d9Jacek Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 49 minut temu, mar_io napisał: tak że przestrzegam. Brać albo za pobraniem albo z przedpłatą całościowa na konto miało być chyba częściową....od siebie jeszcze dodam, że chęć zrobienia transakcji życia zabija (czasem) racjonalne myślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 4 godziny temu, Stanisław z Gdańska napisał: SYGNATURA DOKUMENTU: KODEKS KARNY Zobacz i pobierz dokument Sygnatura: DU rok 1997 numer 88 poz. 553 Tytuł: Kodeks karny Data ogłoszenia: 1997-08-02 Data wejścia w życie: 1997-08-02 KODEKS KARNY CZĘŚĆ SZCZEGÓLNA Rozdział XXXV Przestępstwa przeciwko mieniu Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Przerabiam to z jednym gościem z trójmiasta, prokuratura nie widzi oszustwa bo zamiast aparatury 2 letniej dostałem sam uszkodzony nadajnik 9 letni i według nich jak odbierałem paczkę to miałem sobie sprawdzić czy wszystko jest i czy wszystko działa. Także jak wam ktoś wepchnie uszkodzony elektronicznie telewizor 100 calowy a nie sprawdzicie zanim odjedzie możecie się bujać. Taka jest wykładnia tego prawa no chyba, że trafi to na kogoś z rodziny pana Z. wtedy do końca życia będzie miał przechlapane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 21 minut temu, witold_pi napisał: telewizor 100 calowy ...... kupiłes telewizor 100 " i zamiast niego dostałeś 9 cio letni nadajnik ????... ale mogę Cie pocieszyć, kupiłem w jednym z polecanych, polskim sklepie modelarskim sklejkę lotniczą # 3mm a przyszły trzy smigła w formatkach sklejkowych , tak że nie przejmuj się tym telewizorem...to plazma była czy LCD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Godzinę temu, d9Jacek napisał: miało być chyba częściową....od siebie jeszcze dodam, że chęć zrobienia transakcji życia zabija (czasem) racjonalne myślenie Tak jest mój błąd myślowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 41 minut temu, d9Jacek napisał: kupiłes telewizor 100 " i zamiast niego dostałeś 9 cio letni nadajnik ????... ale mogę Cie pocieszyć, kupiłem w jednym z polecanych, polskim sklepie modelarskim sklejkę lotniczą # 3mm a przyszły trzy smigła w formatkach sklejkowych , tak że nie przejmuj się tym telewizorem...to plazma była czy LCD ? Jacek tam jest kropka i nowe zdanie. Potrafisz na klatce schodowej rozpakować i sprawdzić czy działa telewizor czy pralka? To tylko pretekst urzędasów co by roboty sobie nie robić. A twoje prawo mają w .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 2 minuty temu, witold_pi napisał: Potrafisz na klatce schodowej rozpakować i sprawdzić czy działa telewizor czy pralka nie potrafię, nie ma takich cudów i mozliwości.. ale kupuję na rumuńskim OLX i gośc mi przysyła w ciemno , nie prosząc o przedpłatę i wszystko się zgadza , to samo mam z Niemcami.. Więc czy to u nas tylko takie wałki odchodza ??? 6 minut temu, witold_pi napisał: mają w no mają w... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 I to doprowadza do tego że jak się kogoś nie zna to się nie będzie kupować a są uczczciwi ludzie co pragną się czegoś pozbyć a nie maja renomy. Takichto obrazu na szubienice. Sam miałbym wątpliwości czy kupić od kogoś co nieznam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 7 godzin temu, TomTech napisał: I to doprowadza do tego że jak się kogoś nie zna to się nie będzie kupować a są uczczciwi ludzie co pragną się czegoś pozbyć a nie maja renomy. Takichto obrazu na szubienice. Sam miałbym wątpliwości czy kupić od kogoś co nieznam. Ok od Ciebie nic nie kupię ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Może dodam tylko jedną rzecz. Kupując na olx czy allegro, warto sprawdzić jak długo dana osoba ma konto. Od wielu lat stosuję tę metodę, nigdy mnie nie zawiodła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Warto też zadzwonić, z rozmowy można wiele wywnioskować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanisław z Gdańska Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 19 godzin temu, witold_pi napisał: Przerabiam to z jednym gościem z trójmiasta, prokuratura