dariuszj Opublikowano 3 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Elektroniką raczej nie ma się co martwić. Większość elementów elektronicznych ma naprawdę wysokie temperatury pracy, jeszcze wyższe temperatury przechowywania. Regulator w czarnym kadłubie na słońcu na pewno nigdy nie będzie tak gorący jak potrafi być podczas użytkowania. Od kilku lat mam w bagażniku samochodu w sezonie praktycznie cały czas 2-3 modele. Samochód jest czarny, a blacha klapy bagażnika naprawdę parzy. Na początku też trochę miałem obawy o elektronikę, ale nic się nie działo i teraz się już nie przejmuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekGTI Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 w tym roku ja i kolega Tomek , który też lata czarnym laminatem mieliśmy sytuacje w której serwo dostawało delirki, u mnie od steru wysokości a u kolegi chyba lotka to była, ja zrezygnowałem z latania bo z niepewnym SW to za duże ryzyko lecieć oboje po powrocie do domu mieliśmy się brać za wymianę serw ale wszystko działało bez zarzutu, ja nadal latam z tym samym serwem i jest ok kilka dni wcześniej przy mega upałach też miałem wrażenie że serwo gubi trym a później się uspokoiło uważam że jak nie ma potrzeby to nie ma co bezsensownie podgrzewać modelu na słońcu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 3 godziny temu, MaciekGTI napisał: uważam że jak nie ma potrzeby to nie ma co bezsensownie podgrzewać modelu na słońcu potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 6 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 5 godzin temu, MaciekGTI napisał: nie ma co bezsensownie podgrzewać modelu na słońcu Racja ,czy to laminat , czy drewniany model : pianka czy też styro kryte fornirem......lepiej po locie chować model do cienia a jak nie ma gdzie to choćby czymś jasnym przykryć . Zawsze to bezpieczniej .Wszelkiego rodzaju plastiki też nie lubią dużych zmian temperatur. Podobno z czasem przez to są bardziej kruche więc nadajniki też dobrze jest trzymać w cieniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi