Ramzes18 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Moim zadaniem jest wstawić tylko fotki Opis pojawi się później, dopisze go kolega - Patryk Sokol Powiem tylko ze malowanie jest abstrakcyjne, miało to na celu sprawdzenie jedynie czy odejdzie lakier od przekładek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ta lewa połówka jak na nieprzemyślane malowanie nawet ładnie wyszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 ta lewa połówka jak na nieprzemyślane malowanie nawet ładnie wyszła Zgadza się, bardzo fajny pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 mam tylko nadzieję że Patryk napisze jak wyginaliście winglety byłoby to bardzo pomocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dzwigary robisz na mokro podczas laminowania skrzydła.Do wora i gniesz na dolnym negatywie. Jak sie krzywo wygnie to poprawiasz suszarka :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Bardziej chodziło tu o wygięte końcówki, ale jak wam się podoba malowanie to tez tak może być :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Dzieki Grzesiu, dzieki no, do rzeczy: Pinezke zaprojektowalem jako kompaktowy DLG, do nauki rzutow, lub luznego latania. Dodatkowo chcialem sprawdzic jak wyjdzie takie malowanie, oraz giecie skrzydel. Wyszlo to slicznie Jesli Pinezka bedzie latac, tak jak mowia wykresy to dorobi sie forme na kadlub i moze nawet jakas mala serie sie wyprodukuje poki co do testow zaprzegne kadlub od Bobolinka (tylko ciezka cholera jest...). Jak na razie skrzydelka waza 75g,a rozpietosci maja 1,3m. nastepne fotki byc moze jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 krzysiek w, To było trochę inaczej robione, najpierw było gięty sam rdzeń. Dźwigar był klejony przed laminowaniem, z tego względu by to wszystko usztywnić i złapał on krzywiznę. Później dopiero laminowanie. Można by to było wyginać w worku, ale musiał byś mieć wygięty negatyw i podparty na całej długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Wszystko fajnie i cacy ale jakoś ani jeden projekt nie skończony a chyba z 3 lub 4 wątki są zaczęte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Taki żywot maturzysty :] Ale są ferie, wiec swoje DLG na pewno skończę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 A jednak prace posuwają sie do przodu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Posuwają, posuwają Na fotkach, dorobione już jest mocowanie skrzydła i widać jaki to kadłubik będzie zastosowany (troszkę poobijany, ale dwa razy po skrzydła w glebę to nie przelewki ). Poza tym dzisiaj wyciąłem stateczniki na CNC, zalaminowałem łączenie połówek i polakierowałem folię na stateczniki. Oblot przewiduję na sobotę ps. To Ramzes nie kończy swoich modeli, ja idę do przodu (no może, poza projektem Apogee, ale to sobie czasem poleruje wieczorkami formę, a zdjęcia wstawię jak mi aparat oddadzą). ps2. Czy te skrzydełka nie są słodziutkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 ile ważą te zacne skrzydełka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 ile ważą te zacne skrzydełka ? Jak na razie skrzydelka waza 75g,a rozpietosci maja 1,3m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 No i idziemy dalej: Oblot przewiduje na jutro Już tylko sprzęt zostało zamontować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 chorobliwie krótki kadłub :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 chorobliwie krótki kadłub :/ Nie da się ukryć niestety... Takie są efekt stosowania tego co się ma pod ręką... Z tego też powodu wyszły mi tak olbrzymie stateczniki (wielkość jak z SGII). Zobaczymy co to będzie, ja tam jestem optymistą EDIT: Właśnie skończyłem Pinezkę Zastosowałem ciekawy napęd sterów, rano pokażę fotki EDIT2: I tak wczesnym rankiem pokazuje fotkę napędu sterów: Idea tego rozwiązania jest podobna jak w patencie z Aspiryny (tzn. linka i sprężynka). Z tym, że tutaj zamiast sprężynki jest kawałek gumy modelarskiej, którymi spiąłem wysokość z kierunkiem (i w ten sposób pozbawiłem się problemu mocowania gumy do kadłuba). Trochę się bałem, że zrobi mi się mechaniczny mikser wysokości z kierunkiem, ale linka jest na tyle nierozciągliwa, że nie ma tego problemu (chociaż tarcie gumy o rurkę, też tu pomaga zapewne). Jeśli nie będę łapał flatteru przy rzucie, to w końcu skończy się wydawanie większej ilości pieniędzy na mikrobowdeny, niż na materiały na model :jupi: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkos Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ludziska ... to samo lata, możecie się sami przekonać oglądając ten film DLG "Pinezka" - film na YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Model69 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Moje gratulacje, mam nadzieję że powiadomisz o kolejnych lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Jasne, że powiadomię I wielkie dzięki za wstawienie filmiku Swoją drogą to fajne uczucie, kiedy założenie teoretyczne zaczynają się sprawdzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.