nie widzi oszustwa bo zamiast aparatury 2 letniej dostałem sam uszkodzony nadajnik 9 letni i według nich jak odbierałem paczkę to miałem sobie sprawdzić czy wszystko jest i czy wszystko działa. Także jak wam ktoś wepchnie uszkodzony elektronicznie telewizor 100 calowy a nie sprawdzicie zanim odjedzie możecie się bujać. Taka jest wykładnia tego prawa no chyba, że trafi to na kogoś z rodziny pana Z. wtedy do końca życia będzie miał przechlapane... "Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa" składa się na policję. Koniecznie w formie pisemnej i za potwierdzeniem odbioru na kopii. Dopiero po przeprowadzeniu dochodzenia policyjnego, sprawa może trafić do prokuratury. Jeżeli dany policjant nie chce przyjąć "zawiadomienia" to skuteczną formą nacisku jest skarga na danego policjanta, wysłana listem poleconym do Komendanta Wojewódzkiego Policji. Kolejną skargę na Komendanta Wojewódzkiego Policji można napisać Komendanta Głównego Policji. Potem szeryf Ziobro. Na zakończenie należy odnieść sukces, albo pocałować się w swój tyłek. W przypadku książeczki za około 6 zł zakupionej na Allegro, nieuczciwy sprzedawca bardzo się zdziwił po około 10-ciu miesiącach. Zaczął wydzwaniać do mnie i prosić abym wycofał swoje "zawiadomienie". Dopiero po miesiącu uwolniłem go od "jego nerwówki". Miało to miejsce ponad 10 lat temu i wystarczyła tylko ówczesna Policja. Obecnie jestem bardzo złego zdania o policjantach i "policji". Sądzę, że obecnie mają wiele "tajnych instrukcji" do wykonywania i nie mają czasu na przestrzegania "prawa" a policyjna misja: „SŁUŻYĆ I CHRONIĆ” jest tylko pustym sloganem. Witku przestań narzekać i weź się za konstruktywną robotę, albo odpuść oszustom. To co na papierze, z potwierdzeniem odbioru nie jest ulotne. życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeknowak Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Kolejny oszust https://www.olx.pl/oferty/user/16G3ZI/ Bardzo chętny do wysyłki . Po pytaniu gdzie można odebrać osobiście kontakt się urywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Witam.Chyba masz racje.Chcialem kupic za pobraniem.Nie wchodzilo w gre.Ewentualnie wplata pol na pol.Nie chcialem sie zgodzic i kontakt sie urwal.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeknowak Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 No proszę wystarczyło dać info i gość pospiesznie skasował wszystkie ogłoszenia. Zdążyłem zapisać numer telefonu ancymona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Zobaczylem teraz,SciemniacZ wystawil silnik DLE 30nowka za 499zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Obserwuję typa już jakiś czas. Wystawia nowe, drogie silniki za grosze, np. O.S. nowy za 300zł itp. Pod różnymi nickami i z różnych miejscowości zawsze na śląsku. Czasem ma wystawione jeszcze jakieś bzdety, pewnie dla niepoznaki, często jakieś akwarium... I zdjęcia przedmiotów zawsze mało autentyczne. Myślę że pobierane z netu jak popadnie. Uważajcie Panowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 4 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Spotkałem się z gościem ze 2 lata temu, silniki jakieś miał , lecz zamiast nówek używane. Kolega z Kłodzka miał problemy z zakupioną elektroniką, dostał badziewie. Na moje wiadomości już nie odpowiada :-). Łatwo poznać po bijących w oczy błędach ortograficznych ewentualnie produktach avonu od jego żony. Często zmienia nicki i numery telefonu. Kolega z Kłodzka rozmawiał z jego matką, żeby mu przemówiła do rozumu bez skutku jak widać. Niestety ta zakała uważa się za modelarza i dalej uprawia swój proceder bo jest bezkarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 TERAZ SPRZEDAJE JAKO DAWID Z WROCŁAWIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 30 minut temu, witold_pi napisał: TERAZ SPRZEDAJE JAKO DAWID Z WROCŁAWIA no to podaj jakiś link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/rezerwacja-silnik-spalinowy-4-sowowy-saito-fa-100-do-samolotu-rc-kol-CID767-IDRRz7z.html?reason=seller_profile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi