Tomek Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Opublikowano 11 Listopada 2009 Zestaw została w takiej formie jak widać. Instrukcja składania , hm.. tylko te zdjęcia co na forum. Pewnie się zbiorę któregoś pięknego dnia i model dokończę i dokonam oblotu. Ale to raczej nie wcześniej niż grudzień. :?
M-712 Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Witam! Jak skończy pan robienie instrukcji to proszę dać znać. Cena cały czas 460zł?? Zależy mi na jak najszybszym kupnie. Pozdrawiam M-712
sudik Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Szanowny Pan Tomek napisał w innym dziale : Sama konstrukcja balsowa jest skończona.Jedynie szybki są w formie bez przetłoczeń ramek, płaskie. A w sprawie zakupów , tak jak pisałem , trzeba kontaktować się z Artexem.
M-712 Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Tak wiem ale na stronie Artexu nie ma łosia (sprawdzałem) i stąd moje pytanie.
kylorc Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 trzeba kontaktować się z Artexem Czytaj ze zrozumienie ,,kontaktować się''
M-712 Opublikowano 11 Listopada 2009 Opublikowano 11 Listopada 2009 Aha to w takim razie przepraszam! Mój błąd!
Byczek Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zestaw została w takiej formie jak widać. Instrukcja składania , hm.. tylko te zdjęcia co na forum. Pewnie się zbiorę któregoś pięknego dnia i model dokończę i dokonam oblotu. Ale to raczej nie wcześniej niż grudzień. :? A tu już gotowy ale inny model.
Tomek Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Opublikowano 12 Listopada 2009 Niestety tylko statyczna makieta. Ale i tak piękny , gdzieś na forum jest opis z jego budowy.
M-712 Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam!! Popieram to rzeczywiście ładna makieta!! Taki wielki Łoś pięknie wyglądałby w powietrzu!! Takie pytanie czy ta data (grudzień) z tymi planami jest możliwa?? Nie będę że bardzo zależy mi na planach!! Pozdrawiam Michał
van_daal Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 Niestety tylko statyczna makieta. Ale i tak piękny , gdzieś na forum jest opis z jego budowy. A propos tego modelu to jest też smutna wiadomość. Trafiłem na nią szperając w necie... Info w prasie
Tomek Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Opublikowano 13 Listopada 2009 A myślałem , że w tym roku nawiedzę kolegę modelarza i pogadamy o Łosiach. . Wielka strata.
Tomek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Siedzę i dłubię przy Łosiu. Dziś pomalowałem spód , jutro kolej na malowanie góry. Jak wyschnie , to wrzucę fotki. Nie pomalowany ważył 2100g do lotu. Zobaczymy ile waży farba. :faja: P.S. Czy w Polsce można kupić rukę10mm? Nie . Można kupić 9,98 albo 9,70, ale 10mm jedna w drugą ,zapomnij. Pożyczyłem koledze rurkę węglową 10 kupiłem nową i :ass: . Nie wchodzi! Rurka 1mm więc szlifować nie ma co , muszę pojechać do Majsterklepki z suwmiarką. :evil: Mam nadzieje znaleźć taką jak potrzeba. Oblot planuje, jak tylko temperatura wskoczy na 0 lub wyżej . Pewnie pas w Dęblinie będzie do oblotu o.k.
Tomek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2010 Łoś wstępnie pomalowany więc wstawiam obiecane zdjęcia . NA zdjęciach nie ma jeszcze głównej wytłoczki , przymierzone 2 rodzaje kół (różnej wielkości ) oraz zastanawiam się nad takimi kołpakami na śmigła. Po woli do przodu .
van_daal Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jak widać DeAgostini też ma swój wkład w piękny wygląd tej makietki
Tomek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 Mam chyba ze 3 komplety tych śmigieł. Są niemiłosiernie kiepskie, ale wyglądają jak z oryginału . Są tak kiepskie , że na 3 celowym pakiecie nie dały by rady ,musiałem założyć 4 celowy pakiet. Na GWS na 3 celowym ciąg jest porównywalny . Ale na GWS-ach wygląda jak ,szkoda słów.... Oryginalny kołpak od Spita trzeba tylko delikatnie zeszlifować na okrągło i będzie o.k. :faja:
Andych Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Tomek, zastosuj te: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8094&Product_Name=Master_Airscrew_propeller_9x7 , mają czasami nadlewki, ale są lekkie idealne do elektryków, może trochę mniej makietowe lecz wyglądają dość dobrze.
Tomek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 Mam te śmigła i są one bardzo dobre. Ale na Łosiu wyglądają niemal tak samo "dobrze" jak GWS-y A ponieważ Łoś to nie akrobat , to jakoś przeżyję ten cięższy pakiet 4 celowy zamiast 3 celowego. 8)
Tomek Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Wstępnie naniesione linie podziału i ich rozmycia/zabrudzenia. Oraz barwy narodowe . Jutro postaram się domalować brud , ale też nie dużo , symbolicznie, coś przy motorach i trochę przy natarciach. Potem malowanie wnętrz gondoli silnikowych i kadłuba. We wtorek (może poniedziałek) jadę po kabinkę strzelca. Powoli, ale do przodu.
Tomek Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Żeby nie było , że innym radzę a sam nic nie robię. Do oblotu zostało mi dorobić linie podziału na spodzie modelu , podpiąć orczyki wysokości i kierunku, założyć regulatory i zamontować odbiornik . Na tą chwile Łosiek prezentuje się tak: Coś ostatnio pomieszałem w mojej cyfrówce i robi zdjęcia po japońsku, kolory są tak żywe , ,aż nienaturalnie . Musiałem trochę pomajstrować przy obrazkach ,ale nadal są zbyt soczyste . Może jak będzie ładna pogoda to wyjmę go na świeże powietrze , wtedy wyjdą normalne kolory.(w modelarni mam żarówkę i jarzeniówkę obok siebie może dlatego na ostatnim zdjęciu przód jest ciepły a tył zimny , niemal wpada w niebieski.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.