Marek_Spy Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Ale mają szeryfa nigdzie już nie ma wolności wszędzie ograniczenia.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 W dniu 7.09.2020 o 19:15, latacz napisał: Stawia się tysiące urzędników do analizowania."zamiast słodzić herbatę się tylko miesza". Na tym polega biurokracja - "zrobimy przepis, napuścimy armię urzędników do jego egzekwowania, i sprawa będzie załatwiona". Zauważyliście jak to u nas? Jak problem to powołuje się "specjalną komisję" złożoną z teoretyków akademickich albo co gorsza obieralnych polityków którym się wydaje, że się na czymś znają, i produkują sobie tony papieru z abstrakcją typu: "jak stracisz łączność z dronem, to wyłącz zasilanie odbiornika".. Ameryka? Fajny kraj do zwiedzania(polecam), ale mieszkać tam za cholerę bym nie chciał - "U nas choć koni sie nie czepiajo sie.." "Ameryka" to jest (jeszcze) u nas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Myślisz że tylko u nas ? Teraz na całym świecie idiokracja Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Jakie to jest dziwne, z jednej strony słyszysz od społeczeństwa że bawisz się jak dziecko jakimś samolocikiem na pilota i nabijają się z Ciebie a z drugiej musisz znać dobrze przepisy, rejestrować się, znakować maszyny bo mają Cię za prawdziwego pilota mogącego stanowić zagrożenie dla otoczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Marek_Spy napisał: Myślisz że tylko u nas ? Teraz na całym świecie idiokracja 1 godzinę temu, Jarek1925 napisał: z jednej strony słyszysz od społeczeństwa że bawisz się jak dziecko jakimś samolocikiem na pilota i nabijają się z Ciebie a z drugiej musisz znać dobrze przepisy, rejestrować się, znakować maszyny bo mają Cię za prawdziwego pilota mogącego stanowić zagrożenie dla otoczenia Jak marek napisał, świat kretynieje coraz bardziej... A częściowo temu winne... komputery... Czy zauważyliście koledzy , że w zwłaszcza administracji, im więcej komputerów - tym więcej papierów? Kiedyś by coś napisać, taki np projekt przepisu, formularza, to trzeba było wziąć pióro, usiąść, zacząć myśleć by coś napisać. No i był czas przemyśleć to co się dotąd stworzyło. Wydajność przepisokreatywności była fizycznie ograniczona, a zanim dotarło to do drukarni, to ktoś to jeszcze musiał przeczytać, zatwierdzać, a czasem wy... do kosza... A teraz? Myśleć za dużo nie trzeba, wystarczy kopiuj-wklej albo co do głowy przyjdzie.. Nawet języka polskiego za bardzo znać nie trzeba. A z wydrukiem (bez pośredników) nie ma problemu, drukarka podoła. A jaką wydajność można osiągnąć, ho, ho... https://glos.pl/bibliotekarze-beda-miec-od-2021-roku-nowy-obowiazek-maja-liczyc-strony-w-ksiazkach Żeby nie zadawać dzieciarni lektur dłuższych jak 50 stron, bo nie zdążą do końca roku przedukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Pewnie mieszka w Waszyngtonie, co stan to inne prawo w Teksasie można kupić broń w supermarkecie miedzy nabiałem a działem metalowym. Z lataniem modelami zakładam że jest luz. Z tego, co wiem to tylko tam jest jeszcze tak normalnie po amerykańsku. W Polsce smycz się zaciska, doświadczyłem tego na własnej skórze jak urzędnik państwowy wytypował mnie do osadzenia w wiezieniu domowym, nic nie mogłem zmienić no i święta spędziliśmy sami. Pinokio będziesz za to siedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Po pierwsze imię pisze się z dużej litery i czuję się obrażony, po drugie jaki urzędnik i jaki Pinokio ? Po trzecie ... Dowolne wpisać .Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoreksz Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 2 godziny temu, Grifon napisał: Pewnie mieszka w Waszyngtonie, co stan to inne prawo w Teksasie można kupić broń w supermarkecie miedzy nabiałem a działem metalowym. Z lataniem modelami zakładam że jest luz. Z tego, co wiem to tylko tam jest jeszcze tak normalnie po amerykańsku. To zdecydowanie złe założenie. Proponuję poczytać wątki na RCGroups, na przykład ten: https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?3792349-FAA-Just-Released-Latest-Proposed-Rules Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 3 godziny temu, Grifon napisał: Pewnie mieszka w Waszyngtonie, co stan to inne prawo w Teksasie można kupić broń w supermarkecie miedzy nabiałem a działem metalowym. Z lataniem modelami zakładam że jest luz. Z tego, co wiem to tylko tam jest jeszcze tak normalnie po amerykańsku. Nie tylko w Texas. Tu jest moje zdjecie z supermarket, chyba Walmart, w stanie Massachusetts, 2016, 1.5godziny na polnoc od Boston : Ten rozowy karabin po lewej stronie jest dla dziewczynek. Wiecej naboi lezalo po lewej stronia, zaraz obok herbatnikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nieyu Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Do Latacz. Ja dziele ludzi na psy I wilki. Nie traktujcie tego jako cos obrazliwego , to kwestia priorytetow. Pies- mieszka ze swoim panem, ma cieplo, dostaje jedzenie, jak zachoruje pan zabierze do weterynarza, czesto pan kocha swojego psa,. Niestety , cena za to jest taka ze pies musi robic to co pan kaze. Pan wie lepiej co dla psa jest dobre. Wilk- sam musi sobie zorganizowac kat do spania, , sam musi zadbac o jedzenie, nie ma weterynarza itd. Ale... wilk sam decyduje o sobie , wilk sam wie co dla niego dobre , jest wolny..... Niestety , co nam przyszlosc przyniesie zalezy czy w naszym spoleczenstwie bedzie wiecej psow czy wilkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Jeszcze jest baran i świnia Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi