robert.pilot Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 17 godzin temu, Modelarz 2123 napisał: mam pytanie zostawić tą rurę tak luzem? Też mi się wydaję, że lepiej ją chwycić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Modelarz 2123 Opublikowano 15 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 Ponaklejałem oznaczenia 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Zrobiłem mechanizm zamykania kabinki, a żeby było wszystko ładnie schowane i nic nie wystawało to do standardowego zamka kabinki przymocowałem magnes i wkleiłem przy poszyciu, tak żeby móc drugim magnesem ją otwierać. Dzięki temu na zewnątrz mechanizm jest niewidoczny. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 sprytny patent jeśli wolno to może skorzystam idee rozwiązania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 16 minut temu, pacek napisał: sprytny patent jeśli wolno to może skorzystam idee rozwiązania Jasne po to jest forum, żeby dzielić się dobrymi rozwiązaniami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Super?. Musisz uważać aby magnesika nie zgubić w trawie na lotnisku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 8 minut temu, robert.pilot napisał: Super?. Musisz uważać aby magnesika nie zgubić w trawie na lotnisku ? No będę musiał chyba zapasowy mieć, bo się nie dostanę bez niego do środka ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Wkleiłem podstawkę pod silnik i zalaminowałem komorę silnika tkaniną weglową Poprawiłem też mocowanie kół podwozia głównego, miało być zabezpieczone kawalkiem tulejki z wkręcaną śrubką moim zdaniem stwarzało by duże ryzyko, że się odkręci i spadnie w locie. Nagwintowałem więc oś i nakręciłem śrubę samohamowalną, i teraz na pewno nie spadnie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Bardziej stylowo by było z podkładką i zawleczką 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Modelarz 2123 Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2023 Skończyłem przerabianie maski, a tak to wyszło 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Komar nie przejdzie, fajnie wychodzi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Bardzo ładnie. Same nowości na wiosnę będą na naszym lotnisku... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz Opublikowano 7 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Podziwiam Twoje zegarmistrzowskie prace. Chciałoby się mieć tyle samozaparcia, nie każdemu jest dane. Maska bardzo przypomina ciągnikową C 4011. Rewelacja. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 20 minut temu, Eugeniusz napisał: Podziwiam Twoje zegarmistrzowskie prace. Chciałoby się mieć tyle samozaparcia, nie każdemu jest dane. Maska bardzo przypomina ciągnikową C 4011. Rewelacja. Dziękuję bardzo, w sumie to tylko składam zestaw arf, ale zawsze staram się makietowo budować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2023 Powalczyłem z instalacją elektryczną i tak to wyszło. Kable od lotek udało się schować w podpórkach skrzydła, tak że nie będą szpecić modelu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Hej. Co to za wtyczki. Xt30? Te potrójne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 30 minut temu, paulusr napisał: Hej. Co to za wtyczki. Xt30? Te potrójne. To MR30 trzy żyłowe, z allegro kupiłem bo, w żadnym modelarskim nie było. Ogólnie bardzo dobre są też wtyczki z powerboxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Modelarz 2123 Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 Jako, że wypadałoby, żeby samolot ktoś pilotował, a ceny gotowych pełnych pilotów z ery pierwszej wojny światowej oscylują w okolicach 600zl w górę, to postanowiłem wykonać go samemu, a tak na razie mi idzie. Koszt tego co mam 0zł, wykorzystuję to co mam pod ręką. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 9 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Rewelacja, super pomysł, jak byś potrzebował mogę odstąpić masę modelarską DAS https://allegro.pl/kategoria/masy-do-modelowania-76697?string=masa do modelowania das 1 kg mam 150g. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 9 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Będę robił dłonie i buty, z takiej masy dla plastyków, coś tam jeszcze mi zostało, ale dzięki za propozycje, jak zabraknie to będę się ratować ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi