Rafal B. Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 No właśnie jak prace nad formą? A co do skrzydełek to ilu trapezowe? I jaka powierzchnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 No właśnie jak prace nad formą? A co do skrzydełek to ilu trapezowe? I jaka powierzchnia? Do formy to Ramzes kończy podziałkę. Mam nadzieję, że w poniedziałek już będzie gotowa, a wtedy już sama przyjemność, czyli wylewanie żelkotu, betonu i innych świństw... A i jeszcze pewnie do polerki będzie powierzchnia, ale to się zobaczy. Skrzydełka to będzie, moja inwencja nazwana Spin'acz v0.2*. Ma toto profile AG455ct--->AG46ct-->AG47ct i 24,3dm2 powierzchni. Trapezy, będzie miało tylko dwa. *Tak się pochwalę, że już mam zaprojektowaną i wyciętą wersję v0.3 pod nowy kadłub. Jakoś tak w przyszłym tygodniu pewnie pokażę jak to wygląda (w swoim i osobnym wątku) i pokażę jak ja to buduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 No proszę państwa. Ramzes ma skrzydełka :jupi: Jeszcze stateczniki i już można montować wyposażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 13 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Ufff, w końcu prace na formą zakończone, przed chwila skończyliśmy wylewać silikon z Patrykiem do formy Jutro prawdopodobnie będziemy robić pierwszy kadłub. P.S. Na fotkach tego nie widać, ale podziękować trzeba Patrykowi za polerkę foremki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Góra Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Fajna sprawa taka forma, łączyć połówki będziecie przy pomocy podłużnego balona na listewce czy innym sposobem? W każdym razie powodzenia w laminowaniu kadłubów i do zobaczenia we Wrocławiu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Z tego co widzę to forma jest łączona góra dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 2x TAK, czyli łączona góra-dół, za pomocą balona z listewką. Od siebie tylko dodam, że po położeniu żelkotu i tuż przed samym rozformowanie, miałem naprawdę niezłego nerwa co z tego będzie. Na szczęście forma jest jak najbardziej ok (chociaż piękna nie jest, ale kogo to obchodzi). EDIT: I odciski wyciągnięte z formy: O ile poprzednie nazywaliśmy "rybki", to te mogę określić tylko w jeden sposób "węgorze" :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Patrząc na zdjęcie mam cichą nadzieję, że to próbne odciski silikonowe. Bo jeżeli to 'na gotowo' to ze wzlędu na ciekawy kształt końca belki ogonowej pierwszy start wolałbym oglądać z bunkra :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Szczerze to nie łapie... Ale jeśli chodzi o to, że odciski są wykrzywione to dlatego, że są po prostu bardzo elastyczne (i co ciekawe w jedna stronę akurat) i tak je akurat położyłem. Ogólnie to rura jest prościutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 .tomtom, Te odciski służą do dociśniecia tkaniny w formie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Góra Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Hoho - są jakieś postępy w pracach? Ciekawy jestem jak ten kadłub się Wam sprawdza...A do MP niecałe 3 tygodnie zostały. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Hoho - są jakieś postępy w pracach? Ciekawy jestem jak ten kadłub się Wam sprawdza...A do MP niecałe 3 tygodnie zostały.Pozdrawiam Niestety Ramzes obecnie żyje tylko maturą, więc wiele się nie zrobiło. W każdym razie mamy dopiero jeden gotowy kadłub. Ale, że się matury już kończą to prace niedługo ruszą w końcu. A co do MP, to niestety nie będzie nas. Żałuje, bo mi bardzo na tych zawodach zależało, ale rodzina czasem jest ważniejsza. Niemniej spróbuje pomęczyć Ramzesa, to może wstawi fotki pierwszego ufanego kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aviator Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Skoro temat odgrzany to moze i ja dorzuce swoje pytanie - mianowice jaka wyszla waga skrzydla? chodzi mi o finalna wage po sklejeniu polowek, wklejeniu kolka, dzwigni lotek etc. Tak nawiasem mowiac - gdzie wy laminujecie te kadluby? w ssypie na smieci przy wiezowcowej klatce schodowej??? :rotfl: tak to troche wyglada.... Ja rozumie ze troche sie balaganu generuje podczas laminowania (tez tak mam) ale to co widac u was na zdjeciach to jest troche po bandzie pojechane.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Skoro temat odgrzany to moze i ja dorzuce swoje pytanie - mianowice jaka wyszla waga skrzydla? chodzi mi o finalna wage po sklejeniu polowek, wklejeniu kolka, dzwigni lotek etc. Tak nawiasem mowiac - gdzie wy laminujecie te kadluby? w ssypie na smieci przy wiezowcowej klatce schodowej??? :rotfl: tak to troche wyglada.... Ja rozumie ze troche sie balaganu generuje podczas laminowania (tez tak mam) ale to co widac u was na zdjeciach to jest troche po bandzie pojechane.... Blisko... W startej pralni. Niestety o robieniu p0orządku można zapomnieć, bo nie jesteśmy tam sami. Skrzydła na gotowo ważą 125g, ale są trochę większe jak skrzydła od SGII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Jakbym nie widział to bym nie uwierzył Ramzes ma model: Jutro oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Świetnie się prezentuje *_* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Jak będzie latał tak jak wygląda, to zazdroszczę... bardzo fajnie wyszedł ;D ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Jak będzie latał tak jak wygląda, to zazdroszczę... bardzo fajnie wyszedł ;D ... Te modele znacznie lepiej latają niż wyglądają :wink: Niestety oblotu nie było, ze względów pogodowo-różnych. Może jutro się uda, a jak się uda to film będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Czekam cierpliwie 8) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Te modele znacznie lepiej latają niż wyglądają :wink: Jakoś na zawodach nie było tego widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.