radek872 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Marcin koszty niemal takie same , a duży lata lepiej.Odpuść sobie Kabrio....coś...tam . Bierz Yak 50CC + silnik Turninga i wyjdzie niewiele więcej , a radochy z latania , nieocenione. A cenowo 1600 zł Yak (900zł jak bedzie ww Word RC) , 700zł silnik, serwa TP 996r (6 sztuk) 300zł włączniki , pakiety 300zł, odbiornik masz . Razem 2900 Kabrio....coś...tam wyjdzie 1800. Niby tysiączek do przodu ,ale to całkiem inna jazda . Maciek przesiadł się z modeli 1500mm od razu na 2200m i stwierdzi to co wszyscy. Duże jest łatwiejsze w lataniu. Jak nie przesadzisz z wychyłami sterów to bym powiedział , latanie trenerkiem. Taka krowa w powietrzu. Nawet się nie zastanawiaj. A trenować to masz 3 miesiące , teraz przy kompie. W sam raz aby na wiosnę wyjść na lotnisko i pozałamywać kolegów. Nie bądź głupi po co przepłacać. 2900 to mniej niż 1800 + 2900 które i tak w końcu wydasz. To niemal jak kupowanie radia 5 kanałowego , jak za chwilę trzeba do modelu 7 kanałów. Posłuchaj takiego samego lamera w lataniu jak Ty i zrób co trzeba! Za 900 oferowałem Diablotina XL model który sam ląduje i wymaga tylko niewielkiej pomocy w powietrzu wystarczy mu nie przeszkadzać i lata ;D do tego wkłada silnik Chinski 50tke i miesci sie w 2000zł gratisowo jeszcze pakiet 5 cel Cadnica za 120zł wiec model ma za 780zł w stanie idealnym ;D no, ale jak woli planktonami latac to już nic nie poradzimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Radek... nie prowokuj wojny o planktony itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Tak jest! Nie prowokuj! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Radek nie damy się ! Plankton jest be i tyle . Tylko co ja mam powiedzieć na następnym zlocie w Chrcynnem. "Deprony i plankton lata wieczorem" Czy jakoś tak wołali na mój i Rabbita model (2,2m) :rotfl: Na szczęście mój był najgłośniejszy , nawet te po 4m mojemu Yakowi nie podskoczyły. :jupi: :devil: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Modelem powyżej 2,6m może latac tylko fanatyk osoba która zachorowała na dobre :mrgreen: 1. 1-1,5m - zaczynam przygode z akrobatami 2. 1.6-2m - jestem już wprawiony :faja: 3. 2,1-2,2m - jestem Bogiem moge wszystko 4. 2,3-2,6m - latam ale widac początki choroby 5. 2,7-3m - Jestem powaznie chory i uzależniony 6 3,1m + - Nieodwracalne zmiany (odizolować, pochowac z smigłem w ręce) Nie dotyczy szybowców, dwupłatów :rotfl: latających drzwi i kobiet w ciąży :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.