Autsajder1983 Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Pojawił się nowy projekt samolotu do druku z 3DLabPrint. Pliki za 0 zł można pobrać ze strony: https://3dlabprint.com/shop/piperj3cub/ Model drukowany z lekkiego filamentu (LW-PLA) Jest nawet u nich kolor idealny do Piperka Mój będzie szary, taki mi został. Jeśli się sprawdzi może następny będzie już odpowiedniego koloru. Rozpiętość 1068 mm Długość 675 mm Wyposażenie: Silnik około 200W 4 x serwo 9g regulator 20A pakiet 3S 1300mah Wydrukowany kadłub i usterzenie. Teraz czas na skrzydło... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Mały Piper drukowany? To zaczyna iść chyba w złym kierunku? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 11 godzin temu, kesto napisał: Mały Piper drukowany? To zaczyna iść chyba w złym kierunku? Oj tam... wydrukujesz pływaki i będzie git... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 W dniu 25.05.2022 o 08:48, kesto napisał: Mały Piper drukowany? To zaczyna iść chyba w złym kierunku? Dlaczego tak myślisz?? Model wydrukowany w tydzień niewielkim nakładem finansowym (mając drukarkę). Wyposażenie posiadam z modeli ESA więc nawet jeśli model okaże się porażką wielkiej straty nie będzie Niestety z czasem u mnie bardzo słabo a chciałoby się czymś nowym dla mnie polatać. 17 godzin temu, Granacik napisał: Oj tam... wydrukujesz pływaki i będzie git... Wolę kółka, do wody mam dalej niż lotniska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 A jak by to drukować ze zwykłego PLA? Co o tym sądzisz?Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Może wyjść za ciężki i już taki fajny nie będzie :) Kup od Czechów LW-PLA https://3dlabprint.com/shop/polylight-1-0-cubyellow-lw-pla/ Mają teraz w dobrej cenie odpowiedni kolor Z jednej rolki wydrukujesz 3 Piperki. Jeśli będziesz miał problemy z drukiem pomogę z ustawieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Wydrukowany komplet części. Oprócz druku z LW-PLA jest kilka części z impact PLA oraz TPU. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Super puzzle. Jaką masz drukarkę ? LW-PLA ciężkie w druku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Mam Endera 3 Pro (trochę ulepszonego) LW-PLA z 3DLabPrint jest fajnym materiałem. Trochę tylko trzeba pogrzebać z ustawieniami przed cięciem poszczególnych części. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Piper oblatany. Małe kółka nie pozwalają wystartować nawet z bardzo nisko skoszonej trawy, start możliwy jest jedynie z nawierzchni utwardzonej. Będę musiał pomyśleć o dorobieniu większych kółek Z pakietem 3S 1300mah wyważa się bez problemu. Waga do lotu 570 gr. Start z ręki bezproblemowy. Poleciał właściwie bez trymowania (trochę wiało więc muszę nim polatać przy bezwietrznej pogodzie) W locie przewidywalny, na ustawieniach zaproponowanych przez projektanta bardzo zwrotny. Silnik z ESY ma sporo mocy, można latać na 1/3 gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Fajne. Jaki koszt takiego druki mniej więcej? Ostatnio chciałem jakieś małe elementy drukować to ludzie podają ceny z kosmosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 15 Listopada Udostępnij Opublikowano 15 Listopada W dniu 13.11.2024 o 23:29, baciany napisał: Fajne. Jaki koszt takiego druki mniej więcej? Ostatnio chciałem jakieś małe elementy drukować to ludzie podają ceny z kosmosu. https://www.olx.pl/d/oferta/drukarka-ender-3-v2-czujnik-poziomowania-stolu-CID99-ID12LvT1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi