homer28 Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Witam szukam Opini na temat silników Kontronik ktoś używa zadowolony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Uderz do Jurka Markitona, on chyba sporo wiedział w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Miałem z przekładnią - mocny, ciężki, prądożerny. Do lekkich modeli nie polecam. Do modeli, gdzie waga modelu i zasobny akumulator w mAh i C nie wpływa - ujdzie. polecam reisenauer, zamiast kira. lepiej można dobrać do potrzeb i chyba tez będzie taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Też miałem 2 szt. z przekładnią. Opinia podobna do Tomka. A ja polecę Hackera. Trochę droższe ale moim zdaniem lepsze. Reisenauer robi sporo różnych silników w dość przystępnej cenie. Obecnie eksploatuję 3szt. i nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer28 Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Dzięki za info na ebay można i silniki hackera znaleść w dobrych pieniądzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Szukam informacji jak rozebrać przekładnię w silniku Kira 480-31. w silniku poluzowała mi się zębatka atakująca na osi silnika może da się ponownie skleić loktaitem ale najpierw trzeba go rozebrać wiem że przekładnia jest skręcona, nie wiem jaki ma gwint prawy czy lewy w jakiej temperaturze puści klej na gwincie, dzisiaj grzałem opalarką ale stoi jak zabetonowana ani w prawo ani w lewo nie drgnęła. Może ktoś już go rozbierał i podzieli się wiedzą jak go rozebrać za wszelkie informacje z góry dziękuje. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Władek, tutaj coś znajdziesz https://www.rc-network.de/threads/kontronik-kpg-getriebe-abmontieren.432027/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Gwint jest lewy. Moja Kira nie była klejona... Lepiej zrobić pasówkę na wszystkie 4 śruby od czoła przekładni. - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi