Francka Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Otwór w gondoli jest tak samo pod kątem wiec bedzie kąt zachowany. Jak wysuniesz silnik do przodu zyskasz to samo , ale z mniejszym efektem niż podnoszac go przy gondoli. Narysowałem to na szybko , wiec musisz sam zdecydowac jak wysoko silnik przykrecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 28 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Tak będzie mniejszy efekt po wysunięciu niż po podniesieniu. Do tego nowego silnika jest większe śmigło. Tylko teraz jaki wybrać nowy silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 2 godziny temu, Filip2010 napisał: A na nowym regulatorze silnik się strasznie grzeje więc szukam jakiegoś innego napędu. To nie jest powód aby zmieniać silnik - wystarczy zmienić timing w regulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 A może to kwestia za wysokiego C w baterii, bo regulator ma 30A a bateria 40C, czyli 52A. Bo pierwszy regulator spalił się przez to że się przegrzał, a raczej silnik jest dobrze dobrany do regulatora. A jak zastosowałem regulator 40A to nie grzeje się regulator ani bateria tylko silnik. Bateria kosztowała więcej niż regulator i silnik więc wolę zmienić silnik i regulator na taki z większym śmigłem i zamątować go poza gondolą. Może poleci mi ktoś jakiś dobry silnik i regulator z większym śmigłem pasujący do baterii 1300mAh 40/80C 11,1v. Zostawił bym ten silnik w spokoju jak by się nie grzał. Ale znowu gdy chcę zrobić pentlę to nawet na największych wychyleniach nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Nie wiem co może być nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 "Pentę" robisz pod wiatr i model rozpędzasz nurkując oczywiście w górnym punkcie pętli ujmuj gazu . Dalej nie widzę zdjęcia silnika ze śmigłem , nie potrafisz robić zdjęć. Prawidłowo złożone śmigło to podstawa. A bateria może mieć i 70C jak regulator dobry i silnik , nie powinno się grzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 30 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 20210528_174330_1.mp4 Takie coś mam. Wydaje mi się że jest dobrze bo czuć że powietrze wyrzuca z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 Dmucha do tyłu , bo takie ma obroty spróbój to śmigło obrócić , bo masz źle założone na 100 % Każde Smigło ma napisany rozmiar i jak pisałem napisem do kierunku lotu ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 To mam źle bo numerek mam w stronę stateczników. Zobaczę dzisiaj czy będzie się grzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Dziękuję miłego latania starszych trzeba słuchać ??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Sprawdziłem i nadal się grzeje silnik nawet bez śmigła i to po kilku minutach jest gorący. To jest tak że przy regulatorze 40A grzeje się silnik a przy 30A grzeje się sam regulator. A bateria nigdy się nie grzała, chyba że po długich lotach jest trochę ciepła. Co może być przyczyną? Niby jest wszystko dobrane ok ale coś jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Tak wygląda spalony regulator nie pamiętam dokładnie czy od początku się grzał ale raz poszedł dym i tyle na nowej baterii. Może to wada fabryczna jakaś, nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Wygląda jakby się przegrzał i elementy się odlutowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 No tak ale czy to jest wada produkcyjna czy to przez coś u mnie. Podobno te regulatory nie są dobrej jakości. Dlatego chciałbym przez te problemy zmienić silnik i regulator. Tylko nie wiem na jaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Podpowie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Ten spalony do elektrośmieci polataj na tym co masz i po locie sprawdź czy się mocno nagrzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Dziś latałem na tym co mam i grzeje się strasznie nie da się go dotknąć bo jest taki gorący a regulator taki sam jak przed lotem a bateria delikatnie ciepła ale to chyba normalne. Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Może jakaś wada produkcyjna zestawu. Tylko nie chce kupić takiego zestawu jeszcze raz jak ma być coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 31 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 Wymień silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Na taki sam czy inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi