jacekplacek Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Mam 300g model halowy, czy wolno mi nim latać na hali bez zgłaszania tego do ULC ? Mam_starego_drona.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 nie wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Ponieważ? Jak latanie na hali wpływa na prawo lotnicze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zdania ekspertów są podzielone ?. Pamiętaj zachować dystans 150m od budynku... w budynku ? Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. Ale jak serio trzeba zgłaszać to dosyć zabawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 ULC nie ma jurysdykcji w hali, najwyżej właściciel hali może na coś pozwolić lub nie swoim wewnętrznym regulaminem. To jest teren prywatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgodnie z rozporządzeniem aktualnie obowiązującym UE 2019/947: Przepisy wykonywania operacji BSP nie dotyczą lotów wykonywanych w obiektach zamkniętych. Innej podstawy prawnej nie znalazłem. Edit. No chyba że odwolujemy się do ustawy covidowej o informowaniu o każdorazowym locie Pażp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Czaro napisał: nie wolno Możesz podeprzeć to jakimś przepisem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 cytuję przepisy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 2 godziny temu, Czaro napisał: nie wolno Przepraszam, droczyłem się ? MacFlyer ma rację. Do lotów w hali unijnych przepisów się nie stosuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekplacek Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 a do latania na zewnątrz, ale skonstruowane do użytku prywatnego - co to znaczy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 7 minut temu, jacekplacek napisał: a do latania na zewnątrz, ale skonstruowane do użytku prywatnego - co to znaczy ??? że budowany samodzielnie z wyłączeniem kitów, w których masz w pudełku wszystkie części i musisz je sobie tylko skręcić. 1 godzinę temu, jacekplacek napisał: nie podlegając pod te przepisy ??? Podlegają. latasz wg wytycznych w A3, chyba, że model jest lżeszy niz 250g to wg A1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi