bojler Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam, Mam pytanie do Was. Czy ta używaną aparaturę opłacało się kupić za 790 zł z dwoma odbiornikami ale bez serw, pakietu do odbiornika i ładowarki (ale tak czy siak bym pakietu i ładowarki nie używał bo mam inna lepszą). Cena jest przystępna w stosunku do ceny nowej aparatury i ceny za jeden odbiornik. Natomiast istotne jest jak była używana aparatura, czy dość intensywnie czy od czasu do czasu. Trzeba ją obejrzeć wizualnie jakie nosi ślady użytkowania i jak się z nią obchodzono. , no i oczywiście włączyć zasilanie i sprawdzić wyświetlanie funkcji a następnie włączyć odbiornik i sprawdzić czy się binduje z nadajnikiem i czy na wszystkich kanałach działają serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Nowa aparatura w 100% sprawna z gwarancją kosztuje ok. 800-850zł. Nowy odbiornik w 100% sprawny z gwarancją kosztyje ok. 310-320zł. Resztę chyba sobie potrafisz dopowiedzieć sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 pokusiłem się ze skorzystania z opcji T - CUT do wyłączenia silnika. Postępując zgodnie z instrukcją chciałem włączyć funkcję ale okazało się że nie ma jej w oprogramowaniu. Czy w waszych aparaturach też tak jest? Bojler, nie mam spaliny ale sprawdzałem z ciekawości - w moim nadajniku ta funkcja działa bardzo dobrze. Korzystałeś z oryginalnej instrukcji czy tej tłumaczonej ? Wersja tłumaczona jest przeznaczona do RD 8000 ( starsza wersja ) i mimo że obydwie aparatury pod względem softwarowym są bardzo podobne, to mogą się jednak różnić szczegółami. Jeśli chcesz to mogę sprawdzic gdzie mam tą funkcje w moim nadajniku. Jeszcze jedno : czy wyłączyłeś funkcje podstawowe ? EDIT: 1: Wchodzimy do menu "etc" 2: Zjeżdżamy w dół i gdy znajdziemy wpis BASIC ON, zmieniamy go na BASIC OFF. 2: Wychodzimy do głównego menu. 3: Wchodzimy w menu przepustnicy. 4. Zjeżdżamy na dół, aż pojawi się funkcja T-CUT. Tam w procentach podajemy ustawienie ( może byc ono minusowe i plusowe, o ile pamiętam - zależy czy mamy włączony rewers ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Aparatura Była kupiona w listopadzie i używana sporadycznie, Odbiornik reaguje na polecenia z apki nie sprawdzałem jej przy większych odległościach ponieważ nie mam modelu jeszcze http://img339.imageshack.us/i/11183030.jpg http://img20.imageshack.us/i/94769819.jpg http://img54.imageshack.us/i/10234037.jpg http://img373.imageshack.us/i/21425891.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Michał wielkie dzięki, już działa. Masz rację że instrukcja jest za uboga i za skąpa. Może w końcu firma, która sprowadza te aparatury opracuje nową i dokładniejszą instrukcję. Adam Twoje linki nie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Nie ma za co. Cieszę się że pomogłem Jeśli u kogoś w zestawie nie ma oryginalnej instrukcji lub jeśli poszukujecie jej wersji elektronicznej to można ją pobrać tutaj: http://www.airtronics.net/manual/RDS8000.pdf ( 10,0 MB ) Przed zakupem szukałem lepszych zdjęć zestawu. Niestety, nie znalazłem tego co chciałem. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć co dostaje w zestawie - poniżej zamieszczam zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 a jak mam odbiornik airtronics 92824 2.4GHz to robi jakąś różnice z zasięgiem czy nie :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Witam Nie robi różnicy. Sanwa=Airtronic jedna jest na rynek europejski (sanwa) druga na amerykański (Airtronic). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 WitamNie robi różnicy. Sanwa=Airtronic jedna jest na rynek europejski (sanwa) druga na amerykański (Airtronic). O tym doskonale wiem bo jeszcze siedzie w modelarstwie kołowym. Dzięki Za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Czy ktoś ma może już informacje odnośnie nowych odbiorników do naszej aparatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedro Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Tez zamierzam ją kupić może jeszcze w tym miesiącu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Tez zamierzam ją kupić może jeszcze w tym miesiącu I nie będziesz żałował wydanych pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechanik Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Odnośnie odbiornikow planuję do nastepnego modelu:http://riku.pl/#product_cat:256|4062, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Do zasilania nadajnika obecnie korzystam z koszyka. Chciałbym zmienić zasilanie na pakiety LiPo. Czy jednak pakiet LiPo, mający po naładowaniu ponad 12 V nie uszkodzi elektroniki aparatury ? Czy muszę wykorzystać pakiet LiPo z wbudowaną przetwornicą napięcia, czy mogę korzystać ze zwykłego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Ciekawe czy to 12V jest sprawdzane pod obciążeniem czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Michał: A nie myślałeś np. o tym aby wpakować tam 8x AA Sanyo 2700mAh ? Mam taki pakiecik zlutowany w Futabie i śmiga elegancko a pakiet starcza na hoho i jeszcze trochę http://www.skapiec.pl/site/cat/76/comp/234381 Lub 2500mAh http://www.skapiec.pl/site/cat/76/comp/254635 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Dzisiaj właśnie kupiłem tą aparaturę, jutro przyjdzie. Ciekawe co i jak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam Wyświetlił mi się komunikat PWR, czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi bo przekopałem cała instrukcję i nic nie znalazłem. Domyślam się że jest to alarm dotyczący stanu zasilania. I druga sprawa czy można zmienić wartość napięcia akumulatorów przy których włącza się alarm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam PWR to zbyt niskie napięcie zasilania ale czy można to zmienić, tego nie wiem. Z poziomu programowania aparatury raczej nie. Ingerując w jej elektronikę chyba by się dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojler Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 No i wszystko fajnie tylko że alarm powinien się włączyć dopiero jak na wskaźniku graficznym znikną 2 kratki tzn że napięcie w akumulatorze spadło poniżej 9,6 V. Doładowywania zalecane jest przy wskazaniach tylko dwóch kostek. Tak producent podaje w instrukcji, a u mnie alarm włącza się jak akumulator ma 9,9 V. Mam nadzieje że jak bardziej się zagłębię w instrukcję i oprogramowanie to coś pewnie znajdę albo może któryś z użytkowników już znalazł i się podzieli swoimi doświadczeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.