TwinB Opublikowano 29 Maja 2023 Autor Opublikowano 29 Maja 2023 trzeba uzupełniać braki czyli czas na usterzenia gięte elementy wykonuje na takim szablonie 4x1,5mm pionowy no i kpl brakuje mi jeszcze tylko lotek 3
TwinB Opublikowano 30 Maja 2023 Autor Opublikowano 30 Maja 2023 Cos pisałem ze nie mam lotek chyba kłamałem ? Jakieś takie spore ptaszydło wyszło no to co wykańczam to wszystko po kolei 3
TwinB Opublikowano 2 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2023 pomału jak czas pozwala wykańczam wszystko pilot, karabiny i szyba jest w klapce wyjmowanej do wymiany baterii daje sie to wyjąc z przykręconym skrzydłem 1
TwinB Opublikowano 4 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2023 Okleiłem górne skrzydło, wstawiłem serwa, popychacze, kable, zawiasy...... pokaże całość jak będzie całość xd 4
TwinB Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2023 mala aktualizacja: oklejone usterzenia jestem w trakcie robienia napędów 4
TwinB Opublikowano 7 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2023 Silnik gotowy, wkręcić świece, wlać olej i można odpalać 3
TwinB Opublikowano 13 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2023 Mały progres udało mi sie doszlifować i okleić kadłub jeszcze musze wyciąć jakieś zmyślone logo dywizjonu , no i pomocować wszystkie dodatki ( szyba, karabiny mocowanie płata itd) pomalować też osłonę silnika na czarno 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TwinB Opublikowano 14 Czerwca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 14 Czerwca 2023 nie moglem się oprzeć aby to poskładać w całość ze wszystkim (brakowało tylko odbiornika) 6,2kg ale co najważniejsze to CG wyszło 2cm przed tym wyliczonym, czyli będzie latał bez ołowiu to co mi zostało to już kosmetyka 7
Ares Opublikowano 15 Czerwca 2023 Opublikowano 15 Czerwca 2023 Bardzo ładnie. Szczególnie robi wrażenie makieta silnika i to jak starannie wkomponowałeś tam silnik elektryczny. Wygląda super.
TwinB Opublikowano 15 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2023 Dziękuje za uznanie, ja nie buduje makiet samolotów tylko po prostu modele do latania, a to ze trochę do czegoś tam podobne to tez cieszy Atrapa silnika była drukowana w częściach tj: blok, cylindry, głowice, kolektory..... Całość ustalona na kolkach (z wykałaczek) i sklejona żywicą z mikro balonem bo drukarka to jedna ręka, a umiejętność rysowania to 2ga ale to jeszcze nie koniec bo musze nasycić go elektroniką, przewiduje tez latanie FPV zasilane to bedzie z 2 pakietów 4s 6000mAh, czyli 8s
TwinB Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2023 Mała przerwa techniczna, ale wracam do pracy pomalowałem przód na czarno co by sklejka nie świeciła z pod owiewki brakowało mi mocowania silnika którym zastąpiłem oryginalny krzyżak oczywiście była wersja prototypowa z drukarki, wiec wystrugałem to z duralu silnik zamocowany na gotowo wraz z ESC zdecydowanie ciekawie wygląda bez osłony silnika a tak w całości gotowy do pierwszego uruchomienia 3
Grzesiek Opublikowano 25 Czerwca 2023 Opublikowano 25 Czerwca 2023 A zastanawialeś się aby zrobić silnik rotacyjny?Było by już całkiem super.
TwinB Opublikowano 25 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2023 Pomysł tak samo ciekawy jak i nie realny Silnik ma Kv 250 co przy 30V da max obroty 7500 (myślę ze prawdziwy silnik rotacyjny nie przekraczał 2500) ta makieta by sie rozpadła przy takich obrotach, nie mówiąc juz o wyważeniu i potężnym momencie żyroskopowym (wazy 200g) czyli same wady takiego rozwiązania 1
TwinB Opublikowano 9 Lipca 2023 Autor Opublikowano 9 Lipca 2023 Modelik gotowy, w tym tygodniu planowany jest oblot 2
Amadi Opublikowano 27 Lipca 2023 Opublikowano 27 Lipca 2023 Piękny model. Czy już planowany oblot został wykonany? Na jakiej drukarce została wydrukowana atrapa silnika?
TwinB Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Oblot był wykonany,ale nie mam filmu, poprawie sie xd Lata bardzo klimatycznie i fajnie brzmi ten silniczek z 20 cal śmigłem, słychać go jak dobrze wyciszoną spalinę wszystkie wydruki to ender 3pro ps: może ktoś mi cos nakręci jak latam to udostępnię
Amadi Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 5 godzin temu, TwinB napisał: Oblot był wykonany,ale nie mam filmu, poprawie sie xd Lata bardzo klimatycznie i fajnie brzmi ten silniczek z 20 cal śmigłem, słychać go jak dobrze wyciszoną spalinę wszystkie wydruki to ender 3pro ps: może ktoś mi cos nakręci jak latam to udostępnię Jak będzie filmik to będzie oblot zaliczony. 1
RobRoy Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Widziałem model w Bobrownikach - tu nie ma ściemy- każdy detal wygląda tak jak na zdjęciu ... albo lepiej. Widać że budowniczy ma szacunek do swojej pracy - każdy detal jest dla niego tak samo ważny. Gdyby TwinB zrobił makietę - pod względem wykonania - będzie z najwyższej pułki. Ma duże możliwości techniczno-wykonawcze - chciałbym zobaczyć makietę (pełną) RWD 9. To młody człowiek - może dojrzeje do tematu ...... ?
Rekomendowane odpowiedzi