Skocz do zawartości

Reanimacja ESky belt cp v2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taaa...? To ja nie będę się o Sobie wypowiadał....qurfa... skomplikowane to jak jasny szlag...a najgorsze jest to że teraz to już za choler*e nie odpuszczę...

Mam Witka CP na widoku...na ogonku alu z copter x... głowica też z copter... odezwał się taki jeden PAN co chciałby głowice z coptera x w alu sprzedać i makietę z CX ... czerwoną... Booooże...na ch...j zaczynałem od nowa ?

Jak bym jeszcze Dino radio w rozsądnej cenie znalazł co by z CP nie wyciągać i mogło zostać na stałe... miał bym makietę...no prawie makietę...w alu...a może to wszystko zostawić i pojechać w Bieszczady

...

Spadam.... kolega pół drogi prowadził.. teraz moja kolej.... wielkie dzięki za pomoc...do...poczytania? za jakiś czas....

Opublikowano

Spokojnie. To wszystko wymaga czasu. Ja sobie postanowiłem, że nauczę się latać w kółko i się udało (plus pętle i beczki). Ale trochę to trwało. Cierpliwości. I pamiętaj, że helik to latająca kosiarka a nie jakiś dron z biedronki.

EDIT: Dopiero załapałem, że Ci chodziło o BeltCP a ja pomyślałem, że widziałeś jakiś filmik z MiniCP. Powiem tak, to co widziałeś na filmie to była głupota z mojej strony i NIE RÓB TEGO W DOMU! Tutaj masz skutki takich zabaw: http://www.sgm.siedlce.pl/index.php/warsztat/howto/380-bhplaminatowelopaty

Opublikowano

Dlatego zrobiłem "hamownię" dla dziadka... wstawił bym zdjęcia.. ale wstyd... belka 14x8 cm...dwa uchwyty na kabel w które wchodzą tylne płozy i z przodu guma z majtek Herculesa.... dopiero wtedy skubańca testuje na pakiecie 4000mAh....do ustawień... sprawdzenia... obserwacji...tego nie podniesie...a już na 30% mocy ubieram okulary... niby nic....zabawka.... tylko niech Cię dostanie w objęcia łopat czy fly bara.....brrrrrr????

Takie coś...

IMG_20200315_214041.jpg

IMG_20200315_214047.jpg

Opublikowano

Po pierwszym ... nieudanym ZAPOZNANIU.. przypomniałem Sobie co oznacza słowo Respekt... mimo, że to ja mam mieć kontrolę...

Dlatego napisałem, że masz jaja latać TYM w domu....ja bym musiał spać w garażu... albo w pudełku po belcie znając MOJĄ....

Opublikowano

Copter x 450SE cz1? Zapisałem i Jutro w pracy poczytam... malowanie pasów S3 Nowa Sól

.. więc będzie czas ???

Opublikowano

Niestety nie wytrwałem z dokończeniem tego artykułu... nie miałem wtedy za bardzo czasu :( A też trochę zrozumiałem, że za mało wiem, żeby artykuł o tym pisać :-]

Opublikowano

Witam, już zamówiłem dwa komplety... nie dlatego,że wadliwie tylko większość pakietów które mam mają xt60...to już widzę standard modelarski....

Opublikowano

Przełączniki A I B służą do ustawiania "Mode" aparatury:

Mode1: A w dół, B w górę

Mode2: obydwa w dół

Chyba każdy lata w mode2 czyli w lewym drążku gaz i obracanie śmigłowca wokół osi wału głównego, w prawym drążku przód/tył - lewo/prawo.

Co do mikserów nie rozumiem tego, ale całość masz ustawić tak, że:

1) lewy drążek góra/dół steruje gazem,

2) lewy drążek lewo prawo - steruje skokiem wirnika ogonowego, tak aby helik się obracał

3) prawy - wyobraź sobie, że to jak położenie ręki na wirniku - pochylasz do przodu - tarcza pochyla się do przodu, helik leci do przodu; pochylasz do tyłu - pochyla się do tyłu, śmigłowiec leci do tyłu i analogicznie na boki.

4) i najważniejsze - te miksery właśnie to robią - lewy drążek steruje również położeniem tarczy na wale głównym - dodając/zdejmując gaz zmieniasz jej wysokość przez co zmieniają się kąty łopat głównych

Jak nikt nie odpowie ani nie doczytasz - poeksperymentuj żeby tak to wszystko działało.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź...i tu drugie pytanie...jak były (1i2) na pozycji ON działały pokrętła na aparaturze, ale tarcza nie reagowała na drążek przepustnicy... pisałem wtedy o tym...jak je wyłączyłem tarcza pracuje na zmianie gazu...a pokrętła nie działają...mode1 i 2 rozumiem... zachowania (właściwe dla położenia drążków) też...tylko Mnie ciekawi ten pitch mixing i mixing mode belt mixing i co V2 mixing... że jedno wyklucza drugie... włączone pozwalają ustawić pozycję serwa pokrętłem...ale tarcza nie reaguje na gaz a wyłączone wyłączają pokrętła a tarcza pracuje przy zmianie drążka przepustnicy...(aaaale namotałem...wybacz)????

Opublikowano

to tzw mode -czyli jaką funkcje pod którym palcem chcesz mieć. chyba popularniejszy zwłaszcza w śmigłowcach jed mode 2

tzn prawy drążek   lewo/prawo      - lotki            i góra/dół  - wysokość

Lewy drążek    gora/dół   -gaz (w śmigłowcu też skok)     i      lewo/prawo      -kierunek

W mode 1 masz zamieniony gaz na prawej ręce a wysokość na lewej.

pitch mixing -w śmigłowcu go  włączasz -to zmiksowanie skoku z gazem oraz ruchu wszystkich serw łącznie dla przechylenia i pochylenia -słowem ten mixer daje możliwość obsługi tarczy przez serwa.    czyli tak jakby wszelkie ruchy drążków/kanały  były sumowane i sterowały wszystkimi serwami tarczy na raz. 

w modelu samolotu  to wyłączasz -odpowiedni ruch drążka steruje konkretnym serwem.

mixing mode -zależy jak masz poprowadzone dźwignie i ułożone serwa -dostosowuje powyższy mixer pod konkretną wersje modelu.  

Nie wiem czym się różnią belt od CP2. pewnie będzie widać  jak się spojrzy na tarcze i układ dźwigni.

• Lubię to 1
Opublikowano

prawdopodobnie radio ma zabezpieczenie/blokadę, żeby przy włączeniu sam wirnik nie ruszył i Cie nie pociachał. Prawdopodobnie czymś musisz każdorazowo ta blokadę wyłączać.   nie wiem pstryczek, kombinacja wychyleń drążka -żeby radio wiedziało, że gaz nie jest wychylony przypadkiem ot takie zabezpieczenie. Nie wiem czy jest w tym radiu (to dość prymitywne radio) w wielu jest. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Translatory mówią... że jak jest wyłączone...to mieszanie jest włączone...i odwrotnie...jak oba przyciski z tyłu radia wyłączyłem to tarcza pracuje podczas poruszania przepustnicą w heli... może po prostu te przełączki są do symulatora....? 

Wiem, że prymitywne jest... niestety innego na szybko nie posiadam...a jeśli chodzi o programowalne radia...to świat by się kończył... Sąd ostateczny zaczynał...a ja bym dalej siedział i "programował " ??????????

Screenshot_20200317-164132.png

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.