Lucjan Opublikowano 25 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 2 godziny temu, Viper napisał: Kolejny piękny projekt. Zasiadam na widowni. Jaka planowana waga docelowa (tak +/-)? Dałoby się na 2 turbiny edf? Idealnie byłoby gdyby ważył 10 kg, ale myślę że to będzie 12 kg. gondole siników będą wykonane z laminatu w formie , więc będzie w nich dużo miejsca na montaż edef'a lub małą turbinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Aż poszukam z ciekawości turbin, które by zapewniły odpowiedni ciąg. Ja jak zwykle myślę w kategoriach elektryka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr jet Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 podobne parametry wielkościowe www.edf-jets.de/tests/gfkholzmodelle/56-airworld-me262.html /modellstudio.de/epages/4ff941d4-bf56-4d4d-aa64-4d6b82888e52.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/4ff941d4-bf56-4d4d-aa64-4d6b82888e52/Products/0352005 ewentualne napędy:modellstudio.de/epages/4ff941d4-bf56-4d4d-aa64-4d6b82888e52.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/4ff941d4-bf56-4d4d-aa64-4d6b82888e52/Products/0360005 to są oczywiście propozycje! pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Dziękuję Już nie zaśmiecam i znowu podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Panie Lucjanie, żebym ja chociaż w takim tempie myślał o nowych projektach jak Pan je wykonuje. Jak zawsze ma Pan we mnie wiernego obserwatora i fana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Zawsze zaczynam budowę modelu od kadłuba, tym razem złamałem zasadę i zaczynam od statecznika poziomego. Potem skrzydła , gondole silnikowe i kadłub. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Statecznik pokryty balsą 2 mm. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Fajnie że budujesz już myślałem że porzuciłeś projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 3 godziny temu, solainer napisał: Fajnie że budujesz już myślałem że porzuciłeś projekt. Byłem zajęty , praca i budowa ISKRY. To jest zbyt fajny samolot aby zarzucić taki projekt. Musiał trochę poczekać. Jedna połówka steru wysokości wyposażona w zawiasy z laminatu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Dzisiaj wykonałem luki na serwomechanizmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 ZACZYNAM BUDOWĘ SKRZYDEŁ. Dzisiaj wstępne przymiarki. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Cześć Lucjanie, fanie że się wziąłeś za budowę. Gryzę pazury że zdenerwowania czy czegoś nie spitoliłem w projekcie ?. Mam nadzieję że wszystko pasuje, w razie czego dzwoń. Trzymam kciuki ???. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Zaczynam tworzyć skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Ciąg dalszy prac . Dzisiaj przymiarka napędu klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 KOŃCÓWKA SKRZYDŁA W BUDOWIE 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 2 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 CENTROPŁAT PRAWIE GOTOWY. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 CIĄG DALSZY PRAC PRZY PŁACIE. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 DZISIAJ ZACZYNAM POKRYWANIE KONSTRUKCJI PŁATA BALSĄ GR. 2 MM. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 NAPĘD KLAP DRĄŻKIEM SKRĘTNYM W TRAKCIE TWORZENIA. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 ? no widzę że jednak zastosowałeś rurkę AL zamiast węglowej ?. Węglowa jest zbyt "sprężysta" na skręcanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi