Gość Kamyczek_RC Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 a jak to wychodzi wagowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 w stanie jak na fotkach obecna waga to 45,6g Dodam tyle jeszczez ze calosc jest potwornie sztywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Cobyście nie pomyśleli sobie ze w projekcie nic sie nie dzieje to TU jest cos o projekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 A ja powiem, że widziałem i macałem już ster kierunku i naprawdę jest co chwalić. A nie wspomnę o planach z jakich Arek buduje ten model. Mało, który makieciarz dysponuje takimi materiałami :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1707 Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Nie wiem, czy to co planuję zrobić na coś przyda ale z przebiegu dyskusji o sterowaniu modelem Nietoperza zakładam, że może tak. Otóż projektując mój modulator do nadajnika, niejako przy okazji wpadłem na pomysł, by wiele z jego funkcji przenieść do zewnętrznego miksera. I tak powstała koncepcja małego ale dość mocnego układu, który mając np. 4 wejścia i 8 wyjść będzie umożliwiał zrealizowanie praktycznie każdego pomysłu sterowania modelem. Urządzenie będzie podłączalne do komputera i tą drogą ma dostawać algorytm pracy, wyrażany w dość prostym języku, podobnym składniowo do nieśmiertelnego BASICa. Sygnały na wyjściach będą wyliczane na podstawie prawie dowolnych zależności matematycznych, włączając w to opóźnienia, ograniczanie szybkości zmian, instrukcje porównania, wyboru itp. Miała to być tania alternatywa dla ludzi posiadających proste nadajniki ale może sprawdzi się również w przypadku sterowania oporowego ? Nie wiem, na czym stanęła sprawa liczby serw, mikserów i nadajnika do tego modelu ale może to, co piszę nie jest całkowicie OT ? Znalazłem co prawda wątek opisujący połaczenie kilku prostych mikserów dodająco-odejmujących ale było to pierwsze przybliżenie i nie uwzględniało choćby steru kierunku a potem dyskusja jakoś przycichła. Czy - jeśli nie jest za późno - ktoś mógłby pokusić się o wyrażenie w miarę pełnego sposobu działania każdego serwa tego modelu w jakiś sformalizowany sposób ? Mógłbym wtedy porównać te oczekiwania z przewidywanymi możliwościami nowego miksera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 poki co stanelo na 2 mixerach zewnetrznych ale jak najbardziej interesujacy jest Marku Twoj pomysl i chetnie bym nawet cos takiego przetestowal Powoli zabieram sie za kadlub. i troszke rowniez pracuje nad strona bo zostal jeden niedzialajacy dzial i tak juz zostanie do konca budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Proponuje umieścić adres strony z budową modelu w Twoim podpisie. Moje zakładki - sam już tam się gubię, a tak szybko trafić na Twoją stronę i podejrzeć co się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Za rada Rafala, wyczep holu zostanie rozebrany a element zwalniający bedzie miał przeszlifowane krawędzie aby nie przecinal petli holu, co ponoc zdaza sie. Pliki z wregami mam juz gotowe i we wtorek odbiore juz wyciete elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Za rada Rafala, wyczep holu zostanie rozebrany a element zwalniający bedzie miał przeszlifowane krawędzie aby nie przecinal petli holu, co ponoc zdaza sie. oj zdarza się, zdarza i ważne żeby serwo od wyczepu było mocne, a sam wyczep był centralnie i troszkę od dołu - tak się najlepiej sprawdza, ja osobiście mam wyczep trochę z boku i kiedy model nie leci w osi z holownikiem czasem są problemy z wyczepieniem chociaż serwo ma tyle "pary" ile waży model :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Z nowosci to od dzisiaj strona z projektem dostepna jest pod domena www.szd6x.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Wow. Szczękę jeszcze zbieram z podłogi. Takie strony powinni robić wszyscy makieciarze !! Arku, moje uznanie. Czekam na dalszy przebieg prac. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Z nowosci to od dzisiaj strona z projektem dostepna jest pod domena www.szd6x.pl Rapier - dobrze, że się wychyliłeś z tą stroną. O ile model jest palce lizać to strona nie za bardzo. Brakuje chociaż podstawowej informacji co to za projekt (skala!!!, zastosowanie?). No i dziennik z budowy powinien być jakoś w działach - usterzenie, kadłub, skrzydła - wszystko oddzielnie. Dzisiaj wiszę na modemie i ledwo doczekałem do końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 a jakie może być zastosowanie modelu szybowca tego pokroju? przecież nie akrobacja 3D mnie strona bardzo się podoba, szczególnie jeśli chodzi o wygląd, a to że ma kilka niedociągnięć to pewnie z czasem minie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Przemku, wszystko zostanie zmienione.W zasadzie codziennie cos zmieniam na stronie ale priorytet ma jednak bydowa a dopiero potem strona Teraz jestem na etapie sklejania wreg A tak wygladaja formatki po wycieciu EDIT: Co do strony to conieco poprawilem. Dzieki Przemek za uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Troszke czasu minelo i nietoperz gotowy Postaram sie umiescic fotki jakies pod wieczor EDIT: Obiecane zdjecie PO wywazeniu modelik lata jak kazdy rzutek. Pieknie szybuje i ladnie reaguje na regulacje lotkami. A przeciez to tylko maly modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Coś dużo tych wycinanek (powyżej) jak na taką pchełkę . :devil: No a poważnie to teraz robota ruszy z kopyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Prace powoli ruszyly do przodu, ale zdjecia porobie dopiero jutro aby lepiej wyszly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 I gdzie zdjęcia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 15 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 A przepraszam . Juz pokazuje jak teraz to wyglada Jeszcze kilka wreg i bedzie komplet, tyle ze one musza byc zgodne z nowym profilem i mam nadzieje ze w tym tygodniu kadlub bedzie nie tylko mial wregi kompletne ale i podluznice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.