zaur Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Piękny lot. Tym bardziej, że to polska konstrukcja. Gratuluje wytrwałości. Trzeci raz ten sam model a każdy innny. Nieźle. Chciałbym zobaczyć jak mój Lampart tak lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Ładny model gratuluje! Posiadam film dok. wojenny, tam jest urywek filmu z kampanii wrześniowej w Polsce oraz fragment filmu zestrzelonego łosia leżącego w polu, a na wraku żołnierz wermachtu. Jest też sfilmowana walka sztukasa z jakimś Polskim dwupłatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Tomku a można zobaczyć więcej szczegółów jak rozwiązałeś zamykanie podwozia? Czym kleisz, łączysz ten plastik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Jutro porobię zdjęcia i odpiszę na te i poprzednie pytania odnośnie sc. . edit: Znalazłem silniczki do większego Łosia :wink: :jupi: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11029 Edit: Wstawiłem zdjęcia , które po przenosinach serwera poleciały w niebyt. Chyba pora dorobić karabiny. I jeszcze jedna ważna sprawa . Gondole silnikowe są do montażu silnika od przodu . Efekt - wystająca sklejka niezbyt ładnie to wygląda. Dla tych co już kupili Łosia - proponuje silnik mocować tak jak spalinowy tyłem do wręgi , zmieniając konstrukcję mocowania silnika i odcinając przednią część sklejki. I dodatkowo, w swoim Łosi oba silniki pochylę o 2 stopnie w dół. Przy szybkim dodaniu gazu jest tendencja do wyrywania w górę. Może na tygodniu zrobię test startu i lądowania na typowym trawiastym lotnisku- nie koniecznie z idealną trawką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Przyszedł klocek do zasilania Łosia , 4 cele 5000mA. Powinno wystarczyć na jakieś 8-10 minut lotu. Sam pakiet jest 0 80 g cięższy niż poprzedni , więc tragedii z wagą nie będzie. Może w sobotę, jak pogoda dopisze , zrobię oblot z trawy. No i najwyższa pora przetestować chowane podwozie. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Przyszedł klocek do zasilania Łosia , 4 cele 5000mA. A ja dzisiaj taki sam zakopałem w polu bo groził wybuchem Ten temat trwa tak długo jak tematy z relacji budowy na forum kartonowym Ciekaw jestem jak poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 No i najwyższa pora przetestować chowane podwozie. :faja: A ja się doktoryzuję z chowanego podwozia. Dość, że łysieję to jeszcze przez te klapki rwę sobie już resztki z glacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 wojtas on już dawno poleciał ,ale teraz z trawy , będzie test ostateczny jak zachowuje się podwozie. Geralt nie przesadzaj , odrobina CA i po problemie.. No dobra ,miejsca na otwieranie i zamykanie klapek jak na lekarstwo. Teraz to pewnie bym zrobił dziurę w kształcie podwozia i tak zostawił . Chowało by się tylko samo podwozie bez ruchomych klapek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 wojtason już dawno poleciał ,ale teraz z trawy , będzie test ostateczny jak zachowuje się podwozie. A no bo ja na myśli mam oczywiście start i lądowanie na trawie Toż to esencja latania makietkami :mrgreen: Swoją Cessną 182 to nic tylko bym startował i lądował bawiąc się do tego oświetleniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 ... odrobina CA i po problemie.. No dobra ,miejsca na otwieranie i zamykanie klapek jak na lekarstwo. Teraz to pewnie bym zrobił dziurę w kształcie podwozia i tak zostawił . Chowało by się tylko samo podwozie bez ruchomych klapek. No kiedy problem z klejem to nieistotny problem - łatwy do rozwiązania. Problemem jest właśnie miejsce. Ja dałem sobie jeszcze ładne amortyzowane golenie. W związku z tym mam pewnie trochę szerszy zestaw kołowy niż jest u Ciebie. No i tak męczę się z tym od grudnia I właśnie chyba zrobię sobie swoje gondole przynajmniej te dolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Podpowiem Ci , że używając styroduru dość szybko możesz sobie zrobić formy. Styrodur pięknie się toczy czymkolwiek ,łącznie z papierem ściernym. Potem tylko ładnie przekroić po osi i zalaminować, wychodzą piorunem piękne gondolki. Serwa do klapek mam 5g, o połowę mniejsze od standardowych 9g. Weszły pomiędzy skrzydło, a górną część gondoli . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dzięki Tomku. Podpowiedz jakie dałeś zawiasy i jak poprowadziłeś popychacze do klapek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zawiasy to mała Kanvany, Popychacze to z resztek GWS-a A popychacze to muszę zrobić zdjęcie, bo są trochę pokręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Ja swoje już też zrobiłem. Wprawdzie na razie tylko jedna strona, ale najgorsze już za mną. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82at Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 bedzie mozna ten model gdzies kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Tak, u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 A za ile??? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 430zł o ile się nic nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin82at Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 jest ten zestaw kompletny ? jak zestawy artexu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Geralt, ale łanie pracuje to Podwozie Gdyby ten łoś miał tak z 2m to by było pięknie Gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.