Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Zalaminowana pierwsza połówka formy, po zżelowaniu zdjęte elementy rozdzielające połówki formy. Ponownie uszczelnione fragmenty formy plasteliną i pokryte alkoholem poliwinylowym. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 bez żelkotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 1 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Jaki alkohol stosujesz - konkretnie chodzi mi o firmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 19 godzin temu, kesto napisał: bez żelkotu? No bez żelkotu, forma na szybko. Nie będę robił produkcji seryjnej a i tak maska będzie szpachlowana do podziałów blachy. 19 godzin temu, mar_io napisał: Jaki alkohol stosujesz - konkretnie chodzi mi o firmę. Nie wiem jaka firma, zamawiałem razem z silikonem do odlewania form w firmie Progmar. Druga połówka zalaminowana i przygotowanie do laminowania "przodka". 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 2 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Po pomalowaniu formy, zmywasz tylko alkoholem poliwinylowym i później dodajesz jakiś wosk do rozdzielania formy? przed laminowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 4 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 W dniu 2.03.2022 o 15:34, mar_io napisał: Po pomalowaniu formy, zmywasz tylko alkoholem poliwinylowym i później dodajesz jakiś wosk do rozdzielania formy? przed laminowaniem? Bez wosku, alkohol jako separator, tworzy cieniutki "film" na powierzchni. Forma zdjęta. Główne części formy zeszły bez żadnego problemu. Trochę problem był ze zdjęciem "przodka", musiałem lekko naciąć i zeszło. Moja wina bo zrobiłem za małe "stożki", ale po zdjęciu zalaminowałem nacięcie i podszlifowałem formę, teraz będzie OK. I jeszcze jedna sprawa, alkohol musi dobrze wyschnąć, szczególnie w małych zagłębieniach formy, trochę się pospieszyłem z laminowaniem i w dwóch miejscach lekko złapało kopyto. Teraz kleją się wzmocnienia sklejkowe pod śrubki mocujące połówki i przód formy. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_io Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 No właśnie pytałem bo zastanawiałem się czy po wyschnięciu alkoholu jeszcze trzeba smarować czymś na wzór rozdzielacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 8 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Forma "ośrubkowana" i klei się maska? 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 9 Marca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 I maska jest, z grubsza powycinane otwory. Nawet pasuje do kadłuba?. 16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 22 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Witam Małymi kroczkami do przodu. statecznik poziomy jest demontowany, zamocowałem więc serwo wysokości do statecznika poziomego , będzie więc podłączane tylko wtyczką w kadłubie bez rozkręcania popychaczy. 12 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi