było ? Yaczek troszkę poszedł w odstawkę ,ale coś tam dłubnąłem do przodu, ale ja nie o tym. Dzisiaj Yaczek dostał własne ośmio kilowe "serce" Jetpol -a (wprawdzie używane ale własne ?) CDN 1
solainer Opublikowano 17 Lipca 2020 Opublikowano 17 Lipca 2020 Pod takim dziwnym kątem chcesz zamontować silnik względem rury?
paweln7 Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Opublikowano 18 Lipca 2020 8 godzin temu, solainer napisał: Pod takim dziwnym kątem chcesz zamontować silnik względem rury? To tylko tak wrzucone do zdjęcia będzie zamontowane w jednej osi .
FockeWulf Opublikowano 28 Listopada 2021 Opublikowano 28 Listopada 2021 Jakieś postępy z modelem od ostatniego wpisu?
paweln7 Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Opublikowano 28 Listopada 2021 6 godzin temu, FockeWulf napisał: Jakieś postępy z modelem od ostatniego wpisu? Tak przeniosłem go w inne miejsce ? kończę inne projekty między innymi ten niebawem do niego wrócę
Rekomendowane odpowiedzi