Kawmilk Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Cześć, pomyślałem, że pewnie niejeden z Was ma do czynienia z elektroniką nie tylko w składaniu modeli RC. Macie jakąś w domu sieć Smart Home? Ja osobiście póki co nakładki na grzejniki i połączenie z czajnikiem. Więc no tak średnio smart home, ale pracuje nad tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Nie to , że jestem fanem, ale mam kilka gniazdek na wifi. Jednym z nich włączam światło dla akwarium wg kalendarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Centrala Fibaro, steruje światlem i gniazdkami i kilka niezależnych od niej TP-Linków, Gniazdka, światło kamery. Fibaro uruchamia światła albo wg harmonogramu, albo czujnikami ruchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 2 godziny temu, robertus napisał: Jednym z nich włączam światło dla akwarium wg kalendarza. Zaciekawiłeś mnie. O co chodzi z tym światłem wg kalendarza? Zmieniasz długość świecenia w zależności od pór roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Napisałbym wg schedulera po angielsku. W zależności od dnia tygodnia włączam światło wcześniej lub później. Światło akwarium robi trochę jak budzik. W sobotę później Programuje się w aplikacji. Ustawiłem raz i mam z czapy. Mogę oczywiście z apki na telefonie ręcznie włączyć lub wyłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 38 minut temu, robertus napisał: W zależności od dnia tygodnia włączam światło wcześniej lub później. Światło akwarium robi trochę jak budzik. W sobotę później Dla roślin to chyba trochę średnio takie zmiany. Z moich obserwacji wynika, że rośliny już z odpowiednim wyprzedzeniem reagują "składając" lub "rozkładając" się. Zanim np. zgaśnie światło już końce roślin są wyraźnie złożone. Dla ryb przypuszczam, że jest to jeszcze gorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Właśnie dlatego mam ustawione stale godziny. Aby dzień w akwarium był tak samo długi w zimie i w lecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi