Skocz do zawartości

Klub modelarstwa "plastikowego". Pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję kontaktu do modelarni, czy klubu modelarzy budujących modele redukcyjne z zestawów plastikowych.

Od lat, leży u mnie na szafie, niesklejony, kompletny zestaw Airfix Hurricane 1:24. Nie jest na sprzedaż, ponieważ dostałem go kiedyś od instruktora w naszej modelarni - wspaniałego człowieka i nauczyciela modelarstwa. Z tego powodu bardzo zależy mi, aby zestaw trafił w dobre ręce. Moje ręce już się trzęsą ? wiec sam modelu nie skleję.

Jak to w skali 1:24 -  pudło jest spore, więc w grę wszedłby raczej odbiór osobisty .

• Lubię to 1
Opublikowano
50 minut temu, Swift napisał:

Poszukuję kontaktu do modelarni, czy klubu modelarzy budujących modele redukcyjne z zestawów plastikowych.

Od lat, leży u mnie na szafie, niesklejony, kompletny zestaw Airfix Hurricane 1:24. Nie jest na sprzedaż, ponieważ dostałem go kiedyś od instruktora w naszej modelarni - wspaniałego człowieka i nauczyciela modelarstwa. Z tego powodu bardzo zależy mi, aby zestaw trafił w dobre ręce. Moje ręce już się trzęsą ? wiec sam modelu nie skleję.

Jak to w skali 1:24 -  pudło jest spore, więc w grę wszedłby raczej odbiór osobisty .

Pawel , mamy przeciez aktywnych "plastikowcow" na naszym forum!

Ogladam ich wyczyny, bo sam kiedys siedzialem w "plastiku" . Moze skontaktuj sie z nimi, to przynajmniej zobaczymy, jak chlopaki buduja Twojego Hurricana.

Opublikowano
49 minut temu, robertus napisał:

Znam modelarzy z Łasku, mogę Was spiknąć (jak nie znajdziesz kogoś z Warszawy)

Ok. Jak nie znajdę, to odezwę się na priv.

11 minut temu, jarek996 napisał:

Pawel , mamy przeciez aktywnych "plastikowcow" na naszym forum!

Ogladam ich wyczyny, bo sam kiedys siedzialem w "plastiku" . Moze skontaktuj sie z nimi, to przynajmniej zobaczymy, jak chlopaki buduja Twojego Hurricana.

Dobry pomysł. Ponieważ nie śledzę wątków "plastikowych" na Forum, to wdzięczny będę na namiary na tych Forumowiczów.

Opublikowano
Godzinę temu, robas69 napisał:

Np. 

Ok. Jeżeli Kolega Ryszard58 chciałby tego Hurricana, to myślę, że trafiłby w bardzo dobre ręce.

Opublikowano
10 godzin temu, robas69 napisał:

Dzięki. Napiszę do Kolegi horn3t. Może zestaw "poleci" do Bydgoszczy. 

Opublikowano

Cześć zostałem wywołany do tematu, ciekawa inicjatywa tyle, że to skala gigant (nie ma gdzie tak dużych modeli przechowywać), a swoich zestawów mam mnóstwo które czekają na poklejenie, także dziękuję może znajdzie się inny chętny.

Opublikowano

Więc nadal aktualne. Wcześniej napisałem o preferencji odbioru osobistego, bo byłem przekonany, że tej wielkości "wrażliwe" pudła trudno się wysyła. Sprawdziłem i okazuje się, że byłem w błędzie. Np. w  paczkomatach InPost da radę bez wielkich zachodów. 

Opublikowano

Ulotnienie polistyrenowej makiety raczej nie jest możliwe. Jednak z dawnych lat pamiętam artykuły w Modelarzu ? w Młodym Techniku ? - dokładnie nie pamiętam -  o ulatnianiu w wersji na uwięzi kartonowych modeli z Małego Modelarza np. Karasia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.