bupir Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Mam pytanie do użytkowników,czy to działa ?Czy dla początkującego szybownika zakup tego czujnika ma sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 13 minut temu, bupir napisał: Mam pytanie do użytkowników,czy to działa ?Czy dla początkującego szybownika zakup tego czujnika ma sens? Działa i jest pomocne (szczególnie dla początkujących) gdy chcesz łapać termikę. Dodatkowo masz informację na jakiej jesteś w danej chwili wysokości, co pozwoli być w zgodzie z przepisami (jeśli tego potrzebujesz) Wersja polecana przeze mnie to odbiornik z wbudowanym wario/altimetrem(G-RX8) - taniej, niezawodniej i lżej niż osobny moduł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bupir Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dzięki za odpowiedź.Jeszcze jedno pytanie.Używam nadajnika FS z modułem Frsky DJT i odbiornika D8R-xp czy jest możliwość ogarniecia danych z czujnika w formie akustycznej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 nie wiem co oznacza nadajnik FS, ale widzę problem z DJT/D8R-XP . Ta para obsługuje tylko czujniki analogowe(starszego typu) i by podłączyć wario analogowe potrzebny jest dodatkowo hub czujników(nie mam pojęcia jak z dostępnością obecnie). Nie wiem czy opłaca się iść w tę stronę(jeśli miał byś wszystko teraz kupować) Może sensowniej jest przejść na moduł XJT i odbiorniki z sbus albo wręcz z wbudowanym w odbiornik wario/altimetrem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bupir Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 FS- Fly-sky 9x TH.Dzieki za info.Mam odpowiedź na postawione pytanie i za to lubię forum.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Mam, używam, fajne jest, Tylko trzeba na logical switchach dorobić strefy nieczułości i stałą czasową noszenia i duszenia. Bez tego jest to zbyt narowiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Witam Wariometr z s-portem jako jedyny czujników może współpracować z systemem analogowym i cyfrowym telemetrii. Przynajmniej według informacji na stronie choćby polskiego dealera. Nie próbowałem tego robić w tą stronę, czyli używać wariometru jako przetwornika z telemetrii cyfrowej na analogową. Sprawdzałem tylko w drugą stronę czyli podłączając analogowy czujnik poboru prądu przez wariometr do systemu cyfrowego i działało. Na pewno wariometr ma wejście i wyjście sygnału analogowego telemetrii. Pozdrawiam Edit Sprawdziłem w instrukcji, jest sposób podłączenia wariometru do odbiornika D8R bez użycia huba. W moim wario kupionym ładnych kilka lat temu były też przewody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Potwierdzam, że można podłączyć poprzez złącze analogowe . Układ działa a w zestawie z vario jest kabelek i instrukcja jak to zrobić. Mam tak podłączone i jest wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi