Grzesiek Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Witam otrzymałem zupełnie za free motorek nówke od dobrego kolegi.Silnik nowka zakonserwowany badziewiem CCCP.Tak się zestarzał ten smar-olej ze zbetoniał.Silnik rozebrałem i umyłem, i wszystko było by ok jak by nie zaczeła odchodzić jakaś farba z karteru.Pod spodem jakiś wosk czy hgw coś tam,a pod tym dopiero prawdziwy odlew alu.Oto kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Grzegorz- nic zaskakującego. Jakość wykonania ruskich motorków jest ogólnie znana- marna. Miałem dwa takie sokoły- jeden chodził dobrze, super łatwo zapalał, ale przeżył kilka lotów w uwięziówce i pękł wał. Drugi żył dłużej, ale dlatego, że trudno zapalał, a jak już, to się mocno przegrzewał, nie pomogło przedłużone docieranie. Sam pomysł tej młotkowej farby... no niech już pozostanę jednak przy tych lepszych wspomnieniach, bo mimo wszystko latać było trzeba no i czasem się udawało, nawet z takim napędem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 No i motor umyty i wstępnie poskładany.Ale jest problem z przeciwtłokiem jest poprostu nieszczelny.Czy ktoś posiada taki przeciw tłok?Jesli tak proszę na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Grzesiek napisał: i wszystko było by ok jak by nie zaczeła odchodzić jakaś farba z karteru Ktos go machnal srebrnym Hammeritem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 12 minut temu, jarek996 napisał: Ktos go machnal srebrnym Hammeritem ? Zapewne Masz racje.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 19 minut temu, jarek996 napisał: Ktos go machnal srebrnym Hammeritem ? To oryginalna farba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 8 minut temu, MASK napisał: To oryginalna farba WOW ! Niech zyje ZSRR !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Juz nie ma tej farby.Patrz wyżej fotki.A przeciwtłok ma ryse i tu pies pogrzebany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi