kuzynek Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 FunCub lub Solius. Mam Soliusa i moją opinię znasz. Nad FunCubem się mocno zastanawiałem. Możliwość lądowania i startowania z podwozia a nie wyrzutu bardzo mnie pociąga. FunCubem można pociągnąć szybowiec.Wiem, ze to twoja lista, ale rozważ jeszcze model Vento.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 29 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Właśnie o tym zapomniałem Dzięki za przypomnienie Jedyny minus vento to to że nie ma klap ale też rozważę bo ma najlepszą cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Ale w sumie... Jeszcze mam do oblatania A200 tylko muszę kupić dodatkowy odbiornik bo nie mam @kuzynek dzięki za radę chociaż nie wiem czy wezmę soliusa bo nie za bardzo chcę iść w szybowce, myślę że albo fun cub (NG) albo beaver (jest mega ładny, no w sumie to pół-makieta) Czy ktoś z forum ma wogóle tego nowego fun cuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 W Vento zrobisz klapy bez problemu, są przygotowane do odcięcia od lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Wątek na forum o FubCub NG widziałem tutaj:https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://pfmrc.eu/topic/82578-nowy-funcub-ng/&share_tid=82578&share_fid=45577&share_type=t&link_source=appWysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 no ale właśnie tam nie ma za dużo informacji o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Dobra znalazłem z wysyłką z polski a nie z czech https://riku.pl/towar/p/id/97844/kontekst/3826/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 30 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Zastanowiłem się i odstawiam na razie zakup soliusa, bo będę niedługo latać A200 a po nim chcę pójść w coś co lata spokojnie ale też wyczynowa czyli albo funcub albo Beaver\ 1.https://riku.pl/towar/p/id/97844/kontekst/3826/# 2.http://www.nastik.pl/turbo-beaver-152m-napedem-serwami-p-7614.html PS. chodzi mi też o naukę lądowania na kołach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Jaki silnik polecilibyście do Skysurfera w wersji lekkiej? Nie zależy mi na mocy, prędkości tylko żeby był lekki i trwały. Najlepiej pod śmigła 6x4 bo mam takie APC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ja mam emax 2812. Wersja lekka z pakietem 1300mah. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 29 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zobacz na dualsky Eco. Mam drugi silnik tej serii i jestem bardzo zadowolony. Lżejszy od emaxa o zbliżonych parametrach ( moc, obroty ), jak dla mnie rewelacyjny stosunek jakosc/cena. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 W dniu 29.12.2020 o 10:19, robertus napisał: Ja mam emax 2812. Wersja lekka z pakietem 1300mah. Latasz ze śmigłem 7x4 ? Też mam 1300, ale musiałem dodać 40 g na przód i jest trochę pancerny bo waży ponad 700 g ( dlatego zrobię sobie drugiego super lekkiego ). Silnik zestawowy, duży regulator, dodatkowe wzmocnienia i tyle wyszło. Ile potrzebuje Twój żeby przejść na wznoszenie z tym silnikiem i śmigłem, pół mocy, mniej? U mnie wystarcza 0,4 przepustnicy ze śmigłem 6x4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 W dniu 29.12.2020 o 09:34, grzegor napisał: Jaki silnik polecilibyście do Skysurfera w wersji lekkiej? Nie zależy mi na mocy, prędkości tylko żeby był lekki i trwały. Najlepiej pod śmigła 6x4 bo mam takie APC. ENYA 09 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 34 minuty temu, grzegor napisał: Latasz ze śmigłem 7x4 ? Też mam 1300, ale musiałem dodać 40 g na przód i jest trochę pancerny bo waży ponad 700 g ( dlatego zrobię sobie drugiego super lekkiego ). Silnik zestawowy, duży regulator, dodatkowe wzmocnienia i tyle wyszło. Ile potrzebuje Twój żeby przejść na wznoszenie z tym silnikiem i śmigłem, pół mocy, mniej? U mnie wystarcza 0,4 przepustnicy ze śmigłem 6x4. Tak. Latam na 7x4 apc. pasuje na styk Miałem dwie wersje Skysurfera. Pierwszy wyważał się elegancko pakietem 1300mAh. W drugim przedłużyłem dziób żeby osiągnąć to samo. To były zupełnie inne konstrukcje i producent. Waga do lotu tego na zdjęciu 720g. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 O sporo dłuższy zrobiłeś ? dziób tego drugiego. Ja to pewnie upcham wszystko co się da w przód i zobaczę, silnik nawet może ten lżejszy wezmę do śmigieł 6x4 bo nie potrzebuje nadmiaru mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Nom, to przez to, że fabryczne miejsca na serwa są za skrzydłem. Zobacz tu porównanie obu modeli. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 W dniu 30.12.2020 o 15:30, d9Jacek napisał: ENYA 09 ? U mnie cała flota elektryczna, nie ciągnie mnie do spalin w modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi