WINGS ONLY Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Top Flite Model 1/7 Jest już w takiej postaci, ale jescZe będę modyfikował skrzydło , na początku darowałem sobie klapy, ale jednak będą, no i kabina cała do robota , chciałem taka realistyczna. Z bajerami. Ale najpierw Casa musi być skończona. No i prosze o kibicowanie mojej Casa 212..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Jak z podwoziem stale czy chowane ? Servolles retract czy coś droższego ? Golenie pneumatyczne czy drut ze sprężyną ? A jak tak to jakie fi 4 czy 5mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Model musi tez wyglądać, sprężyny odpadają , golenie już zamówione z hobbyking, oponki tez są. Retract tez jest , dam foto wieczorem. I z hobbyking odebrałem już silnik, Esc i kartę do programowania. JescZe docelowo dwa lipo 3s jakiś 50C lub większe. Z moich planów wynika masa całkowita 4,5 kg. To co mam do tej pory jak na foto 3 kg. Czyli max 1,5 na osprzęt żywice i lakier. Może dam rade, jescZe to smiglo nieszczęsne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Ok to poproszę zdjecia jeśli można co do wagi to możesz cut przekroczyć ale nie ma sie co stresować na zapas, te 3s x2 to nie za mały prąd do tej wielkości samolotu ( no chyba ze oba połaczysz równolegle wtedy bedzie 6s) ja będę celował raczej w 4slub 5s. Przy 150cm rozpietosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Właśnie taki mam zamiar , połączyć dwa lipo 3S . Esc które kupiłem działa od 6s silnik tez . Podeśle wieczorem foto.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Czekam co do li pol to polecam sls.... Chyba nie trzeba przedstawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Lipol 3S 50C a pojemność? Przypuszczam, że ok 4000 - 5000 mAh a to już jest średnio 300 - 350 gramów za sztukę. Silnik ze 450 g? Więc z Twojego 1,5 kg zostaje Ci naprawdę niewiele... W swoim miałem Turnigy 6S 4000 mAh i waga 580 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 No właśnie trzeba się zastanowić co bedzie najbardziej optymalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 A co planowałeś u siebie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 W planach było 6s 5000mah ale to teoretycznie ledwie zacząłem sklejac skrzydło i do bateri u mnie długa droga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Dawaj foto przyjacielu!! Z jakich planów robisz??? sam wycinasz czy gotowy short kit?? Co do wagi kolega Jerzy słusznie zauważył. Ale do wyboru aku jescZe daleko , na razie do testów będę używał co mam, a mam dwie 3S coś koło 3000 /25C. Na chamownie starczy , jak dobiorę odpowiednie smiglo?? silnik który wybrałem producent podaje tylko jeden test; 17/8 22,2 volt 70 amp 1313 watt 4.87kg ciągu a ja się uparłem na 3 lub 4 łopaty. wychamuje go na razie na 16/6 /3 zobacze co pokarze pomiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Wszystkiego się dowiesz jak zaczniesz przeglądać ten temat od 1 strony plaplany od kolegi Jerzego i ze strony outerzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Jak na 1,5m rozpiętości to ciężkie te modele wychodzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WINGS ONLY Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Poprawiam się , przyznaje ze czytałem pobieżnie. Przysiadłem , przeczytałem , przeanalizowałem i dużo mnie oświeciło i podpowiedziało co u siebie zrobić.... tak czy inaczej to zakupy z hobbyking do mojego konia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 No to zweryfikuj wagę do ok 5 kg (możliwe, że z "+") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Hej, jak tam cadilac niebios? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Cały czas grzecznie czeka na tapecie p 11, szykowalem też reszte eskadry pod najbliższy sezon ostatnio, nadazył sie transport w rodzinne strony więc skorzystałem z okazji. Teraz wykonuje pierwszy laminat ( maska p 11) i jakoś mi to idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 To fajnie, bo myślałem ze Twoja eskadra kurzy się gdzieś w koncie i zachodzi pajęczynami ale jak nie to się cieszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Na Outerzone pojawiły się plany mustanga top flite. http://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=12783 To spot reklamowy arf-a. Udana konstrukcja. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Tak juz widziałem i przestudiowalem plany, troszkę wstyd ale jeszcze trochę i bedzie mała rocznica jak zacząłem relacje z budowy a efektów z pracy brak, niemniej trzeba w końcu się zabrać za mustanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi