jędrek Opublikowano 23 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Jeszcze nie oblatana, nie mam takiego ciśnienia na latanie. Będzie trochę cieplej to się oblata. Będą fotki i pewnie jakiś filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Bez filmiku nie ma zaliczenia....... ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Sałam Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Serwa jak widzę też takie prawie, że z epoki A moja Webra dycha leży i czeka na jakiś model... Może sie doczeka Czekam na oblot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 W dniu 16.03.2021 o 22:44, Mirosław Sałam napisał: Serwa jak widzę też takie prawie, że z epoki A moja Webra dycha leży i czeka na jakiś model... Może sie doczeka Czekam na oblot! Nooo... serwa właściwe z końca "złotej ery" akrobatów. Mają trochę lat ale nadal sprawne??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Wczoraj z kolegami zrobiliśmy Curare-day?. Moja "zrobiła" dwa loty. Lata hmmm... jak Curare, szybko, prosto. Drugi lot nagrany, zrobił Kolo, wnuk naszego Prezesa?. 17 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Curarów ci u was dostatek, a i Blue Angel się zaplątał?. Sama akrobacyjna śmietanka. Webra coś nie chciała współpracować. Model ładny i ładnie prezentuje się w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 W dniu 13.05.2021 o 12:12, kesto napisał: Webra coś nie chciała współpracować Otoz wlasnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Znalazłem ciekawe ogłoszenie na moim ulubionym Blocket : to oczywiście ciekawostka, ale wciąż aktualna :https://www.blocket.se/annons/stockholm/mk_curare_o_mk_blue_angel__marutaka_made_in_japan/97628892 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 19 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Cześć Rysiu Ale kolekcja, Ty zawsze coś ciekawego wyszukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Witam , tak w temacie Currary ( ale nie wiem czy to Currara ) Dostałem w prezencie od Kolegi Andrzeja ten właśnie model który liczy sobie już kilka lub kilkanaście lat, w aktualnej kondycji warzy 1650 g. Model jest przygotowany pod silnik Webra , model pochodzi z Krakowskiej modelarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Witam, No trochę Curarowaty model?. Ale raczej nie. Ponadto model na pewno już nie do użycia i na pewno nie do latania. Patrząc na zbliżeniach modelu, skrzydła i usterzenie prawdopodobnie konstrukcji styro kryte balsą. Z tym że tego styropianu to już za dużo niema w konstrukcji, pozapadane poszycie. Jedynie można wykorzystać chowane podwozie do innego modelu. Temu radzę iść już na emeryturę ??. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 W modelu nie ma styropianu, to konstrukcja pokryta balsą, wszystko proste nic przez tyle lat nie zwichrowane, brakuje steru kierunku i lotek . Model przewidziany pod silnik WEBRA 10cc. Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi