Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Radek Oleksy Opublikowano 2 Lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 No ruszył mocno spóźniony ale ruszył ... ? konstrukcja w tym momencie klasyczna , a co dale się zobaczy 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Czy Ty musisz zawsze takie brzydkie samoloty robić????. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Robię brzydkie samoloty bo ...mam brzydkich KOLEGÓW ? A na serio , jakoś tak padło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 28 minut temu, mecenas napisał: Czy Ty musisz zawsze takie brzydkie samoloty robić????. brzydkiego to ja mam w planach ? Radku coś więcej o Jaczku nie tak skromnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 To Twój projekt czy jakaś adoptowana wycinanka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Całkiem spoko, jaka rozpiętość, wrzuć trochę danych na temat modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Zaraz zaraz , bo dopiero zaczynam sklecać - postaram się na bieżąco i w miarę dokładnie zrelacjonować budowę , ale : - rozpiętość 2,4m - został narysowany pod moje zamówienie- w/g moich założeń i pomysłu na konstrukcję - z udziałem rysownika (i rysują się również inne projekty) ? - planowana waga max 15 kg bez paliwa - turbina może JET CAT , może JETPOL , może Kingtech o mocy zdecyduję , jak finalna waga będzie do przewidzenia w 90% tach Na razie robię jeszcze poprawki odchudzające na wręgach , ale w weekend planuję poskładać kadłub 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Jeśli to nie tajemnica, jaki jest profil skrzydła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Profil został zachowany oryginalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 8 godzin temu, Radek Oleksy napisał: Profil został zachowany oryginalny Wg http://dziennikzbrojny.pl/artykuly/art,6,26,340,lotnictwo,samoloty-po-1945-r,jakowlew-jak-23-ostatni-z-linii Profil skrzydeł był zmienny. W części przykadłubowej był to profil laminarny S-1-12, od żebra nr 6 przechodzący w profil KW-Z-12. - czy takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 14 godzin temu, Radek Oleksy napisał: Tak mam prośbę, czy mógłbyś udostępnić współrzędne tych profili, albo dać info gdzie można je znaleźć? Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Radek Oleksy Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 oj współrzędnych chyba nie mam , ale spytam rysownika ? W tej chwili mam lekką przerwę, ale jak tylko mam chwilkę to coś tam popycham.? Ponieważ wszystkie wręgi zostały wycięte ze sklejki lekkiej balsowo-lopowej to wręgi odpowiedzialne za węzły mocowania skrzydeł, podwozia i silnika zostały oklejone obustronnie sklejką 0.6mm , dzięki czemu powstała przekładka - mocna i lekka... wstępne złożony kadłub na sucho ? Konstrukcja planowana jest pod konstrukcję skorupową - pokrycie z balsy 3mm + laminat, powinno to dać małą masę końcową. część elementów zapewne zostanie usunięta po skończeniu pokrycia , ale to się zobaczy ... 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 W dniu 27.02.2022 o 22:56, Radek Oleksy napisał: W tej chwili mam lekką przerwę, ale jak tylko mam chwilkę to coś tam popycham.? Coś popchnąłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi