robertus Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Czołem, jestem w trakcie budowy takiego oto fajnego Pajperka. Dla odmiany dla mnie cos cywilnego. Wymiary to: Rozpiętość 100 cm Długość 66 cm Zasilanie na 3S Plan w poście 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 piankokarton ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 czysta pianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 No i pięknie, mam nadzieje ze po oblocie jakieś plany się znajdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Jeszcze trochę zdjęć z postępu. Skrzydło KFm3, ciekawostka, statecznik poziomy jak w oryginale jest płytowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Skończyłem. Model gotowy do oblotu waży 580 gram. Może w weekend go oblatam jak pogoda pozwoli. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Ładny a nawet bardzo ładny. Mam tylko pytanie o sam dziub. Silnik trochę wystaje i kołpak taki hmm.. niedopasowany ciut ciut. Nie szło tego bardziej cofnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Maska nie jest jeszcze dopasowana na gotowo, bo po oblocie może się okazać, że korekta skłon-wykłon może będzie potrzebna, ale szpara jako taka będzie - dla chłodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 OK. Jak będzie maska to pewnie zakryje silnik. Bez byłoby trochę szkoda, bo model naprawdę prezentuje się świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Silnik będzie widać, oryginał ma taką dziurę i docelowo będzie podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 No przez szparę to sobie może być widać. Taka maska to będzie podkreślała świetnie sylwetkę. Fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Ładny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Oblot udany, choć trochę za mocno wiało. Flatter mi się tylko czasem pojawiał na stateczniku poziomym i muszę to ogarnąć. Pewnie luz na bowdenie, lub źle dobrane miejsce na oś w stateczniku i masy mi się źle rozkładają. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Sztywny popychacz byłby tu pewniejszy ... Teraz sprawdź jedynie czy np nie masz za dużych otworów na orczykach -tam tez powstają duże luzy ,oraz w samym zawieszeniu steru . Serwa też potrafią miewać luz. Możesz też czymś obciążyć natarcie steru . Ale jak na pogodę jaka u nas panuje to gratuluje oblotu (łatwo nie było ) jak i modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Kurde start to taki trochę dramatyczny, faktycznie musiało nieźle pizgać. No ale jak widać pilot doświadczony i się nie dał pogodzie. A co do flatteru to Sławek dobrze mówi. U mnie w Falconie Evo flatter na lotkach miałem straszny. Myślałem, że to jest za szybko dla modelu ale okazało się, że to luz między dźwignią a snapem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Ja się ratuję kroplą UH POR na połączeniu dźwignia- popychacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Obiecane plany Zwracam jedynie uwagę, że po rozrysowaniu trzeba uwzględnić grubość pianki. W planach jest tak, jakby poszycie miało 0 mm grubości. W zależności czy ktoś będzie robił z 5mm czy 7mm to musi sobie dodatkowo wręgi przytrymować. arrow2-skrzydla.skp arrow2-kadlub.skp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Po przeróbkach (poprawiłem ustawienie silnika i stabilizator poziomy) model lata o wiele lepiej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Bardzo fajnie prezentuje się w powietrzu. Gratuluje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Projekt ukończony. Skończyłem maskę silnika. Mówiłem, że będzie lepiej. ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi