Tomek Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Zestaw została w takiej formie jak widać. Instrukcja składania , hm.. tylko te zdjęcia co na forum. Pewnie się zbiorę któregoś pięknego dnia i model dokończę i dokonam oblotu. Ale to raczej nie wcześniej niż grudzień. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-712 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam! Jak skończy pan robienie instrukcji to proszę dać znać. Cena cały czas 460zł?? Zależy mi na jak najszybszym kupnie. Pozdrawiam M-712 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Szanowny Pan Tomek napisał w innym dziale : Sama konstrukcja balsowa jest skończona.Jedynie szybki są w formie bez przetłoczeń ramek, płaskie. A w sprawie zakupów , tak jak pisałem , trzeba kontaktować się z Artexem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-712 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Tak wiem ale na stronie Artexu nie ma łosia (sprawdzałem) i stąd moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 trzeba kontaktować się z Artexem Czytaj ze zrozumienie ,,kontaktować się'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-712 Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Aha to w takim razie przepraszam! Mój błąd! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Zestaw została w takiej formie jak widać. Instrukcja składania , hm.. tylko te zdjęcia co na forum. Pewnie się zbiorę któregoś pięknego dnia i model dokończę i dokonam oblotu. Ale to raczej nie wcześniej niż grudzień. :? A tu już gotowy ale inny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Niestety tylko statyczna makieta. Ale i tak piękny , gdzieś na forum jest opis z jego budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-712 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam!! Popieram to rzeczywiście ładna makieta!! Taki wielki Łoś pięknie wyglądałby w powietrzu!! Takie pytanie czy ta data (grudzień) z tymi planami jest możliwa?? Nie będę że bardzo zależy mi na planach!! Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_daal Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Niestety tylko statyczna makieta. Ale i tak piękny , gdzieś na forum jest opis z jego budowy. A propos tego modelu to jest też smutna wiadomość. Trafiłem na nią szperając w necie... Info w prasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-712 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 To przykre!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 A myślałem , że w tym roku nawiedzę kolegę modelarza i pogadamy o Łosiach. . Wielka strata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Siedzę i dłubię przy Łosiu. Dziś pomalowałem spód , jutro kolej na malowanie góry. Jak wyschnie , to wrzucę fotki. Nie pomalowany ważył 2100g do lotu. Zobaczymy ile waży farba. :faja: P.S. Czy w Polsce można kupić rukę10mm? Nie . Można kupić 9,98 albo 9,70, ale 10mm jedna w drugą ,zapomnij. Pożyczyłem koledze rurkę węglową 10 kupiłem nową i :ass: . Nie wchodzi! Rurka 1mm więc szlifować nie ma co , muszę pojechać do Majsterklepki z suwmiarką. :evil: Mam nadzieje znaleźć taką jak potrzeba. Oblot planuje, jak tylko temperatura wskoczy na 0 lub wyżej . Pewnie pas w Dęblinie będzie do oblotu o.k. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Łoś wstępnie pomalowany więc wstawiam obiecane zdjęcia . NA zdjęciach nie ma jeszcze głównej wytłoczki , przymierzone 2 rodzaje kół (różnej wielkości ) oraz zastanawiam się nad takimi kołpakami na śmigła. Po woli do przodu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_daal Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jak widać DeAgostini też ma swój wkład w piękny wygląd tej makietki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Mam chyba ze 3 komplety tych śmigieł. Są niemiłosiernie kiepskie, ale wyglądają jak z oryginału . Są tak kiepskie , że na 3 celowym pakiecie nie dały by rady ,musiałem założyć 4 celowy pakiet. Na GWS na 3 celowym ciąg jest porównywalny . Ale na GWS-ach wygląda jak ,szkoda słów.... Oryginalny kołpak od Spita trzeba tylko delikatnie zeszlifować na okrągło i będzie o.k. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Tomek, zastosuj te: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8094&Product_Name=Master_Airscrew_propeller_9x7 , mają czasami nadlewki, ale są lekkie idealne do elektryków, może trochę mniej makietowe lecz wyglądają dość dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Mam te śmigła i są one bardzo dobre. Ale na Łosiu wyglądają niemal tak samo "dobrze" jak GWS-y A ponieważ Łoś to nie akrobat , to jakoś przeżyję ten cięższy pakiet 4 celowy zamiast 3 celowego. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wstępnie naniesione linie podziału i ich rozmycia/zabrudzenia. Oraz barwy narodowe . Jutro postaram się domalować brud , ale też nie dużo , symbolicznie, coś przy motorach i trochę przy natarciach. Potem malowanie wnętrz gondoli silnikowych i kadłuba. We wtorek (może poniedziałek) jadę po kabinkę strzelca. Powoli, ale do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Żeby nie było , że innym radzę a sam nic nie robię. Do oblotu zostało mi dorobić linie podziału na spodzie modelu , podpiąć orczyki wysokości i kierunku, założyć regulatory i zamontować odbiornik . Na tą chwile Łosiek prezentuje się tak: Coś ostatnio pomieszałem w mojej cyfrówce i robi zdjęcia po japońsku, kolory są tak żywe , ,aż nienaturalnie . Musiałem trochę pomajstrować przy obrazkach ,ale nadal są zbyt soczyste . Może jak będzie ładna pogoda to wyjmę go na świeże powietrze , wtedy wyjdą normalne kolory.(w modelarni mam żarówkę i jarzeniówkę obok siebie może dlatego na ostatnim zdjęciu przód jest ciepły a tył zimny , niemal wpada w niebieski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.