Autsajder1983 Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Pojawił się nowy projekt samolotu do druku z 3DLabPrint. Pliki za 0 zł można pobrać ze strony: https://3dlabprint.com/shop/piperj3cub/ Model drukowany z lekkiego filamentu (LW-PLA) Jest nawet u nich kolor idealny do Piperka Mój będzie szary, taki mi został. Jeśli się sprawdzi może następny będzie już odpowiedniego koloru. Rozpiętość 1068 mm Długość 675 mm Wyposażenie: Silnik około 200W 4 x serwo 9g regulator 20A pakiet 3S 1300mah Wydrukowany kadłub i usterzenie. Teraz czas na skrzydło... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Mały Piper drukowany? To zaczyna iść chyba w złym kierunku? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 11 godzin temu, kesto napisał: Mały Piper drukowany? To zaczyna iść chyba w złym kierunku? Oj tam... wydrukujesz pływaki i będzie git... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 W dniu 25.05.2022 o 08:48, kesto napisał: Mały Piper drukowany? To zaczyna iść chyba w złym kierunku? Dlaczego tak myślisz?? Model wydrukowany w tydzień niewielkim nakładem finansowym (mając drukarkę). Wyposażenie posiadam z modeli ESA więc nawet jeśli model okaże się porażką wielkiej straty nie będzie Niestety z czasem u mnie bardzo słabo a chciałoby się czymś nowym dla mnie polatać. 17 godzin temu, Granacik napisał: Oj tam... wydrukujesz pływaki i będzie git... Wolę kółka, do wody mam dalej niż lotniska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 A jak by to drukować ze zwykłego PLA? Co o tym sądzisz?Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Może wyjść za ciężki i już taki fajny nie będzie :) Kup od Czechów LW-PLA https://3dlabprint.com/shop/polylight-1-0-cubyellow-lw-pla/ Mają teraz w dobrej cenie odpowiedni kolor Z jednej rolki wydrukujesz 3 Piperki. Jeśli będziesz miał problemy z drukiem pomogę z ustawieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Wydrukowany komplet części. Oprócz druku z LW-PLA jest kilka części z impact PLA oraz TPU. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Super puzzle. Jaką masz drukarkę ? LW-PLA ciężkie w druku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Mam Endera 3 Pro (trochę ulepszonego) LW-PLA z 3DLabPrint jest fajnym materiałem. Trochę tylko trzeba pogrzebać z ustawieniami przed cięciem poszczególnych części. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Piper oblatany. Małe kółka nie pozwalają wystartować nawet z bardzo nisko skoszonej trawy, start możliwy jest jedynie z nawierzchni utwardzonej. Będę musiał pomyśleć o dorobieniu większych kółek Z pakietem 3S 1300mah wyważa się bez problemu. Waga do lotu 570 gr. Start z ręki bezproblemowy. Poleciał właściwie bez trymowania (trochę wiało więc muszę nim polatać przy bezwietrznej pogodzie) W locie przewidywalny, na ustawieniach zaproponowanych przez projektanta bardzo zwrotny. Silnik z ESY ma sporo mocy, można latać na 1/3 gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi