robert.pilot Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Firma z Zielonej Góry szykuję się na drony... https://poscigi.pl/tak-wyglada-karabin-hauk-zestrzeli-kazdego-drona-powstal-w-zielonej-gorze-film-zdjecia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Oglądałem to cacko na targach w Kielcach. Na 35MHz nie działa, ma 2,4 i 5,8 GHz do zakłócania. Najgorsze jest to że może "zestrzelić" także każdy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Nie pozbyłem się jeszcze Optica 35MHz wraz z odbiornikami a dronami nie latam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 jaki to może mieć zasięg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 18 minut temu, AKocjan napisał: jaki to może mieć zasięg? Na to pytanie zadane na Targach otrzymałem odpowiedź "Wystarczający "po czym zmienili temat rozmowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 45 minut temu, paweln7 napisał: Na to pytanie zadane na Targach otrzymałem odpowiedź "Wystarczający "po czym zmienili temat rozmowy ok dzięki, pewnie kilkaset metrów patrząc na optykę (celownik ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 8 godzin temu, mecenas napisał: Najgorsze jest to że może "zestrzelić" także każdy model. Nie rozumiem problemu. Cena ~74kpln powoduje, że nie kupi sobie tego ktoś by "dla zabawy" strącać modele z nieba. Jeśli nasz model będą strącać służby to sam fakt strącenia będzie raczej najmniejszym problemem.. 2 godziny temu, AKocjan napisał: jaki to może mieć zasięg? na filmie z pierwszego linka mówią coś o 2km, chyba wystarczy uważnie obejrzeć jeśli ktoś ciekawy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Nie sądzę, żeby to miało służyć służbom, do strącania modeli, no chyba że ktoś zapuści się nad lotnisko / budynki rządowe czy obiekty strategiczne. A wtedy to jak sam mówiłeś ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Teraz oprócz karabinu jest dostępny cały system do przejmowania kontroli nad dronami: https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/nauka-i-technika/zaprezentowano-antydronowy-karabin-polska-bron-to-pierwsze-takie-rozwiazanie-na/6cns8e9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 25 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Coś mi się wydaję, że ten system będzie miało tylko parę lotnisk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi