witold_pi Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 czy ktoś go posiada? co to za silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 nie to lata 60 te.. stawiam na os max H 60F GP ale może ktoś wie na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo_old Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Taki był zalecany - to O.S MAX H60F GP: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Takiego OSa ostatnio z Pawlem "wygralem" ( TZN ja wygralem , a on zaplacil ) . Nowka sztuka , cena chyba okolo 600 sek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 ktoś ma na zbyciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 3 godziny temu, jarek996 napisał: Takiego OSa ostatnio z Pawlem "wygralem" ( TZN ja wygralem , a on zaplacil ) . Nowka sztuka , cena chyba okolo 600 sek. To na pewno oryginalny setup z gaźnikiem Perry? Zdaje się, że OS nie montował ich w swoich silnikach. 1 godzinę temu, witold_pi napisał: ktoś ma na zbyciu? Jak do latania, to tu jest ciekawy w dobrej cenie. Może nawet nie palony, ale na pewno ktoś próbował go rozkręcać.https://www.ebay.com/itm/OS-MAX-H-60-Airplane-Engine-Good-Shape/124089709406?hash=item1ce452b35e%3Ag%3Al0QAAOSwM2deTVlo&LH_BIN=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 13 minut temu, MASK napisał: To na pewno oryginalny setup z gaźnikiem Perry? Zdaje się, że OS nie montował ich w swoich silnikach. Co za czlowiek ! ZAWSZE sie do czegos przyczepi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 3 minuty temu, jarek996 napisał: Co za czlowiek ! ZAWSZE sie do czegos przyczepi ? Pytam, bo dość często zdarza się, że ktoś chcąc podnieść osiągi wysyłał silnik do specjalisty od tuningowania (jak ten ST 15 diesel o którym pisałeś w innym wątku). Wtedy taki silnik jest o wiele ciekawszy niż zwykły seryjny. Nie ma na nim żadnej grawerki, czy chociaż notatki w pudełku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 11 minut temu, MASK napisał: Pytam, bo dość często zdarza się, że ktoś chcąc podnieść osiągi wysyłał silnik do specjalisty od tuningowania (jak ten ST 15 diesel o którym pisałeś w innym wątku). Wtedy taki silnik jest o wiele ciekawszy niż zwykły seryjny. Nie ma na nim żadnej grawerki, czy chociaż notatki w pudełku? Odpowiedzialbym , ale lezy juz chyba spakowany ( albo zostal wyslany ? ) w paczce do Pawelka. Byl na 100% nowy , ale jako DUPA , a nie znawca nawet nie zauwazylem co w nim siedzi ?. Jak dojdzie do Pawla , to bedzie mozna przeprowadzic sledztwo. Gosc w kazdym razie pisal , ze mial go od "nowosci" i NIGDY nie odpalal ........ Marcin ; masz ERICKSONa MCC FE-120 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Możliwe, że była jakaś krótka, specjalna, seria z Perry. I to byłoby też ciekawe. Ericksona nie mam, ale wiem ile trzeba za takiego zapłacić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 14 minut temu, MASK napisał: Możliwe, że była jakaś krótka, specjalna, seria z Perry. I to byłoby też ciekawe. Ericksona nie mam, ale wiem ile trzeba za takiego zapłacić U Was pewnie taniej . Ten ( nowy ) lezy w Szwajcarii , na razie jest 780 franciszkow ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 A PERRY to jeszcze istnieje? Nie wgłębiałem się temat, choć ostatnio chyba będę miał zapotrzebowanie na mały gaźnik do małego "stateczka" informacje macie? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 licytuje ten ostatnio używka poszła za 25 euro albo funtów https://www.ebay.com/itm/OS-MAX-H-60-RC-10-ccm-Glühzünder-sehr-gut/174206462199?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055359.m1431.l2649 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 1 godzinę temu, AndrzejC napisał: A PERRY to jeszcze istnieje? Nie wgłębiałem się temat, choć ostatnio chyba będę miał zapotrzebowanie na mały gaźnik do małego "stateczka" informacje macie? A.C. jak mały ma być ten gaznik czyli jaka poj silnika do tego "stateczka " ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 10 cm3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Nie chcę się pchać z kopytami w temat Kol. Witolda, i przepraszam, że akurat tu piszę. Ale PERRY chciałbym zastosować w tym moim małym manewrowym "kapciu" F3V który aktualnie buduję. Silnik FORCE 21 CNC więcej tu: Taki malutki silniczek, który normalnie powinien mieć pojemność 2,5 cm lub co najwyżej 3cm2 a ma 3,5 cm. Otwór w karterze 10 mm I do tego chcę wrzucić taki gaźnik, bo raczej będzie lepszy od tego który teraz mam. Ale dalszą dyskusję w tym temacie możemy kontynuować w tym moim temacie, bo nie chcę zaśmiecać tego wątku. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi