paweln7 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 18 godzin temu, RobertK napisał: Podczas rozruchu (gorący start ect.) proponował bym stosować osłonę z rury np taką : https://selectdigitals.com/articles/jet.html . Warto też pomyśleć o Aerogel-u Robert dzięki za patent na pewno zastosuję . Co do zbiornika paliwa to 2L po przesunięciu do tyłu ,tak aby można było zrobić namiastkę kabiny środek zbiornika mam 2-3 cm przed rurą skrzydeł . Mam też zbiornik 1,5L i taki ma kolega w Turbinatorze ,więc pytanie czy jest sens pakować 2L Na razie tyle idę lepić RWD CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 4 godziny temu, paweln7 napisał: Mam też zbiornik 1,5L i taki ma kolega w Turbinatorze ,więc pytanie czy jest sens pakować 2L Zależy jak dużą turbinę zastosujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 34 minuty temu, RobertK napisał: Zależy jak dużą turbinę zastosujesz. Jetpol 8 kg ( z Kangura) Wy laminowałem rury dolotowe i osłonowe turbiny . zabrałem sie za zdejmowaną część kadłuba To co na ostatnim zdjęciu waży 1600g CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 34 minuty temu, paweln7 napisał: Jetpol 8 kg ( z Kangura) Dałbym min 2L Niezłe tempo prac , tylko brać przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 1,5 litra do 8 kilowrgo silnika to stanowczo za mało. Pomyśl raczej o 2,5 litrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Witam W Kangurze jest 2 L to i tak dam do do Yaka przymiarka rury wlotowej i osłonowej turbiny. no i wklejone CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Witam Złożyłem skrzydełko na sucho. Nie odmówiłem Sobie aby poskładać Yaczka w całość CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 1 minutę temu, paweln7 napisał: Nie odmówiłem Sobie aby poskładać Yaczka w całość Tak moze troche na wyrost powiedziane??... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam Ogonek wklejony ? Przyszły kolorki CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 to Ty ten model folią będziesz psuł ? ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 3 minuty temu, d9Jacek napisał: to Ty ten model folią będziesz psuł ? ??? To jedna z opcji jak się skończy i zważy to się zadecyduje pierwsza opcja to tkanina 25g ( +newralgiczne elementy grubsza tkanina ) i malowanie akrylem dwuskładnikowym druga zalaminować dół kadłuba tkaniną a reszta folia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Cytat To jedna z opcji jak się skończy i zważy to się zadecyduje Decyzja godna pochwały?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Witam Przymierzył się napęd CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Witam Żeby nie było że nic się nie dzieje ? Miałem problem z podwoziem , płat został zaprojektowany pod ich retraki a ja mam z HK . Problem polegał na tym że goleń podwozia jest pod kątem w stosunku do osi retraka ,więc dorobiłem formę do gięcia drutu łączącego retrak z golenią ( pręt fi 10 ) aby można było to wszystko upchnąć w płacie ,tak wygląda podwozie Rozwiązanie problemu podwozia pozwoliło ruszyć z robotą dalej ,szkielet skrzydeł sklejony zabrałem się też za dół kadłuba i nie omieszkałem sobie poskładać w całość Kadłub ma 350 mm wysokości przed kabiną pilota nie licząc owiewki. CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Coraz ładniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Witam O dawno mnie tu nie było ? Yaczek troszkę poszedł w odstawkę ,ale coś tam dłubnąłem do przodu, ale ja nie o tym. Dzisiaj Yaczek dostał własne ośmio kilowe "serce" Jetpol -a (wprawdzie używane ale własne ?) CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Pod takim dziwnym kątem chcesz zamontować silnik względem rury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 8 godzin temu, solainer napisał: Pod takim dziwnym kątem chcesz zamontować silnik względem rury? To tylko tak wrzucone do zdjęcia będzie zamontowane w jednej osi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 28 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Jakieś postępy z modelem od ostatniego wpisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 6 godzin temu, FockeWulf napisał: Jakieś postępy z modelem od ostatniego wpisu? Tak przeniosłem go w inne miejsce ? kończę inne projekty między innymi ten niebawem do niego wrócę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